Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
6. 4. 2019,
6.26

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

1

Natisni članek

NBA Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Dallas Mavericks

Sobota, 6. 4. 2019, 6.26

5 let

Liga NBA, 5. april

Dragiću se končnica vse bolj izmika, ob potezi Nowitzkega so se prijeli za glavo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

1

Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V noči na soboto je bilo v ligi NBA pestro. Na delu sta že bila tudi kluba obeh slovenskih košarkarjev. Goran Dragić je z Miamijem gostoval pri moštvu Minnesota Timberwolves in nesrečno izgubil v končnici tekme (111:109). Dallas Mavericks, ki so igrali brez Luke Dončića, so doma izgubili proti Memphis Grizzlies (112:122).

Košarkarji Miamija so ta večer igrali zelo pomembno tekmo za končnico, a jo izgubili, potem ko je Dwyane Wade ob zadnjem pisku sirene zgrešil met in tako zapravil možnost za pomembno zmago. Tekmo je sicer začel na klopi in bil na koncu s 24 točkami najboljši košarkar Miamija.

Že tretji zaporedni poraz za Miami

To je bil za Vročico četrti poraz na zadnjih šestih tekmah in že tretji zaporedni. Kljub temu pa Goran Dragić in druščina še vedno ostajata v igri za končnico. Trenutno ima Miami na svojem računu 38 zmag in 41 porazov in je na devetem mestu vzhodne konference. Na osmem mestu - to še vodi v končnico - so Detroit Pistons, ki imajo 39 zmag in 40 porazov. Slovenski košarkar Goran Dragić je na tej tekmi prispeval 15 točk, devet asistenc in sedem skokov.

Učinek Gorana Dragića proti Minnesoti Timberwolves: 15 točk, met iz igre 6/13, met za tri 1/4, prosti meti 2/3, 9 asistenc, 7 skokov, 4 ukradene žoge, 2 izgubljeni žogi v 38 minutah.

Goran Dragić v tej sezoni: 14,5 točke, 2,9 skoka, 4,6 asistence, 2 izgubljeni žogi, 0,7 ukradene žoge, 0,2 blokade v 27 minutah in 3 sekundah.

Pri Minnesoti Timberwolves sta bila na tej tekmi najbolj razpoložen Dario Šarić in Gorgui Dieng. Oba sta dosegla po 19 točk. Zelo razpoložen je bil tudi Karl-Anthony Towns, ki je v svojo statistiko vpisal 13 točk in 12 skokov.

Dirk Nowitzki | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Dirk Nowitzki: Zdaj ali nikoli

Na tekmi med Memphis Grizzlies in Dallas Mavericks je z zabijanjem navdušil nemški veteran Dirk Nowitzki, ki je s svojo potezo na noge dvignil klop Dallasa, tudi Luko Dončića, ki zaradi poškodbe ni igral (poškodba stegenske mišice). Kristaps Porzingis se je ob tej potezi prijel za glavo in ostal odprtih ust.

"Mislim sem si, ali zdaj ali nikoli. Vso energijo sem vložil v desno nogo in žogo stisnil čez rob obroča. Zagotovo je to vrhunec moje sezone," je po tekmi povedal 40-letni košarkar. Nowitzki je tekmo končal z 12 točkami in sedmimi skoki, po odhodu z igrišča pa znova požel stoječe ovacije domačih navijačev. Najboljši košarkar Dallasa je bil z 21 točkami Courtney Lee.

Pri gostujočih košarkarjih je bil najbolj razpoložen Delon Wright, ki je odigral svojo najboljšo tekmo v ligi NBA. Za Minnesoto je prispeval 26 točk, 14 podaj in deset skokov.

Košarkarji Dallasa že nekaj časa niso v igri za končnico in verjetno komaj čakajo, da končajo redni del sezone ter se začnejo pripravljati na novo, v kateri bo znova ključno vlogo igral Luka Dončić.

Miami bo v nedeljo proti večeru po slovenskem času gostoval pri drugem moštvu vzhoda Toronto Raptors, Dallas pa v noči na ponedeljek čaka še eno gostovanje pri Memphisu.

Stephen Curry natresel 40 točk

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so gostili Cleveland Cavaliers in zmagali z izidom 120:114. Pri bojevnikih je blestel Stephen Curry, ki je Clevelandu natresel 40 točk, 7 asistenc in 6 skokov. Zelo uspešen je imel met za tri točke saj je od dvanajstih poskusov zadel kar devetkrat. Ekipi sta lani igrali v finalu lige NBA, ki ga je s 4:0  v zmagah dobili Golden State.

Lestvica:

Ne spreglejte