Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 12. 2018,
6.15

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

NBA

Sreda, 26. 12. 2018, 6.15

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 25. december

Lakersi kljub Jamesovi poškodbi boljši od prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
LeBron James | LeBron James je v tretji četrtini odšepal z igrišča. | Foto Reuters

LeBron James je v tretji četrtini odšepal z igrišča.

Foto: Reuters

Na božični dan je bilo v ligi NBA dejavnih deset moštev. Največ oči je bilo uprtih v Oakland, kjer je moštvo Los Angeles Lakers nadigralo prvake Golden State Warriors (127:111). Jezernikom večino drugega polčasa zaradi poškodbe ni mogel pomagati prvi zvezdnik LeBron James. Za zdaj še ni jasno, kako huda je poškodba 33-letnega košarkarja. Boston je proti Philadelphii slavil po podaljšku, James Harden je bil ponovno najzaslužnejši za novo zmago Houstona, saj je proti Oklahomi dosegel kar 41 točk. Milwaukee je na božični dan igral prvič po letu 1977 in ugnal New York Knickse (109:95).

V Oaklandu so gledalci videli prvi poraz domače ekipe proti Los Angeles Lakersom po 11 zaporednih zmagah. Lakersi so pri Golden Statu slavili prvič v šestih letih. V tretji čertini je pri vodstvu z 71:57 igro zaradi poškodbe dimelj moral zapustiti prvi zvezdnik Los Angeles Lakersov LeBron James, ki do konca tekme ni več vstopil v igro.

Poškodba LeBrona Jamesa:

Gostitelji so Jamesovo odsotnost izkoristili, se približali le na dve točki zaostanka in videti je bilo, da so gostje v povsem izgubljenem položaju. V zadnji četrtini pa so Lakersi ponovno zbrali svoje vrste in povsem nadigrali aktualne prvake. Kar sedem košarkarjev ekipe iz Los Angelesa je doseglo dvomestno število točk. Z 19 točkami je bil najučinkovitejši Kyle Kuzma, Ivica Zubac je v statistiko vpisal 18 točk in 11 skokov, poškodovani James jih je dodal 17 (13 skokov). Pri Golden Statu je bil strelsko najuspešnejši Andre Iguodala s 23 točkami, Kevin Durant je prispeval dve manj. Stephen Curry ni imel svojega dne. Dosegel je 15 točk ob metu iz igre 5/17.

"Mislim, da poškodba ni prehuda, saj sem brez pomoči lahko odšel v garderobo. Ob padcu sem začutil, da sem si nategnil prepono, a mišica je v dobrem stanju. Zaradi bolečine nisem več zaigral. Po pregledu v sredo bomo vedeli, kdaj bom lahko znova na parketu," je po koncu tekme povedal James.

Stephen Curry ni bil pretirano razpoložen za igro. | Foto: Reuters Stephen Curry ni bil pretirano razpoložen za igro. Foto: Reuters

Boston uspešen po podaljšku

V Bostonu so Celticsi z razigranim Kyriejem Irvingom, ki je dosegel 40 točk in deset skokov, po podaljšku na kolena spravili Philadelphio (121:114). Irving je najprej zadel za podaljšek, nato pa je v dodatnih petih minutah zadel še dve izredno pomembni trojki. Boston je tako dosegel 20. zmago v tej sezoni. 

Irvingov šov v podaljšku:

Poleg Irvinga sta v dresu Celticsov po 23 točk dosegla Jayson Tatum in Marcus Morris. Pri Philadelphii je dvojnega dvojčka dosegel Joel Embiid (34 točk, 16 skokov), Jimmy Butler, ki je že pred sezono dvigoval nemalo prahu, je tekmo končal pri 24 točkah.

 

Lestvica:

Ne spreglejte