SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KZS o Ptuju: obžalovanje, hvaležnost in svarilo

2

termometer

 | Foto:
Pri Košarkarski zvezi Slovenije so se tudi uradno odzvali na pričakovani umik Ptuja iz projekta evropsko košarkarsko prvenstvo 2013.

Pri KZS kot nosilci mogočnega projekta EuroBasket 2013 ocenjujejo, da so Ptujčani z naznanitvijo umika še pred 30. junijem zvezi namenili nekaj dragocenega dodatnega časa za iskanje nove lokacije. Zato so se v uradnem sporočili za javnost Ptujčanom celo zahvalili za predhodno odločitev in izrazili obžalovanje ob propadlem poskusu gradnje nove večnamenske športne dvorane. Hkrati se pri krovni zvezi nadvse dobro zavedajo, da ptujska občina ni edina, nad katero je lebdel dvom.

''Nadaljnje aktivnosti Košarkarske zveze Slovenije in podjetja EP 2013, d. o. o., so znane – stekli bodo pogovori z občinami, ki bodo predvidoma zamenjale Ptuj, po 30. juniju pa bo znano, ali bomo iskali dve ali eno lokacijo. Edino preostalo težavo pri organizaciji namreč trenutno predstavlja le še Mestna občina Novo mesto, za katero upamo, da ji bo uspelo zagotoviti celotno dokumentacijo in zapreti finančno konstrukcijo, da bi na Portovalu lahko začeli graditi novo dvorano,'' so med drugim zapisali pri KZS in se v zadnjem delu sporočila lotili tudi kočljivega vprašanja ''cene'' za enostranski odstop oziroma umik. Na Ptuju so namreč prepričani o tem, da bo vse finančne obveznosti v celoti prevzelo novo prizorišče, sami pa bi bili oproščeni kakršnegakoli plačila. ''Naj pojasnimo, da so vsa ta določila jasno zapisana v pogodbi, o čemer se bomo z občino seveda še pogovorili, ko dobimo uradno sporočilo z njihove strani oz. po 30. 6. 2012,'' še dodajajo pri krvni košarkarski zvezi in ob tem čakajo še na novomeški odgovor. Pričakujejo ga najkasneje do konca meseca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin