Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
28. 6. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

1

Natisni članek

Dallas Mavericks Igor Kokoškov Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 28. 6. 2018, 7.00

5 let, 9 mesecev

Kokoškov videl, kako so pri Dallasu agresivno lobirali za Dončića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

1

Igor Kokoškov in Luka Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Zlati selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je letos postal tudi prvi evropski trener, ki bo vodil moštvo ligo NBA. Phoenix Suns so njegov novi stari dom. Na naboru je njegov klub kot prvi izbral Deandreja Aytona, sam pa je videl, kako srčno so si pri Dallas Mavericks želeli Luka Dončića.

Igor Kokoškov je skupaj s slovenskimi košarkarji lani spisal zgodovino, potem ko je ekipo na evropskem prvenstvu popeljal do zlate medalje.

Trenersko nadgradnjo je kmalu dočakal tudi v klubskem okolju. Po številnih letih dela kot pomočnik je zdaj postal glavni trener Phoenix Suns, kjer je v preteklosti že deloval kot pomočnik in pomagal tudi Goranu Dragiću, ko je ta začenjal popotovanje v ligi NBA.

Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Dragić imel po naboru prošnjo za Dončića

"Zgodovina pravi, da centri potrebujejo dalj časa za razvoj"

DeAndre Ayton | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Čeprav je Kokoškov zelo povezan tudi z Luko Dončićem, potem ko mu je lani na EuroBasketu namenil osrednjo vlogo v izbrani vrsti, pa je imel prvo besedo pri izbiri na naboru lige NBA klub. V svoje vrste so pripeljali 216 centimetrov visokega Deandreja Aytona.

"Zelo smo zadovoljni z izborom, čas pa bo pokazal, kako dober posel smo opravili. Ayton je mlad košarkar in ima neverjeten potencial. Vsak dan je z nami. Od njega pričakujemo, da bo trdo delal in napredoval. Ne sme se preveč ukvarjati z mediji in navijači, da ne bo imel dodatnega pritiska. Osredotočen mora biti na košarko. To je to, kar najbolje zna. Če gledamo zgodovino, je z mladimi centri treba delati dalj časa, da se razvijejo, a verjamem, da nam lahko pomaga že zdaj," je srbski strokovnjak za Sportklub spregovoril o Aytonu.

Gašper Vidmar_vroce
Sportal Udarec za Slovenijo: ostala je brez kapetana Vidmarja

"Pri Dallasu so naredili vse, da ga dobijo. Niso izbirali sredstev."

"Pri Dallasu so navdušeni, ker so dobili Luka. Mislim, da je čas pravi, da je šel k Mavericks. Način igre Dallasa mu bo prijal." | Foto: Vid Ponikvar "Pri Dallasu so navdušeni, ker so dobili Luka. Mislim, da je čas pravi, da je šel k Mavericks. Način igre Dallasa mu bo prijal." Foto: Vid Ponikvar Na evropskem prvenstvu je Kokoškov odlično sodeloval z Dončićem, ki pa je na koncu pristal pri Dallas Mavericks. In ta klub je po njegovem mnenju pravi za Lukov začetek.

"Dončić je sijajen in nadarjen mladi košarkar. Verjamem, da je pred njim lepa NBA kariera. Pri Dallasu so naredili vse, da ga dobijo. Lobirali so in pritiskali, da so prišli do njega. Sredstev niso izbirali. Pred mesecem in pol sem se videl z Donom Nelsonom in ljudmi iz vodstva Dallasa in že takrat so agresivno iskali možnost, da ga dobijo. Predvidevam, da imajo jasno vizijo in vedo, kaj bodo z njim naredili. Dirk Nowitzki je na izhodnih vratih in Luka bo eno sezono igral s takšno legendo. Pri Dallasu so navdušeni, ker so dobili Luka. Mislim, da je čas pravi, da je šel k Mavericks. Način igre Dallasa mu bo ugajal, povrhu vsega pa ima ob sebi trenerja Ricka Carlisla, ki temelji na napadalni košarki in v ospredje postavlja košarkarje, ki v napadu ustvarjajo prednost. Znal ga bo izkoristiti," je glede Dončičevega vstopa v ligo NBA optimističen Kokoškov.

Mark Cuban
Novice Kdo je novi šef Luke Dončića?
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bi rad, a ne bo mogel pomagati. Sedel bo le ob parketu.
Luka Dončić
Sportal Pri vsem tem je Luka Dončić velik zmagovalec
mama in sin: Dončić
Sportal Legendarni Barkley spregovoril o Dončiću: Proti komu pa je sploh igral?

 

Ne spreglejte