Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
7.08

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

San Antonio Spurs Victor Wembanyama Nikola Jokić Denver Nuggets Liga NBA

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 7.08

5 mesecev

Liga NBA, 26. november

Neverjeten preobrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je odigral ključno vlogo za zmago. | Foto Guliverimage

Giannis Antetokounmpo je odigral ključno vlogo za zmago.

Foto: Guliverimage

V noči na ponedeljek je bilo v košarkarski ligi pestro, saj so ljubitelji košarke lahko gledali osem obračunov. Zelo zanimivo je bilo na tekmi med Milwaukee Bucks in Portland Trail Blazers, potem ko je Milwaukeeju uspel preobrat sezone.

Los Angeles Clippers Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Tekma, ki jo bosta skušala Dončić in Dallas čimprej pozabiti

Damian Lillard je igral prvo tekmo proti svoji bivši ekipi Portland Trail Blazers. Preden se je pridružil Bucks, je prvih 11 sezon kariere igral pri Trail Blazers. Zanj je bila to tekma, poln čustev, a se je vseeno izkazal.

"Bili smo že v izgubljenem položaju"

Bucks so se znašli v že skoraj brezizhodnem položaju, saj so v začetku tretje četrtine zaostajali za 26 točk. Kljub temu jim je z izjemno predstavo Giannisa Antetokounmpa, ta je na tekmi dosegel 33 točk, 16 skokov in šest podaj, uspel izjemen preobrat. Antetokounmpo je dal odločilni koš dobrih 18 sekund pred koncem tekme. V naslednjem napadu Portlanda je Antetokounmpo blokiral met Brogdona. Sodniki so sprva dosodili prekršek, a po pregledu posnetka spremenili svojo odločitev. Tekma se je končala z izidom 108:102.

"Je eden največjih igralcev in nocoj je to pokazal," je o Antetokounmpu dejal trener Milwaukee Bucks Adrian Griffin. "Bili smo že v izgubljenem položaju in poskušali najti zagon. Bila je izjemna zmaga."

Največji preobrat v več kot desetih letih franšize

Damian Lillard je z 31 točkami odigral eno ključnih vlog pri Milwaukee Bucks. V izdihljajih tekme je namreč zelo dobro izvajal proste mete. Domačim košarkarjem je ta večer uspel največji preobrat v več kot desetletju franšize, kar kaže na njihovo kakovost in odločnost na igrišču.

Trener Blazers Chauncey Billups je po težkem porazu priznal, da je v ključnih trenutkih njegovi ekipi zmanjkalo zbranosti. Jerami Grant je bil z 22 točkami najboljši košarkar Portlanda, Malcolm Brogdon je prispeval 18 točk in 12 asistenc.

Orlando in Phoenix do sedmih zaporednih zmag

Košarkarji Orlando Magic in Phoenix Suns so sinoči v severnoameriški ligi NBA dosegli svojo sedmo zaporedno zmago. Orlando je na domačem parketu ugnal Charlotte Hornets s 130:117, Phoenix pa v gosteh s 116:113 od New York Knicks. 

Orlando je dosegel 12. zmago v sezoni in je trenutno druga ekipa vzhodne konference. Tokrat je proti Charlottu ob polčasu vodil 61:57, v drugem pa niti enkrat več zaostajal. Za Magic je to najdaljši niz zmag po sezoni 2010/11, ko so jih takrat vpisali devet v nizu.

Za zasedbo iz Floride sta Franz Wagner in Cole Anthony dosegla 30 točk, od tega 17 v zadnji četrtini, ko je prednost narasla na + 16, Paolo Banchero pa je 23 točkam dodal še osem podaj.

Nikola Jokić | Foto: Reuters Nikola Jokić Foto: Reuters

Pri Denverju je blestel Nikola Jokić

Prvaki lige Denver Nuggets, trenutno četrta ekipa zahoda, so doma premagali San Antonio Spurs s 132:120. Prvi mož Denverja je bil znova srbski zvezdnik Nikola Jokić s 39 točkami, 11 skoki in devetimi podajami. Vseeno je imel več kot dovolj pomoči soigralcev, saj je pet domačih košarkarjev doseglo dvomestno število točk, med drugimi Michael Porter ml. (26) in Reggie Jackson (20). San Antonio je izgubil še 12. zaporedoma in 14. v sezoni in je prikovan na zadnje mesto zahodne konference. Victor Wembanyama je vpisal 22 točk in 11 skokov.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Kako huda je poškodba Luke Dončića?

Liga NBA, 26. november:

Lestvica

Nikola Jokić
Sportal Nov poraz prvakov, sijajna serija Phoenixa se nadaljuje
Ne spreglejte