Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 5. 2018,
6.27

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

končnica Houston Rockets Utah Jazz New Orleans Pelicans Golden State Warriors Liga NBA

Sobota, 5. 5. 2018, 6.27

5 let, 11 mesecev

LIGA NBA, KONFERENČNI POLFINALE, 4. MAJ

Nič ne bo z metlo - prvaki klecnili v gosteh, Kokoškov spremljal šov Raket

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

New Orleans Pelicans Golden State Warriors | Foto Reuters

Foto: Reuters

Branilci naslova prvakov v košarkarski ligi NBA Golden State Warriors so po dveh domačih zmagah polfinalne serije zahodne konference gostovali pri New Orleans Pelicans in izgubili s 100:119. Houston Rockets je proti Utah Jazz, od katerega se počasi poslavlja nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, vknjižil še drugo zmago (113:92) in v seriji povedel z 2:1. 

Košarkarji Golden State Warriors so imeli v gosteh pri New Orleans Pelicans priložnost, da bi si z zmago priigrali zaključno žogico za napredovanje v konferenčni finale, a se jim načrt ni izšel. Domači si nikakor niso želeli serije z 0:4, da se ta ne bo končala z metlo branilcev naslova, pa je v veliki meri na tretji tekmi poskrbel junak obračuna Anthony Davis. Na parketu je preživel 40 minut in pol, v tem času pa dosegel 33 točk in dodal še 18 skokov. Jrue Holiday se je ustavil pri 21 točkah, Rajon Rondo je dvojni dvojček vpisal z 21  asistencami in 10 skoki, dodal je 4 točke.

New Orleans Pelicans so si po prvi četrtini nabrali devet točk prednosti, se na odmor odpravili s +6, nato pa po ključni tretji četrtini (30:19) povedli za 17 in prednost zadržali do konca.

Pri gostih, ki so precej grešili in nikoli vodili za več kot točko, je bil s 26 točkami najbolj razpoložen Klay Thompson, a je zgrešil 13 od 22 metov, Kevin Durant jih je dodal 22, Stephen Curry pa 19.

Do potankosti so se držali načrta

"V naših mislih je, da pridemo na parket in odigramo po načrtu, ki smo si ga zastavili. Rezultat je nato, kakršen je. Tokrat smo se načrta držali do zadnje potankosti," je bil zadovoljen Thompson. Na drugi strani je trener prvakov Steve Kerr hvalil predvsem obrambo zmagovalcev: "Njihova igra v obrambi je bila odlična. V tekmo so vstopili z vso silo, ki jo potrebuješ na obračunih končnice, kar se jim je obrestovalo."

Golden State Warriors v seriji na štiri zmage vodijo z 2:1, tudi četrta tekma bo na terenu New Orleansa.

James Harden in druščina Houston Rockets so že do polčasa Utahu nasuli kar 70 točk. | Foto: Reuters James Harden in druščina Houston Rockets so že do polčasa Utahu nasuli kar 70 točk. Foto: Reuters

Rakete suvereno do tretje zmage

James Harden in druščina Houston Rockets so se po tekmah na domačem terenu odpravili v goste k Utah Jazz in tudi tam zanesljivo zmagali. Že po prvi četrtini so vodili za 17 (39:22), ob polčasu prednost zvišali že na 30 (70:40), na koncu pa vknjižili zmago z 21 točkami razlike.

S 25 točkami sta bila najboljša strelca zmagovalcev Harden in Eric Gordon. Pri domačih jih je največ, 17, dosegel Royce O`Neale.

"Zelo pomembno je bilo, da smo začeli odločno. Na drugi tekmi smo se veliko naučili, saj je bil začetek slab, prepočasen. Tokrat je bilo drugače. Od začetka smo bili v napadu zelo močni in narekovali tempo," je po zmagi dejal Harden.

Donovan Mitchell je športno čestital nasprotnikom: "Vrgli so nas iz ritma, napadali so celo tekmo, imeli pobudo. Mi pa nismo bili kot ekipa." Razočaran nad predstavo svojih varovancev je bil tudi trener Utaha Quin Snyder, ki je pogrešal boljšo obrambo: "V obrambi prav nihče ni opravil svoje naloge."

Houston je v seriji povedel z 2:1, naslednja tekma bo prav tako na parketu Utaha.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Utah Jazz :Houston Rockets 92:113 /1:2/
O`Neal 17, Burks 14; Harden 25, 12 asist., Gordon 25, Paul 15

New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 119:100 /1:2/
Davis 33, 18 sk., Holiday 21; Thompson 26, Durant 22, Curry 19 

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte