Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 10. 2020,
11.08

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Natisni članek

Gran Canaria Jurica Golemac Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Torek, 13. 10. 2020, 11.08

3 leta, 6 mesecev

Negotovost pri Olimpiji, Špance boli nedeljski udarec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Jurica Golemac | Jurica Golemac ni mogel na pravi način pripraviti moštva za današnji obračun, saj so bili košarkarji v desetdnevni karanteni. | Foto Grega Valančič/Sportida

Jurica Golemac ni mogel na pravi način pripraviti moštva za današnji obračun, saj so bili košarkarji v desetdnevni karanteni.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V tretjem krogu EuroCupa bo danes v Stožicah pri Cedeviti Olimpiji gostovala španska Gran Canaria, ki je po dveh krogih še brez poraza, je pa zato doživela težek poraz v španskem prvenstvu. V neprijetnem položaju so pri ljubljanski zasedbi, ki je bila pretekle dni v karanteni.

V nedeljo, 4. oktobra, so morali košarkarji Cedevite Olimpije v desetdnevno karanteno, potem ko je bil eden od košarkarjev pozitiven na koronavirus. Ker jim država ni prišla naproti, so izgubili dvoboj drugega kroga EuroCupa proti Bursasporju brez boja. Praksa v Evropi je takšna, da lahko preostali zdravi športniki nadaljujejo treninge in tekmovanja, v katerih nastopajo, pri nas pa so naleteli na gluha ušesa.

Jurica Golemac
Sportal Cedevita Olimpija v torek na parket

Tako je Olimpija edina v Evropi, ki je izgubila dvoboj za zeleno mizo z 0:20. Po dveh krogih so tako Ljubljančani še brez zmage, potem ko so v prvem zapravili lepo priložnost, da bi se z gostovanja v Franciji pri Nanterru vrnili s polnim izplenom.

Zavedajo se, da bo naslednji test, ki bo danes ob 18.30, zelo zahteven, saj prihaja kakovostna Gran Canaria. Povrhu vsega glavni trener Jurica Golemac zaradi karantene s košarkarji ni mogel trenirati, zato so bile priprave na naslednji obračun okrnjene.

V lov na prvo zmago, Španci se v Ljubljani ne nameravajo ustavljati

"Gran Canaria je zelo kvalitetna ekipa, ki v naši skupini v tej sezoni za zdaj še ne pozna poraza. Moštvo je prenovljeno, vodi ga nov glavni trener. Na vsakem igralnem položaju imajo Španci po dva kakovostna igralca. Čaka nas zelo težko delo, sploh ob položaju, v katerem smo bili v zadnjem tednu. Dali bomo vse od sebe in naredili vse, da pridemo do prve zmage v EuroCupu," je pred poznopopoldanskim obračunom dejal Golemac.

Jaka Blažič je na prvi tekmi dosegel 19 točk, drugega pa tako kot soigralci ni mogel odigrati, ker je bil v karanteni. Olimpija je dvoboj z Bursasporjem tako izgubila z 0:20. | Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija Jaka Blažič je na prvi tekmi dosegel 19 točk, drugega pa tako kot soigralci ni mogel odigrati, ker je bil v karanteni. Olimpija je dvoboj z Bursasporjem tako izgubila z 0:20. Foto: ABA/Aleš Fevžer/Cedevita Olimpija

Gran Canaria je v prvih dveh krogih EuroCupa vknjižila zmagi na gostovanju v Grčiji pri Promitheasu in doma nad Nanterrom, je pa zato doživela visok poraz v nedeljo v domačem prvenstvu, ko jo je v domači dvorani ponižal Real Madrid. Tekmo je dobil s kar 90:65.

"Mentalno se moramo pripraviti na to tekmo, saj so vse v EuroCupu zelo težke. Olimpija je ekipa z izjemnimi košarkarji. Na položaju organizatorja igre imajo izkušena Kendricka Perryja in Roka Ukića, dva vrhunska košarkarja. Tu so še Blažič, Brown, Murić. Zavedamo se, da je pred nami težka naloga, a želimo nadaljevati zmagovalni ritem v EuroCupu," pred tekmo pravi prvi mož stroke pri španskem predstavniku Porfi Fisac.

Najboljši posamezniki v obeh moštvih

Cedevita Olimpija

Najboljši strelci: Kendrick Perry 21, Jaka Blažič 19, Edo Murić 12

Najboljši skakalec: Jaka Blažič 9, Kendrick Perry, Edo Murić, Anthony Hopkins in Alen Hodžić 3

Najboljši podajalec: Michael Hopkins 4 asistence, Kendrick Perry 3, Jaka Blažič 2

Gran Canaria

Najboljši strelci: Jacob Wiley 16 točk, Amedeo Della Valle 13, Stanley Okoye 11,5

Najboljši skakalci: Matthew Costello 8,5 skoka,  Jacob Wiley 7, John Shurna 6

Najboljši podajalci: Franco Ferrari 6,5 asistence, Andrew Albicy 5, Javier Beiran 2

Koper Primorska Cedevita Olimpija
Sportal Olimpija v Kopru do zanesljive zmage
Ne spreglejte