Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2023,
6.15

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

3

Natisni članek

All-Star Chicago Bulls Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo DeMar DeRozan Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Petek, 17. 2. 2023, 6.15

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 16. februar

Dragić zaradi poškodbe spet ni igral: ali je na izhodnih vratih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

3

Goran Dragić | Goran Dragić zaradi težav s kolenom spet ni igral, njegovi Biki pa so izgubili že šestič zapored.  | Foto Guliverimage

Goran Dragić zaradi težav s kolenom spet ni igral, njegovi Biki pa so izgubili že šestič zapored.

Foto: Guliverimage

V noči na petek so bile v ligi NBA odigrane le tri tekme, nato pa se največji zvezdniki selijo v Salt Lake City, kjer bo konec tedna tekma All-Star, kjer bo nastopil tudi Luka Dončić. Ponoči je igrala tudi ekipa Gorana Dragića, a slovenskega košarkarja zaradi poškodbe spet ni bilo v postavi. Onstran Atlantika so vse glasnejše govorice, da bi utegnil celo zapustiti Chigaco, ki je ponoči s 100:112 izgubil proti Milwaukee Bucks. Slavje gostov ni trajalo dolgo, saj jih skrbi poškodba njihovega prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, ki si je v drugi četrtini poškodoval zapestje.

Luka Dončić
Sportal Novo razočaranje za Dončića na slovenskem obračunu

Ker se želijo Chicago Bulls okrepiti na branilskem položaju, je po pisanju ameriških novinarjev v nevarnosti obstoj Gorana Dragića v vrstah Chicago Bulls. Njihova prva želja je Russell Westbrook. Rezervna scenarija za Bulls sta Patrick Beverley ali John Wall. Da bi sprostili mesto za novega branilca, utegnejo odpustiti prav kapetana zlate slovenske reprezentance.

V preteklih dneh je bilo že govora, da naj bi bil glavni trener Chicaga Billy Donovan zainteresiran glede vnovične združitve z Westbrookom, s katerim sta sodelovala pri Oklahoma City Thunderju. V kolikor ga bodo pri Bikih pripeljali v svoje vrste, bo imel Dragić dodatne težave pri zagotavljanju mesta na parketu, na katerem mu prvi mož stroke že zdaj namenja malo časa, saj v povprečju na njem prebije 15 minut - v igro prihaja vselej s klopi, v tem času pa dosega 6,4 točke, 2,7 asistence in 1,4 skoka na tekmo. V kolikor se bo tovrstni prestop dejansko zgodil, je velika verjetnost, da bo moral Gogi zapustiti vetrovno mesto.

Grški košarkar Giannis Antetokounmpo si je proti bikom v začetku druge četrtine poškodoval zapestje in ni mogel nadaljevati igre. Za zdaj še ni jasno, ali bo grški zvezdnik lahko odpotoval v Salt Lake City na tekmo zvezd in tam igral ali ne.

V devetih minutah igre je Antetokounmpo dosegel dve točki, sedem skokov in tri podaje, vključno s tisto, s katero je postal najboljši podajalec v zgodovini Bucks. Nekaj minut za tem, ko je moral s paketa, je "padla" prva diagnoza: zvin.

Brez prvega zvezdnika so se prvaki lige iz 2021 lahko zanesli na Brooka Lopeza, ki je dosegel 33 točk, sedem skokov in štiri blokade. Jevon Carter je dodal 22 točk, Jrue Holiday pa 15.

Z 12. zaporedno zmago zdaj Bucks le za malenkost zaostajajo za vodilno ekipo lige Boston Celtics. Obe ekipi sta doslej izgubili 17 tekem, a imajo Kelti še eno tekmo več. V zahodni konferenci so na vrhu Denver Nuggets Vlatka Čančarja.

Biki so igrali brez poškodovanega DeMarja DeRozana, ki je izpustil že sredino tekmo proti Indiani. Nikola Vučević je bil prvi strelec domače ekipe z 22 točkami in s 16 skoki.

Dragića zaradi poškodbe spet ni bilo v postavi

Chicago pa po šestem zaporednem porazu ostaja na 11. mestu, Gorana Dragića zaradi težav s poškodbo tudi tokrat ni bilo v postavi za tekmo.

Dve mesti višje na vzhodu so Washington Wizards, ki so tokrat s 114:106 v gosteh po preobratu premagali Minnesota Timberwolves.

Bradley Beal je še tretjič na zadnjih štirih tekmah presegel 30 točk; tokrat je za čarovnike zbral 35 točk, šest skokov in pet podaj.

Los Angeles Clippers pa so zmagali v gosteh pri Phoenix Suns s 116:107. Prvi mož gostov je bil Paul George, ki je dosegel 26 točk, šest skokov in pet podaj, prav toliko točk, 26, je k zmagi prispeval tudi Terance Mann.

Pri soncih se je kot nova okrepitev navijačem predstavil veteran Kevin Durant, vendar tokrat še ni zaigral, saj še okreva po poškodbi kolenskih vezi.

Liga NBA, 16. februar:

Lestvica:

Giannis Antetokounmpo
Sportal Milwaukee svojim navijačem polepšali valentinovo #video
Ne spreglejte