Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
23.22

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

EuroBasket Tony Parker Marc Gasol

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 23.22

5 let, 7 mesecev

Maljkovićev pomočnik videl razigrana Gasola in Parkerja ter zmago Španije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Španski košarkarji so dobili enega najbolj zanimivih pripravljalnih obračunov pred EuroBasketom. Tekmo, na kateri so se izkazali zvezdniki iz lige NBA, si je ogledal pomočnik Božidarja Maljkovića.

Izenačen obračun v Montpellieru je sedem sekund pred koncem s košem odločil Marc Gasol. V zadnji sekundi je z metom za tri točke poizkusil še Tony Parker, vendar zgrešil. Prav omenjena košarkarja, ki sodita med zvezdnike v ligi NBA, sta tudi najbolj izstopala. Mlajši brat Paua Gasola in center Memphis Grizzlies, ki je bil tudi uradno izbran za najboljšega obrambnega košarkarja v najmočnejši košarkarski ligi, je v 35 minutah dosegel 26 točk in zbral šest skokov. Še najbolj mu je pri Špancih po učinkovitosti sledil organizator igre Detroit Pistons Jose Calderon. Pri Francozih sta se najbolj izkazala Parker in Nicolas Batum. Organizator igre finalista minule sezone v ligi NBA, San Antonio Spurs, je zbral 29 točk, Batum, član Portlanda pa 17 točk.

Ta tekma je bila zanimiva tudi za slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića. Njegov pomočnik, Američan Chris Thomas, ki je v izbrani vrsti zadolžen za video analize, je bil med nekaj več kot osem tisoč gledalci, ki so spremljali obračun.

Slovenski košarkarji bodo namreč v soboto s Francozi odigrali generalko pred začetkom evropskega prvenstva, s Španci, ki bodo branili naslov prvaka, pa se bodo pomerili 5. septembra v drugem krogu skupinskega dela prvenstva.

Ne spreglejte