Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 2. 2020,
7.25

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

Natisni članek

James Harden LeBron James Zion Williamson Liga NBA NBA Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo Vlatko Čančar Vlatko Čančar Nikola Jokić

Sreda, 5. 2. 2020, 7.25

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 4. februar

Čančar proslavlja nov rekord v ligi NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58
Giannis Zion Williamson | Giannis Antetokounmpo se je izkazal tudi proti New Orleans Pelicans. | Foto Reuters

Giannis Antetokounmpo se je izkazal tudi proti New Orleans Pelicans.

Foto: Reuters

Košarkarji Denverja so v noči na sredo v ligi NBA nadigrali Portland (127:99), dvoboj pa si bo zelo rad zapolnil Vlatko Čančar, saj je s štirimi točkami dosegel osebni strelski rekord. Njegov soigralec Nikola Jokić je v zvezdniškem obračunu zasenčil prvega strelca gostov Damiana Lillarda, ki je imel veliko težav z obrambo gostiteljev in ob skromnem metu iz igre dosegel ''le'' 21 točk.

Clint Capela
Sportal Največja menjava v ligi NBA po letu 2000

Košarkarji Denverja so visoko odpravili Portland (127:99), dvoboj pa si bo zelo rad zapomnil Vlatko Čančar, saj je prvič v karieri na tekmi lige NBA zadel v polno vsaj dva meta iz igre. Dosegel je štiri točke in poskrbel za nov strelski mejnik. Pred tekmo se je ogromno razpredalo o vročem zvezdniku Portlanda Damiana Lillarda. Na zadnjih šestih tekmah je paral živce tekmecem s povprečjem na tekmo 48,7 točke, pri tem pa izza velike črte, ki označuje met za tri točke, metal kar 57-odstotno.

V Denverju ni bil tako uspešen. Portland je doživel prepričljiv poraz, priljubljeni Dame pa je dvoboj končal pri ''le'' 21 točkah (in 9 asistencah). Iz igre je zadel le 8 od 23 metov, za tri točke pa je metal 1/6. V obrambi sta mu veliko preglavic povzročala Gary Harris in Torrey Craig. S tem je Lillard prekinil niz osmih srečanj, na katerih je dosegal vsaj 30 točk.

Vrhunci dvoboja v Denverju:

Gostitelji so si odločilno prednost zagotovili v drugi četrtini, ki so jo dobili s 27:10. Niso je več izpustili iz rok. Portland tako malo točk v eni četrtini v tej sezoni še ni dosegel. V prvem polčasu je skupaj dosegel le 38 točk, kar je prav tako najslabši dosežek Trail Blazers v tej sezoni.

Luka Dončić
Sportal Dončić vendarle ne bo izzval Younga

Jokić streljaj od novega trojnega dvojčka

Damian Lillard je prekinil niz srečanj, na katerih je dosegel vsaj 30 točk, Nikola Jokić pa je bil z 29 točkami prvi strelec dvoboja. | Foto: Reuters Damian Lillard je prekinil niz srečanj, na katerih je dosegel vsaj 30 točk, Nikola Jokić pa je bil z 29 točkami prvi strelec dvoboja. Foto: Reuters Pri Denverju je blestel Nikola Jokić. V zgolj treh četrtinah je prispeval 29 točk (met iz igre 11/17), 13 skokov in 9 asistenc, tako da ga je le ena asistenca delila od novega trojnega dvojčka. Bil bi že 11. v tej sezoni, s tem pa bi se na posebni lestvici povsem približal vodilnemu Luki Dončiću (12). ''Bili smo zelo povezani. Vsi smo imeli isti cilj, ustaviti Lillarda,'' je poudaril razigrani Srb, ki podobno kot Lillard v zadnji četrtini ni več stopil na parket.

Ker je Denver v zadnji del srečanja vstopil s prednostjo +26, so priložnost dočakali tudi igralci, ki po navadi sedijo na klopi. Med njimi je priložnost dobro izkoristil Vlatko Čančar. Slovenski reprezentant je na parketu prebil dobrih pet minut in dosegel štiri točke.

Zabijanje Čančarja proti Portlandu:

Iz igre je metal 2/3 in prispeval tudi skok. Toliko točk v ligi NBA še ni dosegel, pred tem je njegov najboljši dosežek znašal 3 točke, toliko jih je po prvi trojki v ligi NBA dal pred dvema tednoma proti Houstonu.

LeBron James igralec meseca

Čeprav je Lillard v zadnjih tednih zadeval kot nor, ni prejel nagrade za najboljšega igralca zahodne konference v mesecu januarju. Priznanje je romalo v roke LeBronu Jamesu. Januarja je razvajal ljubitelje košarke s povprečjem 25,4 točke, 8,1 skoka in 10,4 asistence na tekmo (Lillardovo povprečje je bilo 34,1 točke, 5,1 skoka in 8,4 asistence), kar je zadoščalo za novo nagrado. 

Vrhunci LeBrona Jamesa proti San Antoniu:

Veliki zvezdnik lige NBA je v noči na sredo pomagal Jezernikom do nove prepričljive zmage. S 129:102 so odpravili San Antonio, James pa je dosegel 36 točk (met za tri 6/9 - v zadnji četrtini je zadel vseh pet metov za tri točke), 9 asistenc in 7 skokov. Dosegel je toliko točk kot druga najboljša strelca Lakers skupaj. Anthony Davis in Kyle Kuzma (12 skokov) sta namreč tekmo končala pri 18 točkah. Pri gostih je izstopal DeMar DeRozan z 28 točkami, 9 skoki in 7 asistencami.

Zion prvič proti vročemu Grku

Zion Williamson je imel veliko težav s pokrivanjem Giannisa Antetokounmpoja. | Foto: Reuters Zion Williamson je imel veliko težav s pokrivanjem Giannisa Antetokounmpoja. Foto: Reuters Vodilno moštvo lige NBA Milwaukee Bucks je še izboljšalo statistiko (43 zmag in le 7 porazov). S 120:108 so premagali New Orleans, ponovno pa je bil neustavljiv Giannis Antetokounmpo. Prispeval je 34 točk in 17 skokov in s tem zadržal odlično formo, saj je na zadnjih štirih tekmah še vedno dosegel vsaj 30 skokov in 15 skokov. Milwaukee je v tretji četrtini nasul Pelikanom kar 42 točk (42:24) in pobegnil gostiteljem.

Mladi up lige NBA Zion Williamson je zaigral prvič proti Antetokounmpu. Na parketu je prebil slabih 32 minut ter ob manj natančnem metu iz igre (5/19) dosegel 20 točk. Polovico točk je prispeval s prostih metov, izgubil štiri žoge, po tekmi pa je bil grški zvezdnik poln hvale na njegov račun, čeprav je New Orleans v času, ko je bil prvi izbor z zadnjega nabora lige NBA v igri, pridelal 11 točk zaostanka.

Rivers ukradel Hardnu skok in se prijel za glavo

Houston je brez večjih težav ugnal Charlotte (125:110), najboljši strelec srečanja pa je bil pričakovano James Harden. Bradati ''stroj za koše'' je dal 40 točk, prispeval pa tudi 12 asistenc in 9 skokov, tako da ga je od trojnega dvojčka delil le en skok. Zanj se mu je ponudila izvrstna priložnost 26 sekund pred koncem, ko je trojko zgrešil Miles Bridges.

Harden se je odpravljal proti žogi, a mu je načrte prekrižal soigralec Austin Rivers. Ujel je žogo, le nekaj trenutkov pozneje, ko je pogledal v semafor in videl statistiko Hardna, pa se je prijel za glavo. Uvidel je, kako je soigralcu preprečil statistični presežek, ki ima pri ljubiteljih lige NBA posebno veljavo.

Harden je sicer iz igre metal 11/26, za tri točke 4/11 in bil znova natančen s črte prostih metov (14/15). To je bila tretja zaporedna zmaga raket, ki so igrali brez Russella Westbrooka in Clinta Capele, ki pospravlja kovčke in se odpravlja v Atlanto. Sršeni ostajajo skromni. Na zadnjih 13 tekmah so kar dvanajstkrat priznali premoč tekmecu.

Charlotte je resda dobil prvo četrtino za +12, a so nato na parketu prevladali gostitelji. Za poražence sta dala največ točk Miles Bridges (15 skokov) in Terry Rozier. Oba po 20.

Dallas, ki bo še nekaj časa nastopal brez poškodovanega Luke Dončića, bo naslednjič na delu v noči na četrtek, ko bo gostil Memphis. Podobno velja za Miami Gorana Dragića, ki se odpravlja na zahtevno gostovanje k Los Angeles Clippers.

Liga NBA, 4. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Jimmy Butler
Sportal Luka Dončić mu je bil hvaležen za takšno izjavo, 24 točk Dragića #video
Ne spreglejte