Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
27. 6. 2018,
18.41

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 27. 6. 2018, 18.41

5 let, 10 mesecev

Dragić imel po naboru prošnjo za Dončića

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14
Goran Dragić Luka Dončić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V slovenski košarkarski reprezentanci je bil Goran Dragić odličen mentor Luki Dončiću, kapetan zlate zasedbe na Eurobasketu pa verjame, da bo imel tretji izbor na letošnjem naboru lige NBA vse poskrbljeno tudi pri Dallas Mavericks. Več bosta spregovorila na četrtkovi reprezentančni tekmi, ki jo bosta spremljala s tribune. Sicer pa sta se po naboru za kratek čas že slišala, ko ga je Goran prosil, naj posname video za otroke iz njegovega kampa.

Goran Dragić se te dni mudi na tradicionalnem kampu, ki ga organizira že peto leto zapored. Svoje znanje in košarkarske poglede na Rogli prenaša na nadobudne mlade košarkarje.

V sobotnem intervjuju bomo na Sportalu gostili Gorana Dragića

Gogi je prava zakladnica izkušenj in te je lani v reprezentanci prenašal tudi na Luko Dončića, s katerim sta bila v sobi celo cimra.

"Presenetilo ga je, da ga ni izbral Sacramento. A je zdaj za Luko bolje."

Tudi sam je z zanimanjem spremljal nabor lige NBA in kdo bo izbral slovenskega čudežnega dečka. Na koncu je prišel v roke Dallas Mavericks. "Presenetilo me je, da ga kot drugi ni izbral Sacramento. Predvsem zaradi Vlade Divca (generalni direktor kluba, op. a.). A je zdaj stokrat bolje za Luko. Mislim, da ne more biti v boljšem klubu. Mark Cuban je odličen lastnik, Rick Carlisle dober trener. Ima super izkušnje z mednarodnimi košarkarji, kot sta Dirk Nowitzki in Steve Nash. Takšen klub so, da jim neameričani niso tuji," poudarja Dragić.

Slovenski ljubitelji košarke se že veselijo Dragičevih in Dončićevih tekem v ligi NBA, zlasti pa bo zanimiv njun medsebojni obračun: "Najbolj se veselim tekme z Luko. Lepo ga bo videti v novem dresu. V reprezentanci sva igrala dostikrat pet na pet drug proti drugemu in sva vajena. Vsak igralec se veseli, tudi Luka."

"Luka je najbolj pripravljen košarkar od teh, ki so bili na naboru. Slišala sva se. Prosil sem ga, da mi posname video za kamp."

Ne vidi nobene bojazni, da Luka v najmočnejši ligi na svetu ne bi mogel dobro igrati. Upa le, da ne bo kakšna poškodba karkoli prekrižala: "Luka je najbolj pripravljen košarkar od vseh, ki so bili na naboru. V Evropi je igral na visoki ravni. Pripravljen je."

"Slišala sva se. Prosil sem ga, da mi posname video za otroke. Videla se bova v četrtek na reprezentančni tekmi." | Foto: Vid Ponikvar "Slišala sva se. Prosil sem ga, da mi posname video za otroke. Videla se bova v četrtek na reprezentančni tekmi." Foto: Vid Ponikvar

Novemu članu Dallas Mavericks je nemudoma čestital, konkretneje pa še nista govorila: "Slišala sva se. Prosil sem ga, da mi posname video za otroke (smeh, op. a.). Videla se bova v četrtek na reprezentančni tekmi."

Čas je za druge fante

Da bi ga zasrbeli prsti in bi spet stopil na parket, ne pride v poštev: "Če bodo dobro igrali, jih ne bo težko gledati. Čas je za druge fante."

Prsti ga v četrtek ne bodo zasrbeli. | Foto: Vid Ponikvar Prsti ga v četrtek ne bodo zasrbeli. Foto: Vid Ponikvar

Zato pa ima Gogi zdaj več časa za preživljanje z družino, ki mu veliko pomeni: "Ne igram več za reprezentanco in sprostil se mi bo dober mesec dni časa, da bom z družino. V Slovenijo pridemo na dopust in smo skupaj," je še dejal Dragić, obširneje pa bo spregovoril v sobotnem intervjuju, ki ga bomo objavili na Sportalu.

Ne spreglejte