Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2022,
6.53

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Natisni članek

končnica Miami Heat Boston Celtics

Nedelja, 22. 5. 2022, 6.53

1 leto, 11 mesecev

Končnica lige NBA, konferenčni finale, vzhod, 3. tekma

Miami povedel v Bostonu, a ostal brez zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Miami Heat Boston Celtics | Člani Miami Heat so na gostovanju pri Boston Celtics slavili s 109:103, voz je po poškodbi Jimmyja Butlerja, ki v drugem polčasu ni igral, vlekel Bam Adebayo. | Foto Reuters

Člani Miami Heat so na gostovanju pri Boston Celtics slavili s 109:103, voz je po poškodbi Jimmyja Butlerja, ki v drugem polčasu ni igral, vlekel Bam Adebayo.

Foto: Reuters

Finalna serija v vzhodni konferenci lige NBA se je preselila v Boston, kjer so košarkarji Miami Heat slavili s 109:103 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:1, a ostali brez ključnega člena Jimmyja Butlerja, ki je zaradi vnovičnega vnetja desnega kolena predčasno končal srečanje. Najbolj zaslužen za zmago je bil Bam Adebayo (31 točk), pri Bostonu pa je s 40 točkami blestel Jaylen Brown, a se na koncu ni mogel veseliti.

Luka Dončić, Dallas Mavericks : Golden State Warriors
Sportal Mrk v drugem polčasu pokopal odličnega Dončića in Dallas

Na prvi tekmi finala na vzhodu so košarkarji Miami Heat preskočili Boston Celtics, na drugi sta se v postavo Bostona vrnila Marcus Smart in Al Horford, predvsem po zaslugi prvega so serijo pred prihodom na domač parket izenačili.

Tretji obračun se je razpletel po željah Miamija, ki je prvič v seriji lahko računal na Kylea Lowryja, a ne povsem. Rezultatsko da, zmagali so s 109:103 in znova povedli v seriji, a skrbi jim povzroča poškodba zvezdnika Jimmyja Butlerja. Znova mu nagaja vnetje desnega kolena, zaradi katerega je izpustil že peto tekmo prvega kroga končnice.

Jimmy Butler je zaradi vnetja desnega kolena igral le v prvem polčasu. | Foto: Reuters Jimmy Butler je zaradi vnetja desnega kolena igral le v prvem polčasu. Foto: Reuters

Butler je tako igral le v prvem polčasu in v dobrih 19 minutah dosegel osem točk. Ob njegovi odsotnosti je voz kolektiva s Floride vlekel Bam Adebayo, ki je na parketu preživel praktično vso tekmo, k zmagi pa prispeval 31 točk, 10 skokov in 6 asistenc, nasprotniku pa ukradel še štiri žoge.

"Zelo sem vesel. Na zadnjih nekaj tekmah nisem pokazal vsega, kar zmorem, čeprav je ekipa odvisna od tega. Tokrat sem prevzel odgovornost in zmagali smo," je po tekmi dejal Adebayo, trener Erik Spoelstra pa dodal: "Danes je pokazal svojo pravo igro, igral, kot igra Jimmy (Butler), ter storil, kar je bilo potrebno, da smo zmagali. Zanesljiv je bil v ključnih trenutkih, in to ne le z doseganjem košev, ampak je svoje storil tudi v organizaciji igre, v obrambi. Ko smo ostali brez Butlerja, je stabiliziral igro. Danes je bil srce in duša naše ekipe."

Miami je vodil vso tekmo, povedel je s trojko in vodstva ni več izpustil iz rok. V prvi četrtini je gostiteljem nasul kar 39 točk in jo dobil za 21 točk (39:18), v drugem delu je prednost še narasla (26), a gostje so se v nadaljevanju igrali z ognjem. Bostonu so v zadnji četrtini dopustili, da se je po košu izjemno razpoloženega Jaylena Browna (40 točk) približal na zgolj točko, a preobrat mu ni uspel, Miami je zmagal s 109:103.

Vrhunci srečanja:

Ob porazu se je Brown ustavil pri 40 točkah (dodal devet skokov), Horford pa vknjižil dvojni dvojček (20 točk, 14 skokov). 

Četrta tekma bo prav tako na parketu Bostona.

Golden State Dallas DOnčić Curry
Sportal Kidd igralcem navil ušesa zaradi trojk, Dončić krivi še nekaj

Končnica lige NBA, konferenčni finale, vzhod, 3. tekma

Boston Celtics :Miami Heat 103:109 /1:2/
Brown 40, 9 sk., Horford 20, 14 sk., Smart 16, 7 asist.; Adebayo 31, 10 sk., 6 asist., Tucker 17, 7 sk., Strus 16

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte