Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
10. 1. 2021,
5.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

3

Natisni članek

Russell Westbrook Washington Wizards Orlando Magic Miami Heat Dallas Mavericks Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Nedelja, 10. 1. 2021, 5.00

3 leta, 3 mesece

Liga NBA, 9. januar

Dončićev trojni dvojček v sanjski slovenski noči

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

3

Luka Dončić | Luka Dončić v letu 2021 še ne pozna poraza: k četrti zaporedni zmagi Dallasa je prispeval trojnega dvojčka | Foto Guliver Image

Luka Dončić v letu 2021 še ne pozna poraza: k četrti zaporedni zmagi Dallasa je prispeval trojnega dvojčka

Foto: Guliver Image

Zmage Dallasa, Miamija in Denverja, trojni dvojček Luke Dončića (20 točk, 11 skokov in deset asistenc) proti Orlandu in serija trojk Gorana Dragića (21 točk) proti Washingtonu za sanjski slovenski večer v ligi NBA. Za piko na i so ob skromnem odmerku sekund manjkale le točke Vlatka Čančarja.

Ni bil prvi strelec Dallasa, ki je zmagal še četrtič zapored. Tudi drugi ne. Le 35-odstotni met iz igre ob tem seveda ni dosežek, s katerim bi se lahko trkal po prsih. Še celo šest izgubljenih žog bi mu marsikdo lahko očital. Toda Luka Dončić je v noči na nedeljo vnovič uprizoril predstavo, ki dokazuje njegovo izjemno kakovost – tudi v večerih, ko ni najbolj strelsko navdahnjen.

Ob zmagi Dallasa nad Orlandom (112:98), ki je še toliko bolj pomembna zaradi kadrovskih težav Teksačanov (zaradi protikola covid-19 so namreč manjkali Josh Richardson, Jalen Brunson in Dorian Finney-Smith, za igro pa še vedno ni na voljo Kristaps Porzingis), se je 21-letni Ljubljančan podpisal pod drugega trojnega dvojčka v sezoni, skupno pa že 27. v karieri. Dosegel je 20 točk, ujel 11 odbitih žog in soigralcem namenil deset asistenc. V statistiko so mu vpisali še dve blokadi in eno pridobljeno žogo.

Ekipna zmaga Dallasa

Dončić, ki je prejel za odtenek manj minut (35) kot v svojem visokem povprečju, ni imel izrazitega strelskega večera, kar se mu je v tej sezoni, ko še lovi pravi ritem in formo, že pripetilo. Iz igre je namreč proti obroču sprožil 20 žog in bil sedemkrat natančen (met za tri točke 3:9, met za dve točki 4:11), zadel pa je vse tri proste mete. Ob trojki ob izteku tretje četrtine, v kateri je Dallas prelomil tekmo, pa je bil zelo aktiven tudi v fazi branjenja priigranega kapitala. Pogosto tudi v vlogi tistega, ki razigrava soigralce. Med slednjimi je tokrat izstopal zelo razpoloženi Tim Hardaway ml., ki je dosegel kar 36 točk, še 29 pa jih je v le 21 minutah dodal Trey Burke.

"Luka nas je nekako navadil, da od njega pričakujemo stalno spogledovanje s trojnimi dvojčki. Predvsem pa je narekoval ritem. On je vodja," je po tekmi dejal trener Rick Carlisle in pozornost že preusmeril proti naslednji tekmi. V noči na torek se bo Dallas pomeril z NO Pelicans.

Goran Dragić vlaga zgodnjo kandidaturo za najboljšega šestega igralca v ligi. | Foto: AP / Guliverimage Goran Dragić vlaga zgodnjo kandidaturo za najboljšega šestega igralca v ligi. Foto: AP / Guliverimage

Razigrani Gogi v toplo-hladnem Miamiju

Z zanimivo serijo nadaljuje zadnji podprvak z Goranom Dragićem. Miami Heat se namreč tudi po osmih tekmah sezone "drži" pravila, po katerem dobi vsako drugo tekmo. Po porazu proti Bostonu sta tokrat Gogi in ekipa ugnali Washington. In to po pravem strelskem festivalu, v katerem so že v prvi četrtini dosegli kar 47 točk, vodili skoraj celotno tekmo, v zadnji četrtini tudi s 24 točkami naskoka, od katerih pa so jih naposled zadržali štiri (128:124).

Med strelsko zelo razpoloženimi je bil tudi Dragić, ki je kot adut s klopi v slabih 20 minutah igre dosegel 21 točk. Zanimivo, prav vse z meti za tri točke (met za tri točke 7:9, met za dve točki 0:1). Dodal je še pet asistenc in dva skoka. Toda na strelski ravni sta ga ob večjem odmerku minut (oba preko 36) vendarle prekosila Tyler Herro (31 točk) in Jimmy Butler (26).  

Čančar je dočakal priložnost za igro. | Foto: AP / Guliverimage Čančar je dočakal priložnost za igro. Foto: AP / Guliverimage

Čančar še brez koša

Nekaj novih sekund pod severnoameriškimi koši pa je dočakal tudi Vlatko Čančar. Natančneje 126 sekund. Toliko mu jih je trener Denverja namenil ob zmagi nad Philadelphio 76ers (115:103). Zanjo sta bila znova najbolj zaslužna srbski center Nikola Jokić, ki je za las zgrešil novega trojnega dvojčka (15 točk, devet skokov in 12 asistenc) in branilec Gary Harris (21 točk). Čančar, ki je priložnost za igro dobil tretjič v sezoni, je v dobrih dveh minutah enkrat neuspešno metal za tri točke, v statistiko pa so mu vpisali po eno blokado in pridobljeno žogo. Na prvi koš v sezoni Primorce torej še čaka. Med strelce v ligi NBA se je nazadnje vpisal 28. februarja na tekmi proti LA Clippers.

Liga NBA, 9. januar:

Philadelphia 76ers : Denver Nuggets 103:125
Tyrese 39; Harris 21, Jokić 15 (12 as.), Čančar 0 (blokada v 2 min.)

 Charlotte Hornets : Atlanta Hawks 113:105
Rozier 23, Ball 22; Redich 21

 Indiana Pacers : Phoenix Suns 117:125
Sabonis 28 (22 skokov); Bridges 34, Booker 25 

Washington Wizards : Miami Heat  124:128
Mathes 22; Herro 31, Butler 26 (10 skokov), Dragić 21 (dva skoka, pet asistenc v 20 min.)

Milwaukee Bucks : Cleveland Cavaliers 100:90
Middleton 27, Portis 17, 11 sk., Holiday 15; Drummond 26, 24 sk., Dotson 21, Nance 17

Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs 122:125
Beasley 29; DeRozan 38, Mzrray 22

Dallas Mavericks : Orlando Magic 112:98
Hardaway 36, Burke 29, Dončić 20 (11 skokov, deset asistenc); Vučević 30 (15 skokov)

Sacramento Kings : Portland Trail Blazers 99:125
Bagley III 15, Haliburton 12; McCollum 37, Anthony 13

Lestvica:

Preberite še:

LeBron James
Sportal LA Lakers še sedmič, Dončićev Dallas se je zaradi koronavirusa znašel v težavah
Luka Dončić Nikola Jokić
Sportal Dončić po kraljevi predstavi legendarnega Shaqa učil slovenščino
Luka Dončić
Sportal Dončić in Jokić epsko, slovenski čarovnik čaral v podaljšku
Ne spreglejte