Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 8. 2021,
16.54

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,26

3

Natisni članek

Košarkarska tržnica

Petek, 13. 8. 2021, 16.54

2 leti, 8 mesecev

Košarkarska tržnica, 9.–16. avgust

Kawhi Leonard tudi v prihodnje za LA Clippers

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,26

3

Kawhi Leonard | Kawhi Leonard ostaja pri LA Clippers. | Foto Guliverimage

Kawhi Leonard ostaja pri LA Clippers.

Foto: Guliverimage

Nov teden, novi prestopi. Tudi tokrat za vas zbiramo podatke s košarkarske tržnice.

Luka Dončić Dallas
Sportal Luka Dončić žari od sreče: Neverjeten dan. Nikoli si nisem mislil, da bo tako! #video

V Domžale se vrača Miroslav Pašaljić

V Helios Suns se po dveh letih odsotnosti vrača srbski košarkar Miroslav Pašajlić (190 cm, 1995), ki je v preteklosti navduševal z agresivnimi prodori ter nemogočimi meti iz razdalje, v povprečju pa je takrat dosegal po 12,6 točke in 2,6 podaje. Zadnji dve sezoni je v večini preživel pri slovenskem trenerju Miru Aliloviću pri beograjskem Dynamicu, za katerega je v srbskem državnem prvenstvu lani dosegal po 16,1 točke in 5,2 podaje na tekmo.

Kawhi Leonard ostaja pri LA Clippers

Klub severnoameriške košarkarske lige NBA Los Anglese Clippers je sporočil, da bo njihov zvezdnik Kawhi Leonard tudi v prihodnje igral za njih.

Klub ni razkril podrobnosti pogodbe, ameriški ESPN pa je poročal, da je z Leonardom sklenil nadaljnjo štiriletno sodelovanje, vredno 176,3 milijona dolarjev (150,2 milijona evrov), pri čemer ameriški košarkar lahko četrto sezono odide.

Tridesetletni košarkar je letos zavrnil možnost, da bi za 36 milijonov dolarjev postal prosti igralec.

"Kawhi je neverjeten igralec in nepopustljiv garač, ki se vsak dan izboljšuje. Delimo si številne enake cilje, kamor spada tudi dolgoročno sodelovanje," je ob podpisu dejal predsednik košarkarskih operacij Lawrence Frank.

Mills po novem v Brooklynu

Patty Mills bo kariero nadaljeval pri Brooklyn Nets. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Patty Mills bo kariero nadaljeval pri Brooklyn Nets. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Avstralski košarkarski reprezentant Patty Mills, ki je v tekmi za bronasto odličje na olimpijskih igrah v Tokiu za zmago Avstralije proti Sloveniji dosegel 42 točk, je v severnoameriški košarkarski ligi NBA zamenjal delodajalca. San Antonio je zamenjal za Brooklyn, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo, vredno 12 milijonov dolarjev.

Triintridesetletni Mills je 10 od 12 sezon v NBA preživel pri San Antoniu, v prejšnji sezoni je povprečno dosegal po 10,8 točke na tekmo. Na OI je imel povprečno 23,3 točke in 6,3 podaje na tekmo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Brooklyn Nets so sicer pred dnevi podaljšali pogodbo z dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige Kevinom Durantom, ki je ZDA popeljal do olimpijske zmage, za štiri sezone, nova pogodba mu bo navrgla 198 milijonov dolarjev (168 milijonov evrov), poroča STA.

Škedelj podaljšal s Krko

22-letni Miha Škedelj ostaja pri novomeškem prvoligašu. Otrok Krke se je v minuli sezoni veselil pokalnega naslova, v povprečju pa je na tekmah slovenske lige beležil 6,6 točke in 3,3 podaje na tekmo. "Pričakovanja pred novo sezono v Krki so velika. Rastejo iz sezone v sezono. Komaj čakam, da spoznam vse nove soigralce. Želim in upam, da bomo lahko v novi sezoni igrali tekme pred gledalci," je ob podaljšanju sodelovanja povedal mladi up novomeškega kluba.

Helios se krepi z mladinci

Domžalski Helios Suns so okrepitve za člansko ekipo našli kar med mladinci. Priložnost bosta dobila 18-letni Tibor Mirtič in 19-letni Tim Šujica, ki je s klubom sklenil svojo prvo profesionalno pogodbo.

Tim Šujica je prestopil med člane Helios Suns. | Foto: Gašper Papež/Helios Suns Tim Šujica je prestopil med člane Helios Suns. Foto: Gašper Papež/Helios Suns Tim Šujica je že v lanski "korona" sezoni večino časa treniral s Heliosovo člansko zasedbo, a je bilo v načrtu, da prepotrebne članske minute nabira z igranjem pri Ježici, v 3. SKL, kjer pa je bila sezona že po štirih odigranih krogih prekinjena. V tem času je v povprečju dosegal po 14,7 točke na tekmo, leto prej pa za Janče v istem rangu tekmovanja 16,3 točke. Bil je tudi pomemben člen mladinske ekipe Helios Suns, ki je lansko sezono končala na 3. mestu, Tim pa je na zaključnem turnirju v Kranju v povprečju dosegal po 14,7 točke, 7,3 skoka in 3,3 podaje. S svojim pristopom in željo je lani na članskih treningih dokazal, da si v novi sezoni zasluži mesto med košarkarji trenerja Dejana Jakare.

"V Domžalah imajo odlične pogoje za napredek mladih igralcev, predvsem pa mi je všeč profesionalni odnos soigralcev in štaba. V novi sezoni upam na dobro uvrstitev ekipe v slovenski in ABA 2 ligi, sam pa si bom poskušal s trdim delom priboriti čim več priložnosti za dokazovanje," je povedal Šujica.

Podaljšal tudi Bratec

Aljaž Bratec je podaljšal sodelovanje z domžalskim klubom, v katerem je tudi začel svojo košarkarsko pot. V zadnjih petih sezonah je iz leta v leto dobival več priložnosti, predvsem pa odgovornosti v članski ekipi, v lanskem letu pa je v slovenskem prvenstvu na parketu preživljal kar dobrih 28 minut na tekmo. V tem času je dosegal po 7,6 točke, 2,2 skoka in 1,8 podaje.

Luka Dončić
Sportal Dončić in Dallas sta se dogovorila za maksimalno mogočo pogodbo

Tim Hardaway jr. ostaja pri Dallasu

Ameriški košarkar Tim Hardaway jr. se je v pretekli sezoni izkazal v dresu Dallas Mavericks ter v povprečju dosegal 16,6 točke, 3,3 skoka in 1,8 asistence na tekmo. Sprva je bil predviden kot šesti košarkar ekipe, z dobrimi igrami pa se je prebil v prvo peterko in bil ob Luki Dončiću eden najvidnejših košarkarjev Mavericks.

S klubom iz Teksasa je zdaj uradno podpisal novo, štiriletno pogodbo.

Mike Tobey ima ponudbe iz lige NBA, a ima tudi visoko odškodninsko klavzulo pri Valencii. | Foto: Hendrik Osula/FIBA Mike Tobey ima ponudbe iz lige NBA, a ima tudi visoko odškodninsko klavzulo pri Valencii. Foto: Hendrik Osula/FIBA

Mike Tobey ima še pogodbo z Valencio, a …

Slovensko košarkarsko reprezentanco je v letošnjem poletju okrepil Američan Mike Tobey, ki je prejel državljanstvo in najprej pomagal Sloveniji do zgodovinskega preboja na olimpijske igre, popotovanje v Tokiu pa je skupaj s kolegi iz izbrane vrste končal na četrtem mestu.

V dresu slovenske reprezentance se je izkazal, zaradi česar je zanimanje zanj čez noč postalo bistveno večje. Tudi onstran Atlantika v ligi NBA. Mnogi so ga že povezovali z Dallasom, saj je odlično sodeloval z Dončićem. Tobey je v karieri že igral v najmočnejši ligi na svetu - za Charlotte Hornets je zaigral le na dveh tekmah.

Priznani novinar Marc Stein je sporočil, da ima Američan s slovenskim potnim listom visoko odškodnino, kar mu otežuje vrnitev v ligo NBA.

Habot okrepil Cedevito Olimpijo, mladi Rus pa odhaja na posojo

Slovenski prvaki so v svoje vrste iz Hopsov iz Polzele zvabili mladega Blaža Habota. S Cedevito Olimpijo je podpisal štiriletno pogodbo, v lanski sezoni pa je dvajsetletnik, ki se najbolje znajde na pozicijah centra in krilnega centra, v dresu moštva s Polzele nastopil na 26 srečanjih. 

Mladi in nadarjeni ruski košarkar Egor Sytnikov, ki je del KK Cedevita Olimpija vse od leta 2017, bo kariero kot posojeni košarkar nadaljeval v Nižnem Novgorodu. Dres ruskega kolektiva bo nosil v prihodnji sezoni. Sytnikov je član ljubljanskega kluba vse od leta 2017. Bil je del vseh ekip mlajših starostnih kategorij, v minuli sezoni pa je kot posojeni košarkar nastopal za ljubljansko Ilirijo, šest tekem pa je odigral tudi za mladinsko ekipo Cedevite Olimpije.

Ne spreglejte