Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2019,
21.22

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Damir Grgić Eva Lisec Teja Oblak Nika Barič

Petek, 21. 6. 2019, 21.22

4 leta, 10 mesecev

Pred slovenskimi košarkaricami pokleknile tudi Kitajke

Odmevna zmaga slovenskih košarkaric pred odhodom na evropsko prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
slovenska ženska košarkarska reprezentanca | Slovenske košarkarice so ugnale Kitajsko. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Slovenske košarkarice so ugnale Kitajsko.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Košarkarice Slovenije so v Rigi odigrale predzadnjo prijateljsko tekmo v okviru priprav na evropsko prvenstvo v Nišu, ki se bo začelo prihodnji teden. Proti zasedbi Kitajske, ki goji hitro košarko, so vodile skoraj celo tekmo in na koncu zmagale z 72:68.

Eva Lisec
Sportal Ima prav posebno željo #video

Selektor Damir Grgić je tekmo začel s peterko, ki bo tudi na evropskem prvenstvu udarna moč slovenske reprezentance - Nika Barič, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Shante Evans in Eva Lisec. Prvo četrtino so punce dobile z izidom 21:17, v 13. minuti pa so imele že dvomestno prednost. Vseeno so na odmor odšle le s štiri točkami naskoka (40:36).

Tudi v tretji četrtini se razmerje moči na parketu ni spremenilo. Četrtino so za dve točki (15:13) dobile Slovenke in jasno je bilo, da bo odločitev o zmagovalkah padla v zadnjih desetih minutah.

Kitajke so rezultat izenačile na 62:62, vodstvo je Sloveniji vrnila Eva Lisec s trojko, zasluženo zmago pa sta s črte prostih metov potrdili Nika Barič in Shante Evans.

Točke za Slovenijo so dosegle: Krošelj 2, Oblak 8 (5 podaj), Prezelj 4, Seničar 3, Goršič, Barič 12 (6 skokov in 4 podaje), Jakovina, Lisec 15 (7 skokov in 4 podaje), Friškovec 9, Evans 19 (4 skoki).

Selektor Slovenije Damir Grgić je bil po tekmi seveda zadovoljen. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Selektor Slovenije Damir Grgić je bil po tekmi seveda zadovoljen. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Damir Grgić: Čestitam puncam za zgodovinsko zmago

V soboto bodo slovenske košarkarice odigrale še zadnjo, osmo tekmo v pripravah na evropsko prvenstvo. Pomerile se bodo z reprezentanco Latvije. Slednja v pripravljalnem obdobju kaže zelo dobre igre. V uvodu je sicer izgubila proti Franciji in Turčiji, nato pa premagala Bosno in Hercegovino, Češko ter dvakrat Madžarsko in na zadnji tekmi še Kitajsko s 74:56. Tekma v Rigi se bo začela ob 17.40 uri.

"Igralkam in štabu čestitam za zgodovinsko zmago. Igrati in zmagati tekmo proti takšni reprezentanci, kot je Kitajska, nam je v veliko čast in pokazatelj, da je slovenska ženska košarka v zadnjih letih res v velikem vzponu. Sicer pa je za nami zelo težka tekma. Lahko bi rekli, da je bila prava prvenstvena. Sodniki so pustili igro z veliko pretepa in tudi s tega vidika nam je ta tekma prišla zelo prav. Mislim, da smo v solidni formi. Jutri nas proti Latviji čaka še generalka pred prvenstvom. Prepričan sem, da nas čaka nova napeta tekma. Neke stvari v naši igri bomo skušali še skriti, določene pomanjkljivosti odpraviti, da se s čim boljšo popotnico odpravimo v Niš," je po tekmi povedal selektor Damir Grgić.

Damir Grgić
Sportal Grgić črtal še zadnji dve pred odhodom v Niš
Ne spreglejte