Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
7.42

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Phoenix Suns Boston Celtics Oklahoma CIty Thunder Los Angeles Lakers NBA Liga NBA

Četrtek, 4. 4. 2024, 7.42

3 tedne, 5 dni

Liga NBA, 3. april

Booker in Durant Phoenix še približala Dončićevim, Boston odpihnil Oklahomo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Devin  Booker Phoenix Suns | Phoenix Suns so dosegli pomembno zmago nad Cleveland Cavaliers. | Foto Guliverimage

Phoenix Suns so dosegli pomembno zmago nad Cleveland Cavaliers.

Foto: Guliverimage

V noči na četrtek so v ligi NBA odigrali devet tekem. Phoenix Suns so na domačem parketu s 122:101 premagali Cleveland Cavaliers in se po zmagah (45) izenačili z Dallas Mavericks Luke Dončića, ki ostaja peti na zahodu. Devin Booker je k zmagi prispeval 40 točk, Kevin Durant pa 32. Poslastica med dvema najbolj vročima ekipama – Boston Celtics in Oklahoma City Thunder – je zanesljivo pripadla prvemu, ki je slavil s kar 135:100. Pomembno zmago na gostovanju pri Washington Wizards so dosegli košarkarji Los Angeles Lakers.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić v norem trilerju

Devin Booker iz Phoenixa je dosegel 40 točk, Kevin Durant pa jih je dodal 32 za zmago nad Clevelandom. Phoenix je trenutno šesti (45-31) in ima poraz več od Dallas Mavericks Luke Dončića na petem mestu zahoda.

Luka Dončić bo z Dallasom znova na delu v noči na petek, ko bodo Mavericks v domači American Airlines Areni gostili Atlanta Hawks. Zatem Slovenca in zasedbo iz Dallasa do konca rednega dela lige čaka še šest tekem.

Boston do 60. zmage

Ob 60. zmagi vodilne ekipe lige Boston Celtics je bil najbolj razpoložen trio Kristaps Porzingis s 27 točkami in 12 skoki, Jayson Tatum je dosegel 24 točk, Jaylen Brown pa eno manj, še kvartet košarkarjev je dosegel dvomestno število točk. Pri poražencih je Josh Giddey srečanje končal s 17 točkami, kar je bilo največ med vsemi v tretji ekipi zahoda, ki je prav tako že v končnici.

Kristaps Porzingis je Bostonu pomagal do 60. zmage sezone. | Foto: Reuters Kristaps Porzingis je Bostonu pomagal do 60. zmage sezone. Foto: Reuters

"Zaslužimo si to. Mislim, da je najpomembneje, da bomo še naprej sledili naši viziji," je dejal Porzingis. Brownu je všeč, kako napredujejo iz tekme v tekmo, ko se končuje redna sezona. "Ne bomo preskočili nobenega koraka," je dejal Brown. "Šestdeset zmag. Mislim, da smo na pravi poti. Ko se bo začela končnica, bomo sicer spet na začetku.

Z današnjo zmago si je Boston do konca končnice zagotovili prednost domačega igrišča. V končnici bodo lovili rekordno 18. ligaško krono lige NBA. Celtics so nazadnje v velikem finalu lige NBA zmagali leta 2008.

Davis vlekel voz Lakersov

Lakersi so pomembno zmago osvojili na gostovanju v Washingtonu, in sicer s 125:120. Voz ob zmagi je vlekel Anthony Davis s 35 točkami in kar 18 skoki, LeBron James je dodal 25 točk, sedem skokov in devet asistenc. Kalifornijska zasedba je pri 44 zmagah in 33 porazih ter tako ostaja v igri tudi za najboljšo šesterico zahoda in neposredni preboj v končnico.

Anthony Davis je ob pomembni zmaga Lakersov vknjižil 35 točk in dodal 18 skokov. | Foto: Reuters Anthony Davis je ob pomembni zmaga Lakersov vknjižil 35 točk in dodal 18 skokov. Foto: Reuters

Vodilna Minnesota ugnal odpisani Toronto

Minnesota in Denver, ki bo branil naslov, sta najboljša na zahodu in si delita vodstvo v zahodni konferenci s 53 zmagami in 23 porazi. Minnesota je ponoči zmagala v Torontu s 133:85. Že odpisani Raptors so niz porazov podaljšali na 15 tekem. Pri Timberwolves je bil najboljši Anthony Edwards z 28 točkami.

Zaradi poškodb zelo oslabljeni Milwaukee, ki je bil brez Damiana Lillarda, Khrisa Middletona in Patricka Beverleyja, je izgubil na gostovanju pri že odpisanem Memphisu s 101:111. Za zmagovalca je Jaren Jackson mlajši dosegel 35 točk. Milwaukee z razmerjem 47-29 zaseda drugo mesto na zahodu. Brook Lopez je bil najboljši pri Bucksih s 25 točkami in 10 skoki, Giannis Antetokounmpo pa je dodal 21 točk, osem podaj in sedem skokov.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić še drugič zapored igralec meseca v NBA

Liga NBA. 3. april:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić in najvišja letna plača ter najbogatejša pogodba v zgodovini

 

 

Ne spreglejte