Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
30. 9. 2014,
22.38

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Union Olimpija superpokal

Torek, 30. 9. 2014, 22.38

3 leta, 7 mesecev

Lani izgubil sezono, letos (skoraj) sam premagal Olimpijo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prva uradna preizkušnja najboljših slovenskih ekip je pridala državnim prvakom, pri katerih se je odlično izkazal lani večino sezone poškodovani Malcom Armstead.

Američan Malcolm Armstead je Novomeščane okrepil že pred lansko sezono, vendar se je hitro poškodoval in praktično izpustil celotno sezone. Vrnil se je v zaključku prvenstva, vendar vidnejše vloge ni imel. Letos, vsaj po videnem, bo ena gonilnih sil v napadu.

Do zadnje četrtine je imel na svojem kontu trinajst točk. Krka je v zadnjo četrtino vstopila s štiriminutnim strelskim postom, nato pa je na sceno stopil 188 centimetrov visoki organizator igre in dosegel kar 10 točk od skupno 21 Krke ter ji izdatno pomagal še do četrte superpokalne lovorike, ob tem pa si je prislužil še naziv za najkoristnejšega igralca tekme.

"Soigralci so mi omogočili veliko prostora in izkoristil sem ga," je o svoji strelski predstavi dejal 25-letni organizator igre.

Ob zaostanku se niso zmedli

Predvsem vstop v zadnjo četrtino je kazal sliko, ki bi lahko privedla do drugačnega zaključka. Olimpiji se je uspelo odlepiti deset točk razlike, kar pa je košarkar iz Alabame hitro izničil.

"Borili smo se, nismo razpadli in se vrnili v tekmo. Tudi ko nam ni šlo smo ostali zbrani. Vedeli smo kaj moramo narediti," je mirno razlagal po tekmi z medaljo okoli vratu.

Tudi sam krivec za padec zbranosti

Razlog za padec igre je iskal predvsem pri sebi: "Nismo se držali dogovorov, ki nam jih je dal trener in jaz sem kot organizator kriv za padec, ker nisem uresničil na parketu, kar smo se zmenili."

Preden se je za kratko v lanski sezoni, v celoti pa s to tekmo, vrnil v poln pogon je moral prehoditi dolgo rehabilitacijsko pot, v kateri ni manjkalo težkih trenutkov. "Bilo je veliko dni, ko si nisem želel trenirati. Kondicijski trener mi je skozi rehabilitacijo zelo pomagal," je zaključil strelec 23 točk za državne prvake, ki jih že v soboto čaka tekma v ligi ABA, kjer ji bo nasproti stala evroligaška Cedevita.

Ne spreglejte