Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
6.06

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Memphis Grizzlies Los Angeles Clippers NBA Liga NBA Klay Thompson

Nedelja, 9. 1. 2022, 6.06

2 leti, 3 mesece

Liga NBA, 8. januar

Odlična predstava Grka z napako, vse nared za vrnitev zvezdnika lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je dosegel kar 43 točk, a je bilo to premalo za zmago Milwaukeeja. | Foto Guliverimage

Giannis Antetokounmpo je dosegel kar 43 točk, a je bilo to premalo za zmago Milwaukeeja.

Foto: Guliverimage

V noči na nedeljo je bilo v ligi NBA na sporedu šest tekem, na delu pa ni bilo prav nobenega od treh klubov s slovenskimi legionarji. Košarkarji Charlotte Hornets so s 114:106 odpravili Milwaukee, ki mu ni pomagalo niti 43 točk odličnega Giannisa Antetokounmpoja. Vroči Memphis je proti Los Angeles Clippers dočakal osmo zaporedno zmago, v Phoenixu pa je vodilno moštvo lige moralo priznati premoč Miamiju. Le še streljaj pa je, po skoraj tisoč dnevih, oddaljena vrnitev zvezdnika Golden Stata Klaya Thompsona.

Dogajanje v ligi NBA se je sicer v noči na nedeljo začelo v Los Angelesu, kjer je Memphis Grizzlies, čeprav zaradi poškodbe mišice ni mogel računati na najboljšega igralca Jaja Moranta, brez večjih težav ugnal Clippers. Grizliji so dočakali osmo zaporedno zmago v tej sezoni, oslabljeni gostitelji pa so znova pogrešali dva najboljša igralca. Paul George počiva zaradi poškodbe komolca od 26. decembra, Kawhi Leonard, ki okreva po poškodbi kolena, pa v tej sezoni sploh še ni zaigral.

Desmond Bane (Memphis) je na gostovanju v dvorani Staples dosegel 22 točk. | Foto: Reuters Desmond Bane (Memphis) je na gostovanju v dvorani Staples dosegel 22 točk. Foto: Reuters

Košarkarji Charlotta so proti Milwaukeeju zabeležili drugo zaporedno zmago. Prvakom lige NBA ni pomagala niti odlična partija Giannisa Antetokounmpoja, ki je dosegel 43 točk (11/20 met iz igre) in 12 skokov. Bucks so doživeli tretji poraz na zadnjih štirih tekmah. Slabih pet minut pred koncem so še zaostajali za 14, nato pa so se manj kot minuto pred koncem približali le na štiri točke zaostanka, a gostitelji preobrata niso dovolili. Za zmagovalno ekipo je Terry Rozier prispeval 28 točk.

V zadnji tekmi večera pa so Phoenix Suns, trenutno najboljše moštvo lige NBA, morali priznati premoč Miami Heat. Suns so doživeli šele deveti poraz v tej sezoni, ob tem so na obračunu v noči na petek kot prva ekipa dosegli mejnik 30 zmag. Miami je s tem prekinil niz treh zaporednih zmag Phoenixa in na račun vpisal svojo 25. v sezoni. Najbolj zaslužen za zmago gostov, ki so dosegli 22 trojk, je bil s 33 točkami Tyler Herro (12/20 met iz igre), Duncan Robinson jih je dosegel 27. Pri Phoenixu je bil s 26 točkami najučinkovitejši Devin Booker.

Miami je sicer drugič igral brez svojega prvega igralca Jimmyja Butlerja, ki je na prisilnem počitku zaradi poškodovanega gležnja. A to ni predstavljalo ovire za 25. zmago nekdanjega moštva Gorana Dragića.

Thompson ni igral od junija leta 2019.
 | Foto: Reuters Thompson ni igral od junija leta 2019. Foto: Reuters Vse nared za vrnitev Thompsona

V ligi NBA se v zadnjih dneh poleg dejavnega glasovanja za nastop igralcev na zvezdniški tekmi All-Star najbolj govori o težko pričakovani vrnitvi Klaya Thompsona. 30-letni zvezdnik Golden State Warriors, znan po mehki roki in izjemnem metu z razdalje, ni igral od junija 2019, po mukotrpnem okrevanju zaradi poškodbe kolena pa bo, kot kaže, vendarle napočil čas za vrnitev na parket. Na nedeljski tekmi proti Clevelandu naj bi tako po 941 dnevih spet oblekel dres bojevnikov, se na parketu pridružil Stephenu Curryju in ekipi ter s tem okrepil že tako kakovostno zasedbo, ki spada med osrednje kandidate za osvojitev naslova, in trenutno v zahodni konferenci na lestvici zaostaja le za Phoenixom. 

Luka Dončić all star
Sportal Dončić za zdaj drugi med branilci Zahoda za All-Star

Bo Dončić nared za Chicago?

Luka Dončić je v Houstonu bodril soigralce s klopi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Luka Dončić je v Houstonu bodril soigralce s klopi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kdaj bodo naslednjič nastopili klubi lige NBA s slovenskimi legionarji? Dallas, pri katerem je Luka Dončić zaradi poškodbe desnega gležnja izpustil zadnjo tekmo v Houstonu (soigralci so se izkazali in nadigrali Rakete s 130:106), bo v noči na ponedeljek gostil Chicago. Dallas je sicer z Dončićem v postavi dobil večino tekem v tej sezoni (15-9), brez njega pa večkrat izgublja, kot zmaguje (6-9).

Denver bo brez letošnjega osmoljenca Vlatka Čančarja, ki bo po operaciji desnega stopala počival vsaj nekaj mesecev, gostoval pri Oklahoma City Thunder, Toronto pa bo brez Gorana Dragića, ki ga že dalj časa ni več v Kanadi s soigralci, pričakal New Orleans.

Liga NBA, 8. januar:

Los Angeles Clippers : Memphis Grizzlies 108:123
Morris Sr. 29 (trojke 4/6), 8 sk., Jackson 18; Jackson Jr. 26, 8 sk., Bane 23, 7 sk., Clarke (14 sk.) in Jones 18

Charlotte Hornets : Milwaukee Bucks 114:106
Rozier 28, Bridges 21 (8 sk.), Ball 19 (9 sk., 8 as.); Antetokounmpo 43 (12 sk.), Middleton 27 (10 sk., 9 as.), Portis 19 (13 sk.)

Detroit Pistons : Orlando Magic 97:92 
Diallo 17, Bey in Lyles (13 sk.) 16; Harris 28, Anthony 19 (8 sk.), Ross 13

Indiana Pacers : Utah Jazz 125:113
Sabonis 42, Stephenson (14 as.) in Washington 16; Mitchell 36 (9 as.), Bogdanović 21, Clarkson 18

Boston Celtics : New York Knicks 99:75
Brown 22 (11 sk., 11 as.), Tatum 19, Richardson 17; Barrett 19, Quickley 18, Randle 13 (12 sk.)

Phoenix Suns : Miami Heat 100:123
Booker 26, Bridges 20, Johnson 15; Herro 33, Robinson 27, Lowry (13 as.) in Strus 14

Lestvica:

Ne spreglejte