Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 2. 2020,
10.41

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

1

Natisni članek

Denver Nuggets Atlanta Hawks Minnesota Timberwolves Houston Rockets NBA Liga NBA Clint Capela

Sreda, 5. 2. 2020, 10.41

4 leta, 2 meseca

Dogovor Houstna, Atlante, Minnesote in Denverja

Največja menjava v ligi NBA po letu 2000

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

1

Clint Capela | Švicarski center Clint Capela se seli v Atlanto. | Foto Reuters

Švicarski center Clint Capela se seli v Atlanto.

Foto: Reuters

V ligi NBA gre proti koncu obdobje, v katerem lahko klubi osvežijo svoje vrste z novinci. Houston Rockets, Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves in Denver Nuggets so združili moči v največji menjavi, kar jih pozna liga NBA v zadnjih 20 letih. V njej je dres zamenjalo kar 12 igralcev, najbolj pa izstopa donedavni center Raket Clint Capela, ki bo po novem branil barve Atlante.

Luka Dončić
Sportal Dončić vendarle ne bo izzval Younga
Giannis Zion Williamson
Sportal Čančar proslavlja nov rekord v ligi NBA #video

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu se že 20 let ni zgodila menjava, v kateri bi sodelovalo toliko klubov in igralcev. Zadnja, ki je bila tako pestra, je bila tista z začetka stoletja, ko je Patrick Ewing zapustil New York in se odpravil v Seattle. Kdo vse je zamenjal klub po skupnem dogovoru Rockets, Hawks, Timberwolves in Nuggets, pri katerih nastopa tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar?

Houston pripeljal Covingtona in Bella

Robert Covington je okrepil Houston Rockets. | Foto: Reuters Robert Covington je okrepil Houston Rockets. Foto: Reuters V Houstonu bo kariero nadaljeval 29-letni Robert Covington. Prihaja iz Minnesote, kjer je v tej sezoni za Timberwolves povprečno na tekmo prispeval 12,8 točke in šest skokov. V Teksasu ga čaka zvezdniška zasedba na čelu z najboljšim strelcem tekmovanja Jamesom Hardnom in vsestranskim Russlom Westbrookom.

Iz Minnesote se je v Houston preselil tudi 25-letni Jordan Bell, ki v tej sezoni ni dobival veliko priložnosti. Na tekmo je igral manj kot deset minut, temu primerna je tudi njegova statistika (3,1 točke in 2,9 skoka na tekmo). Rakete poleg švicarskega centra Capele zapuščata še Nene in trenutno poškodovani Gerald Green, ostale pa so brez pravice izbora do igralca v prvem krogu na naslednjem naboru lige NBA, ki so jo predale Denverju.

Atlanta pripeljala Capelo in Neneja 

Nene Hilario je novi košarkar Atlante. | Foto: Reuters Nene Hilario je novi košarkar Atlante. Foto: Reuters Atlanta, pri kateri blesti Dončićev znanec Trae Young, na lestvici pa v vzhodni konferenci skupaj s Clevelandom zaseda zadnje mesto (13 zmag in 38 porazov), je okrepila svoje vrste s Clintom Capelo. Švicarski center afriških korenin - njegovi starši prihajajo iz Angole in Konga - spada med najučinkovitejše zbiratelje skokov v ligi NBA. V tej sezoni dosega 13,9 točke in 13,8 skoka na tekmo. Trenutno je na seznamu poškodovanih, saj ga je od parketov oddaljila poškodba pete. Ko se bo vrnil, bo velika okrepitev Hawks, ki nočejo končati sezone na dnu razpredelnice.

Iz Houstona se je v Atlanto odpravil tudi brazilski veteran Nene Hilario. 37-letni Južnoameričan je v tej sezoni na tekmo dosegal 3,6 točke in 2,9 skoka, na parketu pa v povprečju prebil le dobro četrtino (14 minut). Atlanta je ostala brez Evana Turnerja in pravice do izbora igralca v prvem krogu na naslednjem naboru lige NBA, s katero se lahko po novem pohvali Minnesota.

Minnesota pripeljala Turnerja, Hernangomeza, Beasleyja in Vanderbilta

Evan Turner se je preselil v Minnesoto.  | Foto: Reuters Evan Turner se je preselil v Minnesoto. Foto: Reuters Minnesota je torej v svoje vrste sprejela Evana Turnerja. Branilec v tej sezoni na tekmo dosega 3,3 točke, dva skoka in dve asistenci, a igra v povprečju le 13 minut. V novem klubu upa na večjo minutažo. Podobno velja za novince iz Denverja. Novi člani Minnesote so namreč tudi španski reprezentant Juancho Hernangomez, s katerim si je pri madridskem Realu slačilnico delil Luka Dončić, Jarred Vanderbilt in Malik Beasley, ki v tej sezoni povprečno na tekmo dosega 7,9 točke.

Španec, donedavni soigralec Čančarja, jih neprimerno manj, le tri. Minnesota je v največji menjavi igralcev po letu 2000 ostala brez štirih igralcev (Robert Covington, Shabazz Napier, Noah Vonleh in Keita-Bates Diop).

Denver pripeljal Greena, Diopa, Vonleha in Napierja

Gerald Green v tej sezoni zaradi poškodbe noge še ni zaigral. | Foto: Reuters Gerald Green v tej sezoni zaradi poškodbe noge še ni zaigral. Foto: Reuters Denver, ki je v noči na sredo visoko porazil Portland, je odprl vrata dvema prišlekoma. S Čančarjem bosta po novem sodelovala Gerald Green, ki prihaja iz Houstona, in Keita-Bates Diop (Minnesota), ki v tej sezoni na tekmo dosega 6,8 točke. Navijači Nuggets bodo morali na krstni nastop Greena še malce počakati, saj zaradi poškodbe noge v tej sezoni še ni zaigral.

V Kolorado sta se iz Minneapolisa preselila tudi Noah Vonleh in Shabazz Napier, ki se lahko pohvali z najboljšim povprečjem točk izmed omenjenih okrepitev Denverja. Dosega 9,6 točke na tekmo. Denver je ostal brez Juancha Hernangomeza, Jarreda Vanderbilta in Malika Beasleyja.

V ligi NBA velja nove spremembe igralskega kadra pričakovati v noči na petek, ko se bo iztekel rok za menjavo.

 

Ne spreglejte