Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
7.57

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

Natisni članek

Charles Barkley Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 7.57

5 let, 9 mesecev

Legendarni Barkley spregovoril o Dončiću: Proti komu pa je sploh igral?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

13

mama in sin: Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekdaj odlični košarkar Charles Barkley je po naboru lige NBA analiziral slovenskega košarkarja Luko Dončića. Čudi se, da je pri teh letih osvojil naziv MVP (najkoristnejši košarkar), ob tem pa je izrazil dvom o kakovosti evrolige.

Leta 1993 najkoristnejši košarkar lige NBA in udeleženec enajstih NBA-tekem vseh zvezd, legendarni Charles Barkley, je v pogovoru za TNT dejal, da slovenskega košarkarja Luke Dončića ne bi izbral kot prvo ali drugo možnost na naboru lige NBA.

Kot pravi analitik te televizijske hiše, nima nič proti našemu košarkarskemu dragulju, a se sprašuje o kakovosti tekmovanj, v katerih je igral v Evropi.

Luka Dončić
Sportal Dallas ima z Dončićem posebne načrte. Čudež bo, če bo prišel v Slovenijo.

Luko so pred kratkim tretjega na naboru izbrali Atlanta Hawks, nato pa je prestopil v vrste Dallas Mavericks, kjer veliko pričakujejo od njega.

"Nihče ne bi smel pri 18 letih dominirati v svetu odraslih"

Za nekdanjim članom Real Madrida je izjemna sezona. Osvojil je elitno evroligo, postal njen nesporni kralj rednega dela (MVP) in tudi zaključnega turnirja najboljše četverice. Za konec je osvojil špansko prvenstvo, vse skupaj pa se je začelo lani septembra, ko je s slovensko izbrano vrsto osvojil evropsko prvenstvo. Na tej poti je igral tudi proti številnim košarkarjem, ki so in so bili nekoč del velike lige NBA.

Charles Barkley dvomi o kakovosti evropskih tekmovanj. | Foto: Reuters Charles Barkley dvomi o kakovosti evropskih tekmovanj. Foto: Reuters

"Ne zaupam tujim tekmovanjem. Nič nimam proti tujcem, a le ne vem, v kakšnih tekmovanjih igrajo. Luka je bil pri 18 letih MVP, kar mi pove, v kakšnem tekmovanju je igral. Nihče ne bi smel pri 18 letih dominirati v svetu odraslih," je skeptičen Barkley.

"Ozrite se v preteklost in poglejte ligo NBA. Le za enega 18-letnika bi lahko rekli, da je bil res velik. To je bil LeBron James. Ljudje pozabljajo, kako se je na primer Kobe Bryant lovil prva leta. Prav tako Kevin Garnett. Nenehno mi govorijo, da je bil Dončić pri 18 letih MVP, sam pri sebi pa se sprašujem, proti komu je sploh igral. Pri 18 letih ne bi smel dominirati v svetu odraslih," je še enkrat poudaril Barkley.

mama in sin: Dončić
Sportal Luka Dončić bo prve milijone zaslužil v Teksasu

Nekdanji košarkar Phoenix Suns bo očitno verjel v Lukovo moč, ko ga bo videl igrati v ligi NBA v Dallasovem dresu s številko 77. V Luko bo tako usmerjen dodaten soj žarometov, a slovenski mladenič je že večkrat poudaril, da ga takšne besede le dodatno motivirajo, da na parketu pokaže vse, kar zna.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić kot Zlatan Ibrahimović
Ne spreglejte