Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
25. 9. 2016,
9.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Barcelona Gran Canaria reprezentanca EuroBasket 2017 Sergio Rodriguez

Nedelja, 25. 9. 2016, 9.42

6 let, 6 mesecev

Luka Dončić dokazal, da lahko zakrpa veliko luknjo #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Foto: Sportida

V španskih medijih hvalijo predstave našega nadarjenega košarkarja Luke Dončića, ki se je dobro znašel tudi na prvi pomembnejši tekmi Real Madrida v tej sezoni. Kraljevi klub je sicer na koncu ostal brez superpokalne lovorike.

Če je Luka Dončić v pretekli sezoni v dresu Real Madrida pomembnejše tekme bolj kot ne s klopi spremljal dogajanje na parketu, bo v novi sezoni, vsaj videti je tako, eden od pomembnejših mož čete trenerja Pabla Lasa.

Po odhodu Sergia Rodrigueza, ki se je vrnil v ligo NBA in bo igral za Philadelphio 76ers, je nastala velika luknja, sodeč po zadnjih predstavah in hvalospevih španskih medijev pa je 17-letni slovenski košarkar pripravljen, da jo zakrpa. Košarkarskemu svetu je tako dal jasno sporočilo, da je zmožen prevzeti veliko odgovornosti.

V polfinalu španskega superpokala je na parketu prebil slabih 24 minut in imel spet vlogo organizatorja igre, v kateri se je že na pripravljalnih tekmah odlično izkazal.

Ne prezrite

Streljaj od dvojnega dvojčka

V odmerjenem času je dosegel osem točk (met za tri točke 0/3, za dve točki 2/4, prosti meti 4/4), razpoložen je bil pri skokih, saj jih je zbral osem, nad njim pa je bilo storjenih šest prekrškov. Do dvojnega dvojčka sta mu torej zmanjkali le dve točki in dva skoka.

Skupaj je to znašalo za statistični indeks 18. A to ni bilo dovolj, da bi padla tekmica Barcelona (93:99) – katalonski košarkarski gigant je nato v velikem finalu naletel na preveliko oviro. Košarkarji Gran Canarie so Barcelono povozili s kar 79:59 in se razveselili superpokalne lovorike.

Poglejte si, kako je Luka Dončić igral proti Barceloni

Luka Dončić je s to predstavo sporočil, da je zmožen prevzeti eno od odgovornejših nalog slovitega Real Madrida, pišejo v španskih medijih. Luka je v superpokalu diplomiral, so zapisi.

Nadarjeni Dončić pa ne razveseljuje le navijačev slovitega Reala, ampak je pretekli teden tudi slovenske ljubitelje košarke, potem ko je na družbenem omrežju dal jasno vedeti, da bo prihodnje leto nastopil v dresu naše reprezentance in ne španske, ki se je spet pojavila kot ena od možnosti.

Ne spreglejte