Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 8. 2020,
6.07

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 13. 8. 2020, 6.07

3 leta, 8 mesecev

Liga NBA, 12. avgust

Nesrečen poraz Dragića, ki je bil tretji mož Miamija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Goran Dragić | Goran Dragić je igral proti Oklahomi. | Foto Gulliver/Getty Images

Goran Dragić je igral proti Oklahomi.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na četrtek je od slovenskih košarkarjev igral le Goran Dragić. Njegov Miami Heat je v zadnjih trenutkih tekme nesrečno izgubil proti Oklahoma Cityju. Naš igralec je bil tretji najuspešnejši košarkar Miamija.

Liga NBA, 11. avgust 

Pravzaprav je kazalo, da bo Miami brez težav dosegel novo zmago, saj je imel v zadnji četrtini že 22 točk prednost. A to je bil račun brez krčmarja. Košarkarji Oklahome so se vrnili v igro in na koncu tekmo dobili z izidom 116:115. Že pred tekmo je bilo jasno, da se bo Vročica v prvem krogu končnice pomerila z Indiana Pacers.

Junak tekme pri Oklahomi je bil Mike Muscala, ki je v zadnjih 35 sekundah dvakrat zadel za tri točke in bil odločilni mož za zmago svoje ekipe. Obe moštvi sta v drugem polčasu igrali predvsem z rezervnimi igralci. Za Oklahomo je Darius Bazley dosegel 21 točk, Shai Gilgeous-Alexander pa jih je dosegel 18.

Pri Miamiju je bil najbolj razpoložen novinec Tyler Herro. Ta je s 30 točkami dosegel svoj rekord v sezoni, Duncan Robinson je prispeval 19 točk, tretji igralec Miamija pa je bil Goran Dragić, ki je tekmo začel v prvi peterki. Štiriintridesetletni Ljubljančan je v svojo statistiko vpisal 16 točk, šest asistenc in pet skokov.

Miami je s 44 zmagami in 28 porazi na četrtem mestu vzhodne konference, medtem ko je Oklahoma na zahodu ravno tako četrta.

James Harden je zbral 17 skokov in izenačil svoj rekord. | Foto: Gulliver/Getty Images James Harden je zbral 17 skokov in izenačil svoj rekord. Foto: Gulliver/Getty Images

Harden dosegel 45 točk, a je bilo premalo za zmago

Houston Rockets so igrali proti Indiana Pacers in izgubil z izidom 104:108. Pri Houstonu se je na igrišču razletel James Harden. Prvi zvezdnik Raket je dosegel 45 točk in 17 skokov, kar je izenačenje njegova rekorda v ligi NBA, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago njegove ekipe.

Pri Indiani je bil z 18 točkami najboljši Myles Turner, Edmond Sumner pa jih je prispeval 17.

Miami bo pred končnico odigral še eno tekmo, v petek ob 22. uri se bo pomeril prav z moštvom Indiane, s katero si delita izkupiček 44 zmag in 28 porazov. Zmagovalec te tekme bo zato prevzel mesto četrtega nosilca v vzhodni konferenci, čeprav je to brezpredmetno, saj s tekmami v Orlandu nihče nima prednosti domačega igrišča.

Še pred tem bo Luka Dončić z Dallas Mavericks odigral zadnjo tekmo za razvrstitev v zahodni konferenci, ko se bo danes zvečer srečal z ekipo Phoenix Suns.

Liga NBA, 12. avgust

Houston Rockets : Indiana Pacers 104:108
Harden 45, 17 sk., Green 14; Turner 18, Holiday 8

Philadelphia 76ers : Toronto Raptors 121:125
Harris 22, Korkmaz 21; Lowry 19, Boucher 19

Oklahoma City : Miami Heat 116:115
Bazley 21, Gilgeous-Alexander 18; Herro 30, Robinson 19, Goran Dragić 16, 6 asis., 5 sk.

Denver Nuggets : LA Clippers 111:124
Grant 25, Jokić 17; George 27, Leonard 26

Lestvica:

 

Brez okuženih v mehurčku NBA v Orlandu

Vodstvo košarkarske lige NBA je danes sporočilo, da so bili vsi testi, ki so jih izvedli v zadnjem tednu v "mehurčku" v Orlandu, kjer poteka nadaljevanje sezone, negativni. Izvedli so 342 testov na novi koronavirus.

Vodstvo tekmovanja je dodalo, da bo, če se bo v prihodnje pojavil kakšen pozitiven primer, igralca doletela izolacija, v ekipo se bo lahko vrnil po naslednjem negativnem testu.

Vir: STA

 
Luka Dončić
Sportal Dončić ni pokvaril nore Lillardove zabave
Ne spreglejte