Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
21.45

Osveženo pred

2 dneva, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Grška košarkarska reprezentanca Gregor Hrovat Aleksander Sekulić Klemen Prepelič Luka Dončić Luka Dončić Slovenska košarkarska reprezentanca kvalifikacije za olimpijske igre

Četrtek, 4. 7. 2024, 21.45

2 dneva, 2 uri

Odzivi po tekmi Slovenija – Nova Zelandija

Prepelič: Nas je najbolj bolelo, a smo zdaj popravili vtis #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79
Slovenija Nova Zelandija | Luka Dončić in soigralci so dokazali, da so prava ekipa. | Foto FIBA

Luka Dončić in soigralci so dokazali, da so prava ekipa.

Foto: FIBA

Na drugi kvalifikacijski tekmi slovenske košarkarske reprezentance v Pireju ni bila pomembna samo zmaga za vsaj deset točk, ki je prinesla polfinale, temveč tudi, da fantje popravijo vtis po torkovem porazu proti Hrvaški. In to jim je uspelo z odliko. "Dokazali smo, da smo prava ekipa," je poudaril Klemen Prepelič.

Slovenija Nove Zelandija
Sportal Slovenci v polfinale z Grčijo, saj je trojka zmanjkala za plus 29

Slovenska košarkarska reprezentanca je v četrtek popoldne s 104:78 premagala Novo Zelandijo in se kot druga v skupini uvrstila v polfinale olimpijskega kvalifikacijskega turnirja. Za to je morala zmagati vsaj za deset točk. "Nismo potrebovali samo zmage, predvsem smo morali popraviti vtis z zadnje tekme. Nas je najbolj bolela slika, ki smo jo pustili na igrišču v torek. To smo želeli popraviti, obenem pa je bilo v igri napredovanje v polfinale. Mislim, da smo popravili vtis in dokazali, da smo še vedno prava ekipa," je poudaril Klemen Prepelič, ki je dal 14 točk in zadel dve od sedmih trojk Slovenije.

Sekulić: Kot trener sem ponosen nanje

Luka Dončić je dosegel trojnega dvojčka s 36 točkami. | Foto: FIBA Luka Dončić je dosegel trojnega dvojčka s 36 točkami. Foto: FIBA "Tekma je bila za biti ali ne biti. Navdušil me je odgovor igralcev po anemični predstavi proti Hrvaški. Kot trener sem ponosen nanje in priznati moram, da sem na klopi užival v tem, kako so igrali in se borili. Prav vsak od njih je dal svoj maksimum in znova smo dokazali, da smo najmočnejši, ko je to najbolj potrebno," je svoje prve misli strnil selektor Aleksander Sekulić.

Seveda je pred novinarske mikrofone stopil tudi kapetan Luka Dončić, ki je bil s 36 točkami, 11 skoki in desetimi asistencami igralec tekme. V prvi izjavi po zmagi mu je v mikrofon ušla kletvica: "***oprostite, utrujen sem in jezen, ker nisem zadel trojke."

V zadnji sekundi je imel namreč celo met za tri točke, ki bi prinesel zmago za 29 točk in prvo mesto v skupini. "Najprej sem si rekel, da jih dobimo vsaj za deset, da ne naredimo kakšne napake. Malo sem jezen, da nisem dal tiste trojke." V zadnji četrtini je bil videti precej utrujen. "Malo, samo malo. Ne preveč," je priznal z nasmehom.

Dončić: Dva mlada fanta sta se res borila

Josh Nebo je dal 20 točk in imel 12 skokov. | Foto: FIBA Josh Nebo je dal 20 točk in imel 12 skokov. Foto: FIBA "Vemo, da smo zelo slabo igrali na prvi tekmi. Vedeli smo, kaj moramo narediti. Pogovorili smo se. In bila je povsem drugačna tekma," pa je dva različna obraza Slovenije izpostavil Dončić. "Vsi smo igrali z več energije. Jaz sem kot kapetan to postavil. Stergar je prišel, čeprav skoraj ni igral na prvi tekmi, je naredil dober posel. Tudi Cerkvenik. Dva mlada fanta sta se res borila. Vsaka čast njima in celotni ekipi." Miha Cerkvenik je dal osem točk, Leon Stergar, ki je zaradi odsotnega Alekseja Nikolića začel v prvi peterki, pa šest. Tudi Gregor Hrovat je imel proti Novi Zelandiji zelo pomembno vlogo, z energijo v obrambi, pa tudi s 14 točkami in sedmimi skoki. "Zdaj imamo dva dni časa do tekme z Grčijo, ki ju moramo izkoristiti za dobro pripravo in znova pokazati, kako se bori za slovenski dres."

"Vemo, kdo je Giannis. A ni samo on."

"V polfinalu ali v finalu, v vsakem primeru bo treba čez Grčijo," se je proti soboti ozrl Dončić. Pred turnirjem smo namreč vsi mislili, da bo do tega dvoboja prišlo šele v nedeljskem finalu. Giannis Antetokounmpo in soigralci jih zdaj čakajo že na sobotni polfinalni tekmi. "Zelo težko bo. Vemo, kdo je Giannis. A ni samo on. Imajo tudi druge, ki ga znajo dobro zaposliti, imajo dobre strelce," je še poudaril Dončić. Bo pa Antetokounmpo v soboto precej bolj spočit, saj je izpustil četrtkovo tekmo z Egiptom (93:71), že proti Dominikanski republiki pa je igral le 18 minut, a vseeno dal 32 točk. Grčija je obe svoji tekmi dobila.

Petkov trening košarkarjev:

Hrvaška Nova Zelandija
Sportal Nova Zelandija z zmago še otežila delo Dončiću in Sloveniji
slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić
Sportal Peter Vilfan brez dlake na jeziku udaril po slovenski reprezentanci
Luka Dončić
Sportal Hrvaška slavi veliko zmago: "To je bil Luka Tragic"
Ne spreglejte