Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
7. 9. 2013,
17.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

EuroBasket

Sobota, 7. 9. 2013, 17.41

8 let

Markoišvili sanja, da bi prišel v Ljubljano

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred šestimi leti je Manučar Markoišvili zapustil slovensko prestolnico, zdaj pa bi se rad prihodnji teden vrnil nazaj. A Gruzijce čaka trnova pot. Zvečer bodo igrali v celjskem peklu proti Sloveniji.

Po prepričljivi zmagi nad Poljsko so Gruzijci igralci bistveno bolj napeto tekmo proti Hrvaški, proti kateri so bili prav tako blizu zmagi, a so na koncu v napeti končnici izgubili za vsega točko. Z zmago bi bili že zelo blizu napredovanja v drugi del evropskega prvenstva v košarki, zdaj pa se zdi, da bodo morali presenetiti kakšnega od favoritov te skupine, če ne bodo želeli v ponedeljek končati nastope v Sloveniji. Hrvati imajo zdaj nekakšno prednost, ki bi si ob načrtovanih zmagah nad Poljsko in Češko priigrali nastop v Stožicah prihodnji teden.

A se Gruzijci ne predajajo, čeprav se bodo danes zvečer pomerili proti vroči Sloveniji, jutri proti Češki in za konec še proti Španiji. "Za nas je bistveno težje na tem prvenstvu, ker v ekipi nimamo Zaze Pačulije in Tornike Šengelije. Mi lahko igramo dobro, če smo povezani. Krasi nas to, da se nikdar ne predamo," o stanju v moštvu Gruzije, ki je pred dvema letoma na premiernem evropskem prvenstvu v Litvi preskočilo uvodno skupino, poroča Manučar Markoišvili . Tudi takrat ji je nasproti stala Slovenija, ki se je veselila zmage s 87:75.

Čeprav so v nekoliko nezavidljivem položaju, se Gruzijci ne predajajo in upajo na kakšen spodrsljaj neposrednih konkurentov za najverjetneje tretje mesto v skupini C – prva in druga pozicija sta nekako oddani za Slovenijo in Španijo. Markoišvili bi rad naslednji teden odpotoval v Ljubljano, kjer se bo EuroBasket nadaljeval z drugim delom, v katerem se celjska skupina križa s skupino D, kjer za zdaj najbolje kaže Grkom, Italijanom in Fincem. "Malce sem oddaljen od kraja, kjer sem bil, vendar sta v Sloveniji še vedno svež zrak in dobra hrana. Lepe spomine imam na Ljubljano. Tam imam veliko dobrih prijateljev. Na žalost jih nisem videl dolgo. Rad bi znova srečal Maraviča in Drobnjaka. Upam, da nam uspe priti v drugi del. Sanje bi se mi uresničile," pravi gruzijski košarkar, ki je za Olimpijo igral med letoma 2004 in 2007.

Ne spreglejte