Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
18. 9. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid legionarji Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov reprezentanca EuroBasket 2017

Nedelja, 18. 9. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

Luka Dončić v dresu Real Madrida spisal poezijo #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Foto: Sportida

Nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić v pripravljalnem obdobju blesti v dresu Real Madrida. Na zadnjih dveh tekmah je bil najboljši strelec in igralec moštva, proti Fenerbahčeju pa je celo zadel v zadnji sekundi dvoboja.

Real Madrid je v zadnjih dveh dneh odigral dve tekmi in bil polovično uspešen. Najprej je v petek izgubil s finalistom evrolige Fenerbahčejem (87:90), v soboto pa premagal špansko Unicajo iz Malage (83:78).

Pri kraljevem klubu je bil obakrat najboljši strelec komaj 17-letni Luka Dončić, ki je preživel tudi največ minut na parketu.

Proti Turkom mu je trener Pablo Laso odmeril 26 minut, v tem času pa je dosegel 19 točk. Met iz igre je imel 7/15, zadel je tri od štirih prostih metov. Pohvalil se je še s šestimi skoki in štirimi podajami.

Poglejte si, kako je Luka med drugim dosegel koš v zadnji sekundi

Ne prezrite:

Čeprav je bila zmaga Fenerbahčeja kristalno jasna, saj je dve minuti pred koncem vodil z visokih 90:70, a so se nato košarkarji Reala povsem ob izteku dvoboja približali le na -3 (87:90). Prav naš Luka je bil tisti, ki je postavil končni izid, potem ko je z zvokom sirene s skoraj polovice igrišča zadel za tri točke.

V takšni vlogi kot Goran Dragić

V pomembnih trenutkih tekme z Unicajo Malago je prevzel odgovornost in hladnokrvno zadeval proste mete. V 12 poskusih jih je zadel 11. | Foto: Sportida V pomembnih trenutkih tekme z Unicajo Malago je prevzel odgovornost in hladnokrvno zadeval proste mete. V 12 poskusih jih je zadel 11. Foto: Sportida Razpoložen za igro je bil tudi dan pozneje, ko je skupaj s soigralci gostoval pri Unicaji v Malagi. Tako kot proti Fenerbahčeju je tudi tokrat 198 centimetrov visoki igralec organiziral napade. Trener mu je zaupal takšno vlogo, kot jo ima Goran Dragić v klubu in reprezentanci.

Dončić je dobro razigraval soigralce in bil v končnici tekme spet na parketu.

Ko se je tekma lomila in se je Unicaja približala le na nekaj točk zaostanka, se je Luka odločil prevzeti odgovornost na svoja pleča in se večkrat znašel na črti, ki označuje proste mete. Le-te je tudi suvereno izvajal.

Zadel jih je kar 11 od 12, nad njim pa so košarkarji Unicaje naredili osem prekrškov. Luka se je pohvalil s 16 točkami (met iz igre 2/7, prosti meti 11/12) in spet je bil najboljši strelec ekipe in tekme.

S petimi skoki in tremi podajami je imel statistični indeks velikih 26, dan prej pa 22.  

Nadarjeni slovenski košarkar se je v tem poletju odločil, da se bo temeljito pripravil na novo sezono v dresu Real Madrida, zato ga še nismo videli igrati v slovenski članski reprezentanci, kamor ga je selektor Igor Kokoškov povabil.

Zato pa vsi ljubitelji košarke pričakujejo, da bo član Reala prihodnje leto del slovenske izbrane vrste, ki si je v zadnjih tednih zagotovila nastop na evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte