Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
25. 1. 2019,
1.08

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,71

7

Natisni članek

LeBron James Giannis Antetokounmpo Liga NBA All Star Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 25. 1. 2019, 1.08

5 let, 3 mesece

Glasovanje za NBA All Star 2019

Luka Dončić ostal brez mesta v prvi peterki tekme zvezd

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,71

7

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav je bil pri glasovanju navijačev med najvišje uvrščenimi v celotni ligi, je slovenski košarkar Luka Dončić ostal brez mesta v prvi peterki zahodne konference lige NBA za tekmo zvezd na letošnjem All Star koncu tedna, ki bo 17. februarja v Charlottu. Tja se še lahko prebije kot rezerva.

Prvi peterki tekme zvezd na NBA All Star 2019:

Vzhodna konferenca:
Kyrie Irving (Boston Celtics), Kemba Walker (Charlotte Hornets), Giannis Antetekounmpo* (Milwaukee Bucks), Kawhi Leonard (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers).

Zahodna konferenca:
Steph Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), LeBron James* (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Golden State Warriors), Paul George (Oklahoma City).

*Kapetana, ki sta od navijačev prejela največ glasov vsak v svoji konferenci, in bosta 7. februarja izbirala ekipi med tistimi, ki bodo na voljo. Rezerviste, med katere se lahko uvrsti tudi Luka Dončić, bodo pri NBA naznanili 31. januarja.

V prvih peterkah, ki imata že zagotovljen nastop na tekmi zvezd, so se znašli košarkarji, ki so zbrali največ točk na lestvici, ki so jo polovično oblikovali glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa glasovi košarkarjev in novinarjev.

Luka Dončić
Sportal Legendarni Barkley se je potegnil za Dončića, nato si je premislil še Shaq

Video: Planet TV

Luka Dončić je v glasovanju navijačev prejel kar 4.242.980 glasov, kar ga je uvrstilo na tretje mesto med vsemi košarkarji in na drugo mesto med tistimi z zahoda. Od njega sta več glasov prejela samo LeBron James iz Los Angeles Lakers (4.620.809) in Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucks (4.375.747). 

Dončića sta mesta v prvi peterki stali anketi med novinarji in košarkarji. Prvi so ga postavili na šesto mesto med visokimi košarkarji iz zahodne konference, drugi pa na osmo, kar je zadostovalo za peto mesto v njegovi kategoriji na zahodu. V prvo peterko so se uvrstili prvi trije.

LeBron James bo še 15. igral na tekmi zvezd. Rekorder Kareem Abdul-Jabbar se lahko pohvali z 19 nastopi. | Foto: Reuters LeBron James bo še 15. igral na tekmi zvezd. Rekorder Kareem Abdul-Jabbar se lahko pohvali z 19 nastopi. Foto: Reuters

V prvi peterki sta tako ob Jamesu, za katerega bo letošnji nastop že 15. na tekmi zvezd, pristala še Kevin Durant iz Golden State Warriors, za katerega bo letošnji nastop na tekmi zvezd jubilejni deseti, in Paul George iz Oklahoma City Thunder. Mesti nizkih košarkarjev na tekmi zvezd na zahodu sta zavzela Steph Curry iz Golden State Warriors in najboljši strelec lige James Harden iz Houston Rockets.

Na vzhodu sta med visokimi košarkarji ob Antetokounmpu na tekmi zvezd pristala še Kawhi Leonard iz Toronto Raptors in Joel Embid iz Philadelphie 76ers. Med nizkimi sta najboljša in že uvrščena na tekmo zvezd Kyrie Irving iz Boston Celtics in Kemba Walker (Charlotte Hornets).

Trenutno poškodovani Goran Dragić, ki je lani postal prvi Slovenec na tekmi zvezd NBA All Star, je tokrat prejel skoraj pol milijona glasov navijačev. | Foto: Getty Images Trenutno poškodovani Goran Dragić, ki je lani postal prvi Slovenec na tekmi zvezd NBA All Star, je tokrat prejel skoraj pol milijona glasov navijačev. Foto: Getty Images

Bo Dončića razveselil trener? Dragiću skoraj pol milijona glasov navijačev.

Naslednji četrtek bodo sporočili še rezerve iz vsake konference po izbiri obeh trenerjev. To bosta trenerja vodilnih moštev v vsaki konferenci, a le, če na tekmi nista nastopila že v pretekli sezoni.

Trenutno bi ekipi vodila Steve Kerr (Golden State) z zahoda in Mike Budenholzer (Milwaukee) z vzhoda.

Stephen Curry
Sportal Bolnišnica pri zlatem slovenskem selektorju, Curry strelski junak večera #video

Se bo trener prvakov spomnil na Dončića? Če se bo to zgodilo, potem bo 19-letni Dončić, ki je prvi kandidat za novinca leta ob koncu sezone, postal drugi Slovenec z nastopom na tekmi zvezd All Star NBA.

To je lani kot prvemu uspelo Goranu Dragiću, ki je letos na vzhodu med nizkimi košarkarji pristal na 22. mestu, a je lahko ponosen, da je prejel kar 482.214 glasov od navijačev.

Nikola Vučević, Luka Dončić
Sportal Luka Dončić na čelu Jugoslavije, ki bi prestrašila celo Američane
Ne spreglejte