Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
7.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Domen Lorbek EuroBasket

Torek, 17. 9. 2013, 7.15

8 let

Ne smejo biti kot švicarski sir, v pretep s Francozi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri slovenskih košarkarjih se je spet pokazalo, da jih, če ne igrajo povsem zavzeto in na vso moč, premagujejo Poljaki in tudi Finci. Vendar pa so se reprezentanti že osredotočili na tekmo s Francijo.

Slovenski košarkarji proti Fincem niso potrebovali zmage, so pa skušali z zmago zaokrožiti drugi del prvenstva, v katerem so premagali Italijo in Grčijo. Obenem pa se zahvaliti navijačem, ki jih bučno in zavzeto spodbujajo v Stožicah in tudi drugod. Vendar ob precejšnem odmerku počitka Gorana Dragića, ki je imel nekaj težav z gležnjem, preostalim košarkarjem ni uspelo premagati Skandinavcev. Še več, dovolili so si visok poraz (76:92).

"Bolje bi bilo, če bi zmagali, ampak Finci so imeli strelski dan, zadevali so vse mogoče mete, mi pa nekako nismo bili v tekmi. Smo se borili, vendar ni šlo. Upam, da bo v sredo drugače. Šli smo na zmago, vendar Finci so igrali izvrstno košarko," je po tekmi povedal Edo Murić, ki je priznal, da pri njem v glavi še ni bila četrtfinalna tekma s Francijo. "Lahko vsakega posebej vprašate, kako se je pripravljal na tekmo, ampak zdi se mi, da smo bili motivirani. Je pa dejstvo, da Finci zadevali tudi, ko smo se približali. Francija je zelo dobra, dali bomo vse od sebe. Če želimo medaljo, potem ni pomembno, proti komu igramo. Treba je igrati, kot smo proti Grčiji in Španiji," je še pripomnil Murić.

Zanimivo izjavo je po tekmi dal Domen Lorbek. "Na srečo ta tekma ni štela za nič. Naša obramba je bila kot švicarski sir, nismo pa dobivali niti skokov. Med drugim smo poskušali razne različice v obrambi. Mogoče smo se po prejšnji tekmi z Grčijo malce spraznili. Se je pa poznalo, ker večji del tekme ni igral Goran. Vendar osredotočimo se na naslednjo tekmo," je povedal Lorbek in nekaj besed namenil temu, kako se lotiti Francozov. Reprezentance, ki je Slovenijo premagala na generalki pred EuroBasketom. "Srbija je pokazala, kako se zmaga nad njimi. Treba bo iti v pretep s Francozi, nadzorovati skok in odrezati Tonyja Parkerja," je dejal Lorbek.

Ne spreglejte