Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
29. 12. 2019,
9.51

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić NBA

Nedelja, 29. 12. 2019, 9.51

4 leta, 3 mesece

Luka Dončić, NBA

Luko Dončića so želeli sprovocirati, a jim ni uspelo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Luka Dončić, trenutno najboljši slovenski košarkar, je v noči na nedeljo prikazal še eno izjemno košarkarsko predstavo, potem ko je v letošnji sezoni dosegel še deveti trojni dvojček. Z zadnjo tekmo pa je v ligi NBA dosegel nekaj novih mejnikov. Tudi sicer je bilo pestro na parketu, potem ko se je naš košarkar zapletel v prepir.

Luka Doncic
Sportal Dončićeva kalifornijska čarovnija za novo zmago Dallasa

Luka Dončić je na tekmi proti Golden State Warriors dosegel še deveti trojni dvojček v sezoni in skupno sedemnajsti v ligi NBA. Luka je tokrat v svojo statistiko vpisal 31 točk, 15 asistenc in 12 skokov, bil najboljši igralec pri Dallasu in eden najbolj zaslužnih za novo zmago njegove ekipe.

Učinek Luke Dončiča na tekmi proti Golden State Warriors:

31 točk, met iz igre 8-16, met za tri 5/8, prosti meti 10/10, 12 skokov, 15 asistenc, 2 ukradeni žogi, 3 izgubljene žoge v 30 minutah.

Dončić je postal najmlajši igralec v zgodovini lige NBA, ki je večkrat v sezoni dosegel 30 točk in 15 asistenc. | Foto: Reuters Dončić je postal najmlajši igralec v zgodovini lige NBA, ki je večkrat v sezoni dosegel 30 točk in 15 asistenc. Foto: Reuters

Najmlajši v zgodovini NBA in presegel Michaela Jordana

Dvajsetletni Ljubljančan je v svoji kratki karieri v ligi NBA dosegel že celo vrsto mejnikov. To mu je uspelo tudi na zadnji tekmi. Dončić je namreč postal najmlajši igralec v zgodovini lige NBA, ki je v večkrat v sezoni dosegel 30 točk in 15 asistenc. Pred tem je ta rekord držal veliki Michael Jordan, ki mu je to uspelo v sezoni 1984/85. Jordan je bil takrat star 21 let.

Izenačil tudi klubski rekord

To pa ni bil edini rekord slovenskega čudežnega dečka. Z devetim trojnim dvojčkom, s tem je dosegel že enega več kot v zadnji sezoni, je izenačil klubski rekord Dallas Mavericks. V sezoni 1995/1996 je devet trojnih dvojčkov dosegel Jason Kidd. A samo vprašanje časa je, kdaj bo Luka na svoj seznam vpisal še en mejnik v svoji karieri.

Očitno gredo njegove izjemne predstave nekaterim igralcem v nos

Ljubljančan, ki se je več kot uspešno vrnil po poškodbi gležnja, iz tekme v tekmo vse bolj navdušuje. To pa gre verjetno nekaterim igralcem v nos in ga želijo na nek način sprovocirati. Na tekmi proti Bojevnikom je živce izgubil Marquese Chriss. Ta je v eni izmed akcij Dončića več kot očitno odrinil med gledalce …

Naš košarkar mu je dal takoj vedeti, da se mu ne bo pustil. Kmalu za tem so vmes stopili sodniki in igralci in še pravi čas umirili strasti. Umazana poteza Chrissa, ki je dobil tehnično napako, Dončića ni vrgla iz tira. Dovolj zgovorna je že njegova statistika na tekmi. "To je fizična igra. Takšne stvari se dogajajo v košarki. Moramo iti dalje in ostati mirni," je bil glede tega dogodka po tekmi redkobeseden naš košarkar.

"Bilo je noro. Obe ekipi sta bili vroči in kar zadevali smo trojke." | Foto: Reuters "Bilo je noro. Obe ekipi sta bili vroči in kar zadevali smo trojke." Foto: Reuters "Bilo je noro"

Ta tekma je bila nekaj posebnega, saj so igralci zadevali mete za tri točke kot za stavo. Skupno sta obe ekipi na tekmi zadeli 42 metov za tri točke. Dallas jih je zadel 24 od 51 poskusov in imeli so 47-odstoten uspešen met za tri točke. Zelo uspešen pri metu za tri točke je bil tudi Dončić. Ta je imel met za tri točke 5-8.

"Bilo je noro. Obe ekipi sta bili vroči in kar zadevali smo trojke," je po tekmi še povedal Dončić, ki je med drugim postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je v tridesetih minutah igranja ali manj dosegel vsaj 30 točk, 12 skokov in 15 asistenc.

Že v noči na ponedeljek Luko Dončića in druščino čaka nova, izjemno zanimiva tekma. Dallas bo bo gostoval pri LA Lakers.

Luka Dončić in Primož Roglič
Sportal Kriki veselja, solze sreče, solze žalosti ...
Sportal Dragićev soigralec zajokal od sreče, ko je lahko po treh letih objel mamo #video
Ne spreglejte