Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2015,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

finale Golden State Warriors Cleveland Cavaliers

Četrtek, 4. 6. 2015, 22.06

8 let

Na tekmi je znova odločil podaljšek, James dosegel trojni dvojček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V košarkarski ligi NBA je bila na sporedu druga finalna tekma med Cleveland Cavaliers in Golden State Warriors. Tokrat so bili boljši Kavalirji in izid v zmagah izenačili na 1:1.

Prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James je dosegel trojnega dvojčka - 39 točk, 16 skokov, 11 podaj, kar je že njegov peti tovrsten dosežek v finalih lige NBA, ključna prosta meta v podaljšku pa je zadel avstralski igralec Matthew Dellavedova, ki je dobil priložnost po poškodbi Kyriea Irvinga.

Prvič v zgodovini lige sta se uvodni dve preizkušnji finala končali po podaljšku, Cleveland pa je tako zabeležil prvo zmago v finalih v klubski zgodovini. V edinem prejšnjem finalu, ki ga je igral Clevbeland, je San Antonio leta 2007 zmagal s 4:0.

"To je finale in če ste pričakovali, da boste gledali lepo, seksi košarko, tega ne boste doživeli. Mi smo delavci, ki morajo uspešno opraviti svoje delo. Komaj čakam naslednje tekme v Clevelandu," je dejal LeBron James.

S pohvalami na račun Jamesa in druščine ni varčeval niti trener David Blatt. "Le nekaj igralcev v zgodovini lige je imelo takšno moč za vodenje ekipe, kot jo ima James," je dejal Blatt, nepričakovan junak tekme Dellavedova pa je pristavil: "To je bila tekma, zaradi katere se že od otroštva posvečam košarki. Imel sem občutek, kot da sem bil že neštetokrat v takšnem položaju."

Za Golden State je največ točk zbral Kley Thompson, 34, razočaral pa je MVP rednega dela Stephen Curry, ki je dosegel 19 točk ob nizkem odstotku zadetih metov - 5:23. Za tri točke je zadel le dvakrat v petnajstih poskusih. Glavni krivec za njegovo slabo igro je bil Matthew Dellavedova. "Delli je glavni razlog za slab večer Curryja. Delal je točno to, kar je bila njegova naloga," je dodal James.

Zanimivo, da Curry ni bil podobnega mnenja. Na vprašanje novinarja, ali je za slab večer kriva trda obramba Dellavedova, je Curry odgovoril z 'ne' in nadaljeval: "Meti, ki jih običajno zadanem, so bili tokrat zelo čudni. Takoj, ko sem izpustil žogo iz rok, sem vedel, da ne bo šla skozi obroč. Ne vem, v čem je bila težava. Nisem bil v pravem ritmu in nisem ga našel do konca tekme. A en slab večer ne bo vplival na mojo samozavest."

Naslednja tekma bo 9. junija, zadnja sedma, če bo potrebno, pa je predvidena za 19. junij.

Ne spreglejte