Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 2. 2018,
21.05

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Cleveland Cavaliers Los Angeles Lakers Miami Heat Isaiah Thomas Dwayne Wade

Četrtek, 8. 2. 2018, 21.05

6 let, 2 meseca

Dwyane Wade nazaj v Miami, Isaiah Thomas v Los Angeles

Nor zadnji dan na tržnici lige NBA se je dotaknil tudi Gorana Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80
Isaiah Thomas | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po nogometnem imamo danes zadnji dan tržnice tudi v košarkarski ligi NBA. Tudi tam je predvsem po zaslugi Cleveland Cavaliers postregel z marsičem. H Goranu Dragiću se tako v Miami vrača zvezdnik Dwyane Wade, ki je zapustil Cleveland in bo po novem igral za Miami Heat. Cleveland je zapustil tudi Isaiah Thomas, ki se je preselil v Los Angeles Lakers.

Cleveland LeBrona Jamesa v tej sezoni igra presenetljivo slabo, do zdaj je zbral 31 zmag in kar 22 porazov. Slabi rezultati, ki kažejo, da lanskoletni finalist ni konkurenčen v lovu na nov naslov, so očitno terjali davek. Na zadnji dan prestopnega roka so se namreč pri prvakih iz leta 2016 odločili, da močno prevetrijo svojo zasedbo.

Najprej so postregli s senzacionalnim odhodom Isaiaha Thomasa v Los Angeles Lakers.

Za dvakratnega udeleženca tekme zvezd, ki je v klub kot velika okrepitev prišel pred začetkom sezone, in veliko manj znanega centra Channinga Fryea so dobili krilnega centra Larryja Nancea in branilca Jordana Clarksona, ob tem pa še izbor v prvem krogu nabora lige NBA 2018.

Goran Dragić in Dwyane Wade bosta spet soigralca pri Miami Heat. | Foto: Getty Images Goran Dragić in Dwyane Wade bosta spet soigralca pri Miami Heat. Foto: Getty Images

Dwyane Wade se je vrnil h Goranu Dragiću

Potem so postregli s še odmevnejšo potezo. V Miami so poslali superzvezdnika Dwyana Wada, ki je v Cleveland prišel šele septembra lani.

Wade, ki šteje 36 let in se lahko pohvali s kar 12 nastopi na tekmi vseh zvezd, se tako vrača v Miami, s katerim je bil med letoma 2003 in 2016 kar trikrat prvak lige NBA, kjer bo spet zaigral s slovenskim zvezdnikom Goranom Dragićem.

Odkar je Wade leta 2016 odšel iz Miamija, je Dragič postal številka ena moštva s Floride, prav zanimivo pa bo videti, ali bo vrnitev superzvezdnika kaj vplivala na njegov zdajšnji status.

Dragić se je sicer že oglasil in povratek veterana, ki je slovenskega reprezentanta večkrat javno podprl v glasovanju za nastop na letošnji tekmi zvezd, pozdravil.

Cleveland je sicer za Wada dobil izbor na naboru lige NBA v drugem krogu.

Ne spreglejte