Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
3. 1. 2016,
12.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Saša Zagorac Union Olimpija Krka liga ABA

Nedelja, 3. 1. 2016, 12.17

8 let

Ljubljanski kapetan se je malo bal tekme, ki jih je vrnila na stare tirnice

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija je po več kot dveh letih zmagala v Novem mestu in zmagoslavno začela koledarsko leto 2016. Kapetan Saša Zagorac je bil zadovoljen, da so se po težkem porazu proti Ciboni zbrali.

Zmaji so na zadnji tekmi leta 2015 po visokem zaostanku ujeli košarkarje Cibone, vendar nato v zadnjih sekundah tekme zapravili priložnost za zmago, vseeno pa so se hitro pobrali in še drugi v sezoni dobili derbi proti Krki.

"Nujno smo potrebovali to zmago, saj vemo, kakšen razpored imamo. To je prava pot in verjamem, da se bomo izvlekli iz te krize," je bil po tekmi zadovoljen ljubljanski kapetan Saša Zagorac.

Isti začetek kot proti Tajfunu, a drugačen konec

Predvsem prva četrtina in tudi delno druga nista dajali vtisa, da bi lahko Olimpija osvojila dve točki.

"Tudi v prvem polčasu nismo igrali tako zelo slabo, bolj bi rekel, da nam ni stekel met. Malo smo se bali, da se bo ponovil scenarij s tekme proti Tajfunu, ko smo v prvem polčasu dosegli zelo malo število točk. Odločilno je bilo, kdo bo potegnil voz v prvih minutah drugega polčasa, in na našo srečo smo to bili mi," je bil 32-letni Zagorac zadovoljen, da so se po slabem začetku tekme izvlekli ter si priigrali pomembno zmago.

Olimpija je proti Krki odigrala najboljšo obrambo in jim dovolila le 55 točk, tudi sami pa so z 59 danimi točkami prvič slavili s tako malo doseženimi koši.

"Košarka ni bila najlepša, ampak lahko vam zagotovim, da se je na igrišču čutilo veliko čustev. Krka se je poskušala odložiti za slabo tekmo proti nam v Stožicah, mi pa smo se poskušali vrniti na zmagovalne tirnice in uspelo nam je. Ekipno smo dobro odigrali, prejeli malo točk in se stepli na parketu, kar nam je manjkalo na zadnji tekmi proti Ciboni," je bil zadovoljen strelec devetih točk za zmaje, ki so iz igre zadeli le 36 odstotkov metov.

Mlada ekipa se hitro želi spet dokazovati

Ena glavnih značilnosti Olimpije v letošnji sezoni so velika nihanja v igri, kar je v veliki meri pogojeno z mlado ekipo, ki v povprečju šteje le nekaj več kot 23 let.

"Smo mlada ekipa in težko se je sestaviti po porazih, kot je bil tisti proti Ciboni. Verjemite, da je nam najtežje. Po drugi strani pa je prednost mlade ekipe to, da se že naslednji dan želi spet dokazovati," je Zagorac vesel, da mladi okoli njega hitro pozabijo na poraze.

Ne spreglejte