Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2022,
7.18

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

Devin Booker Jayson Tatum Boston Celtics Phoenix Suns Washington Wizards Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Četrtek, 8. 12. 2022, 7.18

1 leto, 4 mesece

Liga NBA, 7. december

Katastrofa Phoenixa, Dragić boljše volje pred spopadom z Dončićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30
Phoenix Boston | Phoenix je doživel novo ponižanje. Na gostovanju v Bostonu je zaostajal že za 45 točk. | Foto Reuters

Phoenix je doživel novo ponižanje. Na gostovanju v Bostonu je zaostajal že za 45 točk.

Foto: Reuters

V pestrem večeru lige NBA je bilo odigranih 11 tekem. Vodilni Boston je na derbiju v gosteh nadigral Phoenix. Vodil je že za 45 točk, na koncu pa Sonca, za katera je po dolgem času zaigral Chris Paul, odpravil s 125:98. Znova je izstopal Jayson Tatum, ki je prejšnji teden na lestvici kandidatov za priznanje MVP-igralca sezone prehitel Luko Dončića. Chicago je prekinil niz treh porazov. Premagal je Washington (115:111), Goran Dragić pa je v 11 minutah prispeval dve točki. Zdaj se lahko pripravlja na naslednji izziv, slovenski spektakel, ko bo v noči na nedeljo v vetrovnem mestu gostoval Luka Dončić (Dallas).

Luka Dončić
Sportal Dončić v svojem svetu, z njim nimajo stika

Na derbiju večera sta se spopadla Phoenix in Boston, najboljši ekipi zahodne in vzhodne konference. Celtics so bili na gostovanju premočni. Sonca so podobno kot pred dnevi v Dallasu doživela visok poraz (98:125), o zmagovalcu je bilo odločeno zelo hitro. Kelti so že po prvem polčasu vodili za +27, pozneje je prednost narasla na 45 točk.

Vrhunci dvoboja v Phoenixu:

Moštvu iz Arizone ni pomagala niti vrnitev izkušenega zvezdnika Chrisa Paula, ki je odpravil težave z desno peto in se vrnil po 14 tekmah. 37-letnik je proti najboljši ekipi v ligi NBA odigral 24 minut in dvoboj končal v znamenju štiric. Prispeval je štiri točke, skoke in asistence. Njegov soigralec Devin Booker, najboljši strelec Phoenixa, ki kotira visoko tudi na lestvici za MVP-igralca sezone, je dosegel 17 točk, največ pa jih je za Sonca dosegel rezervist Josh Okogie, kar 28. To je tudi njegov strelski rekord v karieri.

Jayson Tatum je v vrhunski formi. | Foto: Reuters Jayson Tatum je v vrhunski formi. Foto: Reuters

Gostiteljem sta največ preglavic povzročala Jayson Tatum in Jaylen Brown. Oba sta dosegla 25 točk. Tatum je četrti najboljši strelec lige NBA. Kelti so najboljši v tej sezoni, na 26 nastopih so izgubili le petkrat.

Simone Fontecchio
Sportal Prvaki lige NBA zapravili nemogoče, Italijan spravil v delirij navijače #video
Tatum skočil pred Dončića

Jayson Tatum je prejšnji teden na lestvici kandidatov za priznanje MVP-igralca sezone (Kia MVP Ladder) prehitel Luko Dončića. Ponos slovenske košarke je pred tem pisal zgodovino in zasedal prvo mesto, a ga je prehitel zvezdnik Bostona, trenutno najbolj vroče ekipe lige NBA.  Dončić je na drugem mestu, ki si ga deli s prijateljem Nikolo Jokićem (Denver), na lestvici sledita Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), s katerim se bo Dončić pomeril na naslednji tekmi v noči na soboto, in Devin Booker (Phoenix), ki je doživel ponižanje v Bostonu. Seznam najboljših deset trenutno dopolnjujejo še Stephen Curry, Kevin Durant, Ja Morant, Donovan Mitchell in Jaylen Brown.

Phoenixovo trpljenje proti Bostonu ponazarja prizor iz tretje četrtine, ko so Mikal Bridges, Chris Paul in Devin Booker hoteli obvladati žogo, a se jim je nepričakovano izmuznila in prišla do Marcusa Smarta, ki je sprejel darilo in dosegel koš.

Dragićevi prekinili niz porazov, zdaj prihaja Dončić

Biki v zadnjem obdobju ne zmagujejo prav pogosto, zato so se zmage nad Washingtonom, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice (poškodba na nedeljski tekmi proti Los Angeles Lakers) do nadaljnjega ostal brez najboljšega strelca Bradleyja Beala, še toliko bolj razveselili. Na zadnjih 12 tekmah so zmagali le štirikrat, proti Wizards pa so prekinili niz treh zaporednih porazov.

Vrhunci dvoboja v Chicagu:

Goran Dragić podobno kot na zadnjih tekmah ni igral veliko. Na parketu je prebil le 11 minut, v tem času prispeval dve točki (met za tri 0/1, met za dve 1/3), tri asistence in en skok, obenem pa izgubil dve žogi. Veliko večino točk so pri Chicagu dosegli trije košarkarji. DeMar DeRozan je kar 15 od 27 točk prispeval v zadnji četrtini, Nikola Vučević in Zach LaVine pa sta jih dala 25. Črnogorec se je izkazal z 11 skoki.

Washington je vpisal četrti zaporedni poraz, največ točk pa sta dosegla Kristaps Porzingis (28 točk, za tri točke je metal 0/6) in Kyle Kuzma (21).

Dragića naslednja preizkušnja čaka v noči na nedeljo, ko v vetrovno mesto prihaja njegov nekdanji reprezentančni cimer Luka Dončić. To bo njun prvi spopad, odkar Dragić nosi dres Chicaga s številko 7. Dragić bo v Dallasu gostoval pri koncu sezone, 8. aprila 2023.

Ja Morant (Memphis) je vpisal drugi trojni dvojček v tej sezoni. Proti Oklahoma Cityju je dosegel 26 točk (met iz igre 8/16), 13 skokov in 11 asistenc. Skupno je Morant v karieri dosegel sedem trojnih dvojčkov, kar je tudi rekord franšize. | Foto: Reuters Ja Morant (Memphis) je vpisal drugi trojni dvojček v tej sezoni. Proti Oklahoma Cityju je dosegel 26 točk (met iz igre 8/16), 13 skokov in 11 asistenc. Skupno je Morant v karieri dosegel sedem trojnih dvojčkov, kar je tudi rekord franšize. Foto: Reuters

Dallas Denver
Sportal Kakšna drama v Denverju! Dončić do sladke zmage z 52. trojnim dvojčkom.

Liga NBA, 7. december:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Dončiću se je smejalo, ponižali so najboljšo ekipo zahoda
Ne spreglejte