Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
3. 6. 2012,
10.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Boston Celtics Chris Bosh Dwyane Wade Kevin Garnett

Nedelja, 3. 6. 2012, 10.26

7 let, 12 mesecev

Miami potrebuje Bosha, a ga na četrti tekmi ne bo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na ponedeljek Celtics in Heat igrajo četrto tekmo finala vzhoda. Boston je do prve zmage prišel pod obročema. To je njihova priložnost tudi na četrti tekmi, saj se Chris Bosh še ne vrača.

Boston Celtics so se v petek vrnili v igro za veliki finale lige NBA, ko so proti Miami Heat z zmago 101:91 znižali izid finalne serije vzhodne konference na 1:2. V raketi so dosegli kar 58 točk, od tega 24 Kevin Garnett, ki je imel še 11 skokov. Igra pod koš je recept za Boston, saj so Heat najšibkejši prav pod obročema. Da jih Celtics ne bi presenetili, si tako še kako želijo vrnitve poškodovanega Chrisa Bosha. Ta iz dneva v dan več trenira. V petek se je govorilo, da se za nedeljsko tekmo morda vrne na parket. A iz tega vendarle ne bo nič. "Ne razmišljam o Chrisu. Ni v mojih mislih. Rad te imam, Chris, a osredotočen sem na nedeljsko tekmo. Vsa moja energija je na nedeljski tekmi," je trener Erik Spoelstra krilnemu centru kar preko medijev sporočil, da na četrti tekmi še ne računa nanj. Spomnimo, kako pomemben je Bosh za Miami: v rednem delu je imel povprečje 18 točk in 7,9 skoka na srečanje, na šestih tekmah končnice (pred poškodbo trebušne mišice) pa 14,7 točke in 6,8 skoka.

Dwyane Wade je dal na tretji tekmi solidnih 18 točk, a je iz igre zgrešil 11 od 20 metrov. Sploh ni mogel do koša in tako ni izsilil niti enega prostega meta. Prvič po njegovi debitantski sezoni (2004) se je zgodilo, da na celotni tekmi ni metal prostih. Pravi, da mora dati več. Pri tem ga ne ovira koleno, s katerim je imel letos že kar nekaj težav, temveč agresivna obramba košarkarjev Bostona. "Ni skrivnost: ves čas me podvajajo, tako na vrhu rakete kot pod košem. Ne jočem. Bom že nekako dal več košev. Treba bo najti drugo pot za točke. Sem potrpežljiv." Kot pove LeBron James, se bodo morali bolje odkrivati, ko bo Wade podvojen. "Kot ekipa moramo ugotoviti, kako izkoristiti njihovo podvajanje. Moramo se mu odkriti oziroma mu dati žogo takoj na začetku napada, ko na njem še nista dva obrambna igralca."

Ne spreglejte