Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2019,
7.13

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA NBA

Četrtek, 28. 11. 2019, 7.13

4 leta, 4 mesece

Liga NBA, 27. november

Dragić razjezil junaka Houstona, ki je zadeval kot še nikoli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,47
Goran Dragić | Foto Reuters

Foto: Reuters

V pestrem večeru v ligi NBA, na delu je bilo kar 28 klubov, je slovenske barve branil Goran Dragić. Zlati kapetan se je na zahtevnem gostovanju v Houstonu vrnil v prvo peterko Miamija in ostal praznih rok (108:117). Prispeval je 13 točk, pri raketah, ki jih je prejšnji teden razorožil Luka Dončić, pa je poleg Jamesa Hardna in Russlla Westbrooka z rekordom kariere izstopal Danuel House. Antonio Davis je vrnitev v New Orleans zaznamoval z izjemno predstavo in novo zmago Los Angeles Lakers.

Večni slovenski zlati kapetan Goran Dragić je ob vrnitvi v prvo peterko Miamija v 34 minutah dosegel 13 točk (met za 3 točke 2:6, za 2 točki 3:5, prosti meti 1:4), ujel dve odbiti žogi in zbral eno asistenco, s soigralci pa je moral priznati poraz Houstonu (117:108).

Vrhunci dvoboja Houston : Miami:

Rakete tokrat niso računale le na dva razigrana strelca, ampak se je najboljšemu strelcu tekmovanja Jamesu Hardnu (32 točk, met za tri točke 7/17) in raznovrstnemu Russllu Westbrooku, ki je dosegel drugo največje število trojnih dvojčkov v zgodovini lige NBA (27 točk, 9 skokov, 7 asistenc, a tudi 9 izgubljenih žog), pridružil še Danuel House. Prispeval je 23 točk in poskrbel za najboljši strelski dosežek kariere.

''Hvala Russu in Jamesu. Nase navlečeta veliko igralcev v obrambi in omogočata soigralcem, da imamo več prostora,'' je dejal eden izmed junakov Houstona, ki je v domači dvorani Toyota Center ugnal Miami (117:108). Dve minuti pred koncem tretje četrtine so gostitelji, čeprav tokrat zaradi zdravstvenih težav niso mogli računati na najboljšega skakalca Clinta Capelo, vodili že za 24 točk (86:62).

Kako je Dragić s prekrškom razjezil Housa:

V zadnji minuti, ko je bil že odločen zmagovalec, je House prodiral proti košu, nato pa je nad njim oster prekršek, zaletel se je v njegovo ramo, storil Goran Dragić. Košarkar Houstona je bil razjarjen. V izkušenega Slovenca je vrgel žogo, a so ga nato soigralci, do njega je prvi pristopil Westbrook, le pomirili. Sodniki so po ogledu posnetka prisodili Dragiću namerno napako, House pa je dobil tehnično napako.

Pri Miamiju, ki zaradi bolezni ni mogel računati na prvega strelca Jimmyja Butlerja, sta bila najbolj učinkovita "rezervista" Tyler Herro (22) in Kelly Olynyk (19). Bam Adebayo pa je prispeval 17 točk in 11 skokov. Vročica bo v naslednji tekmi v noči na soboto gostila Golden State.

Davisa izžvižgali v New Orleansu, a jim je nasul 41 točk in postavil nov rekord

V New Orleansu so prvič, odkar se jim je pridružil Anthony Davis, gostovali Los Angeles Lakers. Nekdanji ljubljenec občinstva je pričakovano ob prvem gostovanju v dvorani Smoothie King Center, ki jo pozna kot lastno dlan, naletel na koncert žvižgov. Navijači Pelicans so mu zamerili, kako je sredi prejšnje sezone javno izpostavil željo, da bi zamenjal klubsko okolje in se preizkusil kje drugje. Davis je tako naletel na nič kaj gostoljubno dobrodošlico, a ga žvižgi in zbadljivke niso prav nič zmotile, da bi pokazal tisto, kar zna najbolje.

Izjemna predstava Davisa v New Orleansu:

Jezerniki so malodane nalašč že v uvodni četrtini s podajami polnili prav Davisa, ta je vrgel polovico vseh metov iz igre v tem delu tekme (11 od 22), dosegel 14 točk in napovedal izjemen večer. Na koncu se je smejalo njemu. Prispeval je 41 točk, kar je njegov strelski dosežek sezone. Iz igre je zadel 15 od 30 metov in pomagal zvezdniški zasedbi iz Kalifornije do tesne, a toliko bolj dragocene zmage (114:110), s katero so LA Lakers izboljšali razmerje zmag in porazov v 16:2.

Vpisal se je v zgodovino, saj je po podatkih statističnega oddelka ESPN postal prvi igralec, ki je na prvi tekmi proti nekdanjemu klubu presegel mejo 40 točk. V zadnji četrtini si je lažje poškodoval desno roko, a je stisnil zobe in v zadnjih sekundah z ukradeno žogo postavil piko na i imenitnemu večeru, s katerim je poskrbel za nov rekord v ligi NBA. Pri gostiteljih je tako opevani up Zion Williamson še vedno na seznamu poškodovanih.

Prvi zvezdnik Jezernikov LeBron James je dosegel 29 točk in 11 asistenc, s tem pa postal šele četrti košarkar v zgodovini lige NBA, ki je dosegel več kot 33 tisoč točk. Več od njega so jih zbrali le Kareem Abdul-Jabbar (38.387 točk), Karl Malone (36.928) in Kobe Bryant (33.643).

Navijači Bostona ga imajo za strahopetneža

Čustveno je bilo tudi v Bostonu, kjer je občinstvo na dvoboju z Brooklynom v dvorani TD Garden zaman čakalo na Kyrieja Irvinga. Nekdanji zvezdnik Bostona se je pred začetkom sezone pridružil Brooklynu, zadnjih šest tekem pa izpustil zaradi poškodbe. Navijači Bostona so prepričani, da je Irving namenoma zaigral poškodbo, saj se je želel izogniti gostovanju pri njegovem klubu, katerega navijači niso najboljše sprejeli njegovega odhoda.

O tem, kaj si mislijo privrženci Celtics o enem najboljših strelcev lige NBA, so ponazarjali številni transparenti, na katerih so Irvingu očitali, da je strahopetnež. Irving v tej sezoni dosega v povprečju na tekmo 28,5 točke. Brooklyn je v Bostonu pogrešal njegovo pomoč in izgubil s 110:121. Pri gostiteljih je blestel Kemba Walker. Zaigral je prvič po poškodbi vratu, ki mu je prekinila ritem prejšnji teden, in dosegel 39 točk. Naslednje gostovanje Brooklyna v Bostonu bo šele v začetku marca 2020.

Luka Dončić
Sportal "Luka Dončić je še vedno otrok, bo pa postal strašljiv"

Lestvica:

Ne spreglejte