Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2023,
6.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar Memphis Grizzlies Denver Nuggets Nikola Jokić Ja Morant Liga NBA NBA

Nedelja, 26. 2. 2023, 6.30

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 25. februar

Noč za pozabo za Čančarja in Denver, triler v Filadelfiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Vlatko Čančar Ja Morant | Vlatko Čančar je dosegel dve točki. | Foto Guliverimage

Vlatko Čančar je dosegel dve točki.

Foto: Guliverimage

V noči na nedeljo so v ligi NBA odigrali sedem tekem. V uvodni tekmi je Toronto premagal Detroit. V derbiju vodilnih ekip zahodne konference je Memphis s 112:94 ugnal Denver. Vlatko Čančar je bil ob odsotnosti Aarona Gordona znova član začetne peterke, a tokrat ni bil pri metu, dosegel je le dve točki.

Dallas San Antonio Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću se je končno smejalo, strelski presežek Dallasa #video

Izmed "slovenskih" klubov v ligi NBA je bil v noči na nedeljo na delu Denver, pri katerem dobiva Vlatko Čančar v tej sezoni kar veliko priložnosti. V povprečju na tekmi prebije na parketu dobrih 15 minut in dosega slabih šest točk. Na derbiju vodilnih ekip zahodne konference pa je ob odsotnosti Aarona Gordona, ta je zaradi poškodbe rebra preskočil že peto tekmo zapored, začel dvoboj od prve minute.

Vrhunci tekme:

Denver tokrat ni imel svojega dne in je prekinil niz štirih zaporednih zmag, dosegel je najnižje število točk v tej sezoni. Memphis je do odločilne prednosti prišel že v prvem polčasu, še posebej v drugi četrtini, ki so jo Grizzlies dobili z 38:22, ob polčasu pa je bil rezultat 66:42. Denver je sicer v zadnjem delu nekoliko omilil zaostanek, a več od tega ni šlo. Memphis je na koncu slavil s 112:94. Čančar je v slabih 19 minutah na parketu dosegel dve točki (1/2 za 2, 0/3 za 3), dva skoka, eno asistenco, eno blokado in izgubljeno žogo. Pri Denverju, ki ni imel strelskega dneva, je bil na koncu s 15 točkami in 13 skoki najučinkovitejši Nikola Jokić, ki tako še naprej lovi svoj 99. trojni dvojček v karieri. Jeff Green je dosegel 12 točk.

Nikola Jokić se je tokrat podpisal pod dvojni dvojček. | Foto: Reuters Nikola Jokić se je tokrat podpisal pod dvojni dvojček. Foto: Reuters

Najboljši strelec tekme je bil zvezdnik Memphisa Ja Morant, ki je 23 točkam dodal še sedem skokov. Tyus Jones je ob zmagi prispeval 17 točk.

"Preprosto so bili bolj agresivni od nas. Igrali so, kot bi bila to tekma končnice. Mi nismo, mi smo bili zaspani. Zato so prišli do velikega vodstva, nam pa ni uspelo narediti preobrata," je potek tekme povzel Denverjev Green.

Triler v Filadelfiji

Najboljšo strelsko predstavo pa je v noči na nedeljo pokazal član Philadelphie Joel Embiid, ki je dosegel 41 točk in 12 skokov, a so njegovi 76ers kljub temu klonili na domačem parketu proti Bostonu (107:110). Infarktno končnico je s trojko 2,2 sekunde pred koncem odločil Jayson Tatum, ki je bil prejšnji konec tedna izbran tudi za MVP tekme All-Star. Napad je nato pripadel še Philadelphii, za katero je Embiid poskusil z metom iz svojih prostih metov, bil ob tem uspešen, a ga je na žalost navijačev 76ers prehitela sirena.

Zadnje sekunde v Bostonu:

Luka Dončić bo z Dallasom naslednjič na delu v nedeljo zvečer, ko bo v zelo atraktivnem terminu za ljubitelje košarke v Evropi, dvoboj v Teksasu se bo začel ob 21.30 po slovenskem času, gostil Los Angeles Lakers. Istočasno bo tudi tekma med Chicagom in Washingtonom. Goran Dragić je zaradi poškodbe levega kolena izpustil zadnje tri tekme.  

Chicago Bulls Brooklyn Nets
Sportal Zmaga Chicaga za 44 točk, a brez pomoči Dragića

Liga NBA, 25. februar:

Lestvica:

 

Ne spreglejte