Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 9.52

8 let

Luka Dončić preskočil legendarnega Dina Meneghina

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski košarkarski gigant Real Madrid je v Braziliji kronal izjemno leto, v katerem je osvojil kar pet lovorik. Zadnje se je veselil tudi vsega 16-letni Slovenec Luka Dončić.

Real Madrid je pohod k lovorikam začel lani v španskem superpokalu z zmago proti Barceloni, ki jo je z 99:78 gladko razorožil.

Večna rivala sta se pomerila tudi v finalu španskega pokala, spet pa so dvignili pokal visoko v zrak košarkarji madridskega kluba, ki so s 77:71 slavili zmago.

Barcelona je stala Realu nasproti tudi v finalu španskega prvenstva, a tudi v tem tekmovanju ni bila kos Realu, ki je gladko s 3:0 v zmagah odpravil nasprotnika.

Naslednja v vrsti lovorik je bila elitna evroliga. V velikem finalu so Madridčani povsem povozili Olympiacos in se z 78:59 veselili novega podviga.

Luka za 138 dni prehitel Meneghina

Zadnjega v vrsti so zrežirali v nedeljo, ko sta se v boju za medcelinski naslov pomerila prvak evrolige in prvak mednarodne lige, v kateri so nastopala moštva iz Srednje in Južne Amerike. Brazilski Bauru je na prvi tekmi sicer premagal Real z 91:90, na drugi pa je bilo evropsko moštvo uspešnejše z 91:79 in tako zaključilo uspešno enoletno popotovanje po košarkarskih dvoranah.

Z osvojenim peterčkom je Real Madrid postal edino moštvo, ki mu je v zgodovini uspel ta podvig. Pohvali pa se lahko tudi, da je v boj potisnil vsega 16-letnega slovenskega košarkarja Luko Dončića, ki se je na drugi tekmi izkazal. Pod njegovimi statističnimi kolonami je namreč pisalo štiri točke, dve podaji, dve ukradeni žogi in blokada, na parketu pa je prebil 16 minut.

Pri Luki je bilo vse v znamenju številke 16, saj je podrl tudi dozdajšnji rekord, ki ga je nosil legendarni italijanski košarkar Dino Meneghin. Ta se je namreč lahko do letošnjega septembra pohvalil, da je bil najmlajši košarkar, ki je nastopil na medcelinskem tekmovanju. Leta 1967 je bil star 16 let in 347 dni, nadarjeni slovenski košarkar pa ga je zdaj preskočil, saj je zaigral pri vsega 16 letih in 209 dneh.

Ne spreglejte