Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2019,
6.48

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

2

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 8. 4. 2019, 6.48

5 let

Liga NBA, 7. april

Dragićevi zapravili napad za zmago in stojijo na tankem ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

2

Goran Dragić | Goran Dragić je vse bolj oddaljen od končnice. | Foto Getty Images

Goran Dragić je vse bolj oddaljen od končnice.

Foto: Getty Images

Na vzhodu lige NBA poteka krčevit boj za zadnje tri vstopnice za končnico, a je videti, da so se vrata Miamiju Gorana Dragića po porazu proti ekipi Toronto Raptors zaprla. Moštvo s Floride je imelo priložnost, da si v zadnjem napadu rednega dela priigra zmago, a jo je zapravilo, v podaljšku pa so bili gostitelji bolj zbrani. Dallas - v Memphisu je igral brez Luke Dončića - je na krilih rezervista Treya Burka, ki je dosegel 24 točk, v podaljšku zmagal s 129:127.

Košarkarji Miamija so v nedeljski matineji v Torontu iskali pot do zmage, ki bi jih zadržala v boju za končnico. 

Prvo četrtino je Miami dobil s 26:25, Goran Dragić pa je prispeval dve točki. Prav tako je šel z nasmehom na obrazu na odmor, saj je njegovo moštvo vodilo s 57:50.

Vrhunci obračuna med Miamijem in Torontom:

Gostitelji so košarkarje s Floride v tretji četrtini ujeli in v zadnjo vstopili z rezultatom 78:79. V napeti končnici rednega dela tekme je imel Miami v zadnjih desetih sekundah priložnost, da doseže zmagoviti koš, vendar so se košarkarji preveč zapletali in sledilo je pet minut dodatne igre.

Košarkarji Toronta so v podaljšku imeli bolj mirne roke in živce ter dosegli 57. zmago, s katero bodo v končnico vstopili kot druga ekipa na vzhodu. 

Goran Dragić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kapetan zlate slovenske reprezentance z EuroBasketa 2017 je v 38 minutah dosegel devet točk (met iz igre 4/12) ter v statistiko vpisal še šest asistenc in pet skokov.

D'Angelo Russell
Sportal Slaba novica za Dragića, Brooklyn Netsi presenetili Milwaukee

Končnica se izmika

Kljub porazu za Miami še vedno obstajajo teoretične možnosti, da vstopi v končnico, ki so si jo ponoči zagotovili košarkarji Brooklyn Nets in Orlando Magic. Zdaj so v igri za zadnje prosto mesto v vzhodni konferenci skupaj z Detroit Pistons in Charlotte Hornets, ki so v noči na ponedeljek premagali prav Detroit. Miami je v najslabšem položaju. Od Detroita ga trenutno loči zmaga, s Charlottom pa ima enak izkupiček, vendar je ta bolje igral proti ekipam iz iste divizije.

Za uvrstitev Miamija v končnico bi morali Pistons izgubiti obe zadnji tekmi, Hornets pa vsaj eno. Ob tem bi moral Dragić s soigralci premagati na domačih tleh tako Philadelphio kakor tudi Brookyln.

Vrhunci tekme med Dallasom in Memphisom:

Dallas v podaljšku ukrotil Memphis

Dallas je na gostovanje k Memphisu odpotoval brez Luke Dončića, najboljšega strelca, skakalca in asistenta Teličkov, ki ima poškodovano stegensko mišico, in brez nemškega košarkarja Maxija Kleberja, a kljub temu dosegel zmago. Telički so po podaljšku slavili s 129:127.

Trey Burke je bil zelo dobro razpoložen. Proti ekipi Memphisa je dosegel 24 točk in pet asistenc. | Foto: Reuters Trey Burke je bil zelo dobro razpoložen. Proti ekipi Memphisa je dosegel 24 točk in pet asistenc. Foto: Reuters

Strelsko je bil najbolj razpoložen rezervist Trey Burke, ki je dosegel 24 točk in prispeval pet asistenc, izredno pomemben delež k zmagi pa je z 19 točkami, kar je njegov osebni rekord, prispeval Salah Mejri. Dosegel je tudi prvih sedem točk za Dallas v podaljšku.

Pri poraženih Grizlijih je izstopal Justin Holiday, ki je dosegel 30 točk.

Pestro je bilo tudi na preostalih prizoriščih lige NBA. San Antonio je v gosteh s 112:90 premagal Cleveland, Oklahoma pa je bila tudi z veliko pomočjo Paula Georgea (27 točk) in Russlla Westbrooka, ki je dosegel trojni dvojček (27 točk, 10 skokov in 15 asistenc), s 132:126 boljša od Minnesote. Za to je Karl-Anthony Towns dosegel 35 točk.

Charlotte (Kemba Walker je prispeval 31 točk) je, prav tako v gosteh, s 104:91 premagal Detroit, Brooklyn pa s 108:96 Indiano.

Nocojšnji obračun bodo želeli čim prej pozabiti varovanci Igorja Kokoškova, nekdanjega selektorja slovenske košarkarske reprezentance. Phoenix Suns so na gostovanju pri Houstonu, kjer je bil znova odlično razpoložen James Harden (30 točk in 13 skokov), visoko izgubili s 113:149.

Atlanta je s 107:115 izgubila proti vodilni ekipi lige NBA Milwaukee Bucks, Washington pa s 110:113 proti New York Knicks.

Orlando je s 116:108 premagal Boston, LA Clippers pa so s 104:131 visoko izgubil proti branilcem naslova Golden State Warriors.

Denver je s 108:115 izgubil proti Portlandu, New Orlenas Pelicans s 133:129 proti Sacramentu, Utah pa je s 109:113 klonil pred Los Angeles Lakers.

 

Goran Dragić
Sportal Dragiću se končnica vse bolj izmika, ob potezi Nowitzkega so se prijeli za glavo #video

 

Lestvica:

Ne spreglejte