Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
28. 5. 2012,
15.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miami Heat Boston Celtics LeBron James Dwyane Wade Kevin Garnett Rajon Rondo

Ponedeljek, 28. 5. 2012, 15.35

7 let, 12 mesecev

Miami favorit proti Bostonu: Izgovorov ne bo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po finalu zahoda se v noči na torek v NBA začenja še finale vzhodne konference. Oslabljeni Miami Heat igrajo proti veteranom Boston Celticsov. Izgovorov ne bo, zatrjujejo.

Prvaki iz sezone 2006 proti 17-kratnim prvakom lige NBA. Miami Heat proti Boston Celtics. A dvoboj bo minil v senci finala zahoda, saj je večina prepričana, da bo prvak lige NBA na koncu boljši iz dvoboja med Oklahomo City Thunder in San Antonio Spurs. Zakaj? Miami je brez Chrisa Bosha brez enega ključih mož v napadu in brez enega samega res nevarnega igralca pod košem. Boston je v primerjavi z obema finalistoma zahoda starejši, pa čeprav vsaj Kevin Garnett svojih let ne kaže. In ključni razlog: tako Heat kot Celtics imajo kratko klop. Njihova edina možnost je tako agresivna, nepopustljiva obramba. Saj veste: obramba osvaja prvenstva. In prav obramba to odločila tudi finalista iz vzhoda.

Dvoboj med Miamijem in Bostonom bo "podaljšana igra" minulih dveh sezon. Predlani so Celtics v prvem krogu končnice izločili Dwyana Wada in v drugem LeBrona Jamesa, lani sta se Wade in James skupaj maščevala. Petič v zadnjih sedmih letih bo prvak vzhoda ali Miami ali Boston. Ker so Chicago Bulls izgubili Derricka Rosa, New York Knicks pa s sedmim mestom po rednem delu Miami dobili že v prvem krogu, večja poslastica od nove bitke med Heat in Celtics na vzhodu tako ne obstaja. "Ta dvoboj je bil neizogiben. To je obračun, ki ga ljubitelji košarke želijo. Ker so izpadli Bulls, večjega dvoboja na vzhodu ne more biti. Sprejmemo izziv in se že veselimo serije," izpostavlja Dwyane Wade. Trener Erik Spoelstra pa: "Ali je sploh obstajal kak dvom, da bomo igrali mi in Boston?" Pravzaprav je. Miami je z Boshevo poškodbo gotovo šibkejši, a Indiana Pacers so to zares izkoristili le na eni tekmi. Medtem je Philadelphia 76ers vse do sedme tekme mučila Boston.

Leta in utrujenost niso izgovor

Miami je lani Boston izločil v petih tekmah, Celtics pa so v rednem delu letošnje sezone Heat premagali trikrat, pri čemer so jim enkrat dovolili le 66 točk in enkrat 72. Letošnja serija bi tako morala biti bolj tesna od lanske, še posebej, ker je Rajon Rondo v vrhunski formi, kljub zavidljivim 36 letov pa Garnett doživlja novo pomlad. Je pa res, da Ray Allen ni več isti.

"Lanska sezona je zgodovina. Letos smo povsem druga ekipa. Čutimo, da lahko premagamo Miami. Če smo prišli do sem, ne dvomim, da nam ne bi uspelo," je samozavesten Rajon Rondo, ki si je lani v dvoboju z Miamijem izpahnil komolec. Kevin Garnett je bolj previden: "Premagali so zelo dobro Indiano. Mislim, da LeBron in Wade trenutno igrata na zelo visokem nivoju. A tudi mi zaupamo vase, tako da bo zanimiva serija." Paul Pierce je dodal: " Pripravljeni smo na izziv."

Da so Celtics stari, utrujeni in iztrošeni, se te dni vseeno največ govori. Wade se ne strinja: "Ne, nehajte s tem. Temu res ne verjamem. Noge nikogar ne bolijo, nihče ni utrujen. To so ja Boston Celtics. Ko igrajo proti Miamiju, so stoodstotni. In obratno. Izgovorov ne bo. Lani smo z njimi igrali le pet tekem, a se je zdelo, kot da jih je bilo devet." Utrujenost ne bo izgovor oziroma je sploh ne bo, zatrjuje tudi kapetan Pierce, pa čeprav so zadnjo tekmo proti 76ers odigrali v soboto: "To je za nas dobro. Tako ohranjamo ritem. Smo starejši, tako da zarjavimo, če dlje ne igramo. Všeč nam je, da se takoj začenja nova serija."

Ne spreglejte