Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 5. 2018,
7.17

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Philadelphia 76ers Boston Celtics Toronto Raptors Cleveland Cavaliers NBA

Petek, 4. 5. 2018, 7.17

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, konferenčni polfinale, 3. maj

LeBron James po posebni terapiji do velikih 43 točk in 14 asistenc

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
LeBron James | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na drugi tekmi drugega kroga končnice košarkarske lige NBA v vzhodni konferenci se je ponovil scenarij s prve tekme. Zmagi so si priborili košarkarji Bostona in Clevelanda, ta je znova slavil z izdatno pomočjo LeBrona Jamesa, ki je dosegel 43 točk. Moštvi vodita z 2:0 v seriji zmag in sta na polovici poti do konferenčnega finala.

Obe zmagovalni ekipi tega večera, Cleveland in Boston, sta vodili večino tekme, razen uvodne četrtine.

Pri Boston Celtics, ki so s 108:103 ugnali Philadelphio (ta je iz nadaljevanja tekmovanja izločila Miami Gorana Dragića), sta bila najbolj razigrana Jayson Tatum z 21 točkami ter Terry Rozier z 20 točkami in devetimi skoki. Pri poraženi Philadelphii se je s 23 točkami izkazal J. J. Redick, medtem ko je točko manj dosegel Robert Covington, Joel Embiid pa se je izkazal z 20 točkami in 14 skoki.

Jayson Tatum je za Boston dosegel 21 točk.  | Foto: Getty Images Jayson Tatum je za Boston dosegel 21 točk. Foto: Getty Images

Po parketu je znova drvel LeBron James, ki je statistiko Clevelanda - ta je s 128:110 premagal ekipo Toronta - obogatil za 43 točk, osem skokov in 14 asistenc. Odličen je bil tudi Kevin Love z 31 točkami in 11 skoki. Pri poraženih Raptors sta največ točk dosegla DeMar DeRozan (24 točk) in Kyle Lowry (21 točk in osem asistenc).

Jamesu se je končno uspelo odpočiti po napornem prvem krogu končnice, v katerem je Cleveland s 4:3 v seriji zmag izločil Indiano.  | Foto: Getty Images Jamesu se je končno uspelo odpočiti po napornem prvem krogu končnice, v katerem je Cleveland s 4:3 v seriji zmag izločil Indiano. Foto: Getty Images

Kot poročajo ameriški mediji, je James na parket stopil dokaj svež, saj se je prvič po koncu prvega kroga končnice, v kateri je Cleveland izločil Indiano (potreboval je sedem tekem), pošteno naspal. Pri regeneraciji pa si je pomagal tudi z alternativno cupping terapijo (podobno kot Russell Westbrook in James Harden), za katero se ni odločil že nekaj let.

LeBron po tekmi:

Gre za posebno vakuumsko terapijo, pri kateri je glavni poudarek na ogretih skodelicah, ki jih razporedijo po telesu, te pa ustvarijo vakuum in na ta način iz telesa iztisnejo tekočino in strupe ter tako olajšajo bolečine. Z metodo cupping se stimulira periferni živčni sistem, mišice in koža pa dobijo več krvi.

Trener New York Knicks bo postal Fizdale

Ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA New York Knicks naj bi se po poročanju ameriških medijev dogovorila že dogovorila z novim trenerjem; David Fizdale bo vodenje ekipe prevzel v naslednjih štirih letih. Dvakratni prvaki lige (1970 in 1973) bodo od sezone 2011/12 tako imeli že enajstega trenerja.

V tem času so le enkrat slavili v dvobojih končnic ter se prebili v drugi krog. Zadnji dve sezoni je moštvo vodil Jeff Hornacek in zbral 60 zmag in 104 poraze.

Triinštiridesetletni Fizdale je bil pred tem trener Memphis Grizzlies in je po osmih porazih v nizu predčasno končal delo novembra 2017.

STA

Liga NBA, konferenčni polfinale, 3. maj:

Boston Celtics : Philadelphia 76ers 108:103 /2:0/
Tatum 21, Rozier 20, 9 as.; Redick 23, Embiid 20, 14 sk., Covington 22, Šarić 14, 9 sk.

Toronto Raptors : Cleveland Cavaliers 110:128 /0:2/
DeRozan 24, Lowry 21, 8 as.; James 43, 8 sk., 14 as., Love 31, 11 sk., Smith 15

/ / - izid v zmagah. Ekipe igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte