Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 1. 2019,
3.22

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Liga NBA

Četrtek, 3. 1. 2019, 3.22

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 2. januar

Nov dvojni dvojček Luke Dončića, ki se je lahko hitro usedel na klop

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80
Luka Dončić | Luki Dončiču je dosegel še šestega dvojnega dvojčka v svoji vsega 35 tekem dolgi NBA-karieri. | Foto Reuters

Luki Dončiču je dosegel še šestega dvojnega dvojčka v svoji vsega 35 tekem dolgi NBA-karieri.

Foto: Reuters

Za Luko Dončićem, ki je bil v noči na četrtek prvič na delu v letu 2019, je še en sijajen košarkarski večer v ligi NBA. Ta je trajal le 26 minut. Z dvojnim dvojčkom (18 točk in deset skokov) se je na klop ob visokem vodstvu Dallas Mavericks, ki so proti Charlotte Hornets na koncu zmagali s 122:84, usedel še pred koncem tretje četrtine.

Statistika Luke Dončića:

Na tekmi proti Charlottu: 18 točk (met za tri 3/7, met za dve 4/9, prosti meti 1/ 2), 10 skokov, 4 asistence, 2 izgubljeni žogi v 26 minutah.

Povprečje v sezoni: 19,5 točke, 5 asistenc, 6,6 skoka, 0,3 blokade, 1,1 ukradene žoge in 3,5 izgubljene žoge v 32,2 minute igre.

Košarkarji Dallas Mavericks so v prvem nastopu v letošnjem letu navdušili in dosegli 18. zmago v sezoni (imajo 19 porazov). Za zdaj sicer na zahodu še zaostajajo za mesti, ki ob koncu sezone vodijo v končnico, a če se po jutru dan pozna … Charlotte Hornets, ki so na vzhodu na mestih za končnico, so namreč na njihovem igrišču razbili.

Od prve do zadnje minute so gospodarili na tujem igrišču, kar v zadnjem času za košarkarje Dallasa ni značilno (pred tem so v gosteh nazadnje zmagali 28. novembra), in dosegli drugo najvišjo zmago v sezoni. Že v prvi četrtini so dosegli kar 42 točk, od tega so zadeli kar deset trojk iz 17 poskusov (tri je dosegel tudi Luka Dončič), in si nabrali 16 točk prednosti, zelo dobro pa so igrali tudi v obrambi. Samo 41 točk, kolikor so jih dosegli v prvem polčasu, je za košarkarje Charlotta najmanj v tej sezoni.

Vrhunci Luke Dončića s tekme proti Charlottu:

Dončič je ob koncu malce zaostal za povprečjem točk, ki ga ima v tej sezoni. Ob metu iz igre 7/16 (trojke 3/7) in enem zadetem prostem metu ob dveh, ki jih je imel na voljo, se je ustavil pri 18 točkah, je pa za ta dosežek potreboval le 26 minut. Minuto pred koncem tretje četrtine ga je namreč trener Rick Carlisle ob visokem vodstvu svojega moštva potegnil na klop in ga ni več vrnil na parket.

Takrat je imel slovenski najstnik v dvorani, ki bo 17. februarja gostila tekmo All Star, na kateri bo morda nastopil tudi Dončič, v svoji statistiki že dvojnega dvojčka. Ob štirih asistencah – ena od teh je bila za akcijo večera, zabijanje DeAndreja Jordana – je zbral namreč še deset skokov. Tako mu je še šestič v 35 tekem trajajoči NBA-karieri uspel tak dosežek.

Akcija večera, za katero sta poskrbela Luka Dončić in DeAndre Jordan:

Dončić je bil z 18 točkami ob Dennisu Smithu Juniorju najboljši strelec Dallasa in tudi tekme.

Domači zvezdnik Kemba Walker, ki v tej sezoni v povprečju dosega več kot 25 točk na temo, tokrat ni blestel. Ob slabem metu iz igre (4/14) je dosegel vsega 11 točk.

Miami brez Gorana Dragića zmaguje

Miami Heat, ki še vedno ne more računati na poškodovanega Gorana Dragića, nadaljuje z dobrimi rezultati. Tokrat je v gosteh s 117:92 premagal Cleveland Cavaliers in dosegel še sedmo zmago v zadnjih desetih odigranih tekmah. Najboljši strelec Miamija in tekme je bil Josh Richardson s 24 točkami.

Liga NBA, 2. januar:

Lestvici: 

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončićeva trojka pri vrhu najboljših potez v NBA leta 2018 #video
Ne spreglejte