Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 5. 2023,
20.06

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

kvalifikacije Borac Čačak liga ABA ABA Helios Suns

Torek, 2. 5. 2023, 20.06

12 mesecev

KVALIFIKACIJE ZA LIGO ABA, TRETJA TEKMA

Potop Domžalčanov v Srbiji, Helios ostaja brez elitne lige Aba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Borac Helios | Helios je v drugem polčasu za Borcem zaostal kar 26 točk. | Foto Borac Mozzart/Duško Radišić

Helios je v drugem polčasu za Borcem zaostal kar 26 točk.

Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić

Košarkarji Helios Suns so v odločilni tretji tekmi kvalifikacij za preboj v prvo ligo ABA v gosteh doživeli visok poraz proti Borcu iz Čačka. Po prvem polčasu so Domžalčani za srbskim predstavnikom zaostajali le štiri točke, nato pa se je razlika v tretji četrtini izjemno povečala. Na koncu je Helios, podprvake druge lige Aba, ostal prekratek za 30 točk.

Kvalifikacije za ligo ABA, tretja tekma:

Torek, 2. maj:

Domžalčane so na odločilni tekmi za preboj v ligo ABA v Čačku spremljali tudi glasni navijači. | Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić Domžalčane so na odločilni tekmi za preboj v ligo ABA v Čačku spremljali tudi glasni navijači. Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić

Izbranci domžalskega trenerja Dejana Jakare, sicer osmoljenci finalne tekme proti Novomeščanom na zaključnem turnirju lige Aba 2, so bili v prvi četrtini povsem enakovredni predzadnji ekipi po rednem delu lige Aba.

V drugih desetih minutah so popustili, dve minuti pred odhodom na veliki odmor so zaostajali za 12 točk (24:36), a nato naredili delni izid 8:0 - met za tri točke sta zadela Blaž Mahkovic in Tadej Ferme, medtem ko je Niko Bačvić zadel oba prosta meta - in se tekmecem približali na štiri točke (32:36).

Za Domžalčane je bilo usodno obdobje v začetku drugega polčasa, ko so zaigrali bledo in neodgovorno ter gostiteljem dovolili, da so v uvodnih šestih minutah naredili delni izid 21:2. Po zaostanku 34:57 se niso več pobrali, njihov največji primanjkljaj na tekmi pa je znašal 43 točk (50:93).

V domžalski zasedbi je bil na tretji tekmi v Čačku najbolj učinkovit Američan Austin Luke s 17 točkami, njegov rojak Dennis Tunstall je dodal 14 točk.

Američan Austin Luke je bil s 17 točkami najboljši strelec Heliosa. | Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić Američan Austin Luke je bil s 17 točkami najboljši strelec Heliosa. Foto: Borac Mozzart/Duško Radišić

Helios je do zdaj sedem sezon preživel v ligi ABA, najboljši izkupiček pa je imel v sezoni leta 2007, ko je tekmovanje sklenil na osmem mestu. V drugi ligi ABA se meri zadnjih pet sezon, po usodnem porazu v Čačku pa je dokončno jasno, da bo v tem tekmovanju nastopil še šestič zapored. Domžalska ekipa je po rednem delu druge lige ABA sicer osvojila prvo mesto, saj je v rednem delu na 13 tekmah izgubila le enkrat, v finalu pa je zatem po pravi drami in podaljšku z 82:83 morala priznati premoč Krki. Ti so si z naslovom v drugi ligi ABA izborili mesto v elitni ligi ABA v prihodnji sezoni.

Preberite še:

KK Ilirija pokal Spar Stipe Modrić
Sportal Ilirija premagala Helios, Krka Polzeli nasula kar 128 točk
Helios Suns Blaž Mahkovic
Sportal Visok poraz Heliosa, a ni še konec
Ne spreglejte