Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 1. 2020,
13.19

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Joventut Alen Omić Klemen Prepelič

Ponedeljek, 6. 1. 2020, 13.19

4 leta, 3 mesece

Klemen Prepelič novi rekorder španskega prvenstva

Ne le Dončić, nore rekorde ruši tudi Prepelič #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Alen Omić in Klemen Prepelič | Klemen Prepelič in Alen Omić sta se v nedeljo izkazala proti Murcii. | Foto Grega Valančič/Sportida

Klemen Prepelič in Alen Omić sta se v nedeljo izkazala proti Murcii.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V zadnjem času s postavljanjem rekordov v močnih košarkarskih ligah izstopa Luka Dončić, v nedeljo pa je izjemen dosežek, s katerim je postavil nov mejnik v zgodovini španskega prvenstva, uspel njegovemu rojaku Klemnu Prepeliču. Ostrostrelec Joventuta je potreboval manj kot 21 minut, da je Murcii nasul kar 31 točk. Tako veliko točk ni pred njim v tako kratkem času na Pirenejskem polotoku dosegel še nihče.

Sportal "Z Dončićem so dosegljivi tudi najvišji cilji"

Po Luki Dončiću in Goranu Dragiću, ki navdušujeta v ligi NBA, je v zadnjih dneh nase opozoril še eden izmed zlatih reprezentantov, ki so leta 2017 pomagali Sloveniji do nepozabnega evropskega naslova. V Španiji se je izkazal Klemen Prepelič. Ostrostrelec Juventuta, s katerim se je pred kratkim predstavil tudi na evropski tekmi v Ljubljani, je izjemno sezono, v kateri se lahko pohvali s statusom najboljšega strelca tako španskega prvenstva (liga Endesa) kot tudi tekmovanja EuroCup, kronal z novim podvigom.

V nedeljo je na srečanju 16. kroga španskega prvenstva med Joventutom in Murcio tako blestel, da je postavil nov rekord tekmovanja. Zmaga je ostala v Badaloni, 27-letni Štajerec pa je ob izvrstnem metu (za tri točke 4/9, za dve točki 4/7 in prosti meti 11/13, dodal pa je pet asistenc) dosegel 31 točk in bil s statističnim indeksom 31 najboljši strelec zmagovalne ekipe.

Klemen Prepelič in Luka Dončić bosta junija združila moči na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. | Foto: Vid Ponikvar Klemen Prepelič in Luka Dončić bosta junija združila moči na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Foto: Vid Ponikvar

Košarkarska javnost je njegov dosežek lahko še toliko bolj občudovala, saj je na parketu prebil zgolj 20 minut in 43 sekund. Prepelič je s tem popravil rekord Francoza Thomasa Heurtela, ki je v prejšnji sezoni dosegel 30 točk v 20 minutah in 27 sekundah. Branilcu Barcelone je to uspelo prav na srečanju proti Joventutu, katerega dres v tej sezoni nosi Prepelič.

Nepozabna trojka Prepeliča ob zvoku sirene z druge igralne polovice:

Najboljši strelec španskega prvenstva je pred kratkim doživel veliko čast, saj je poskrbel za najbolj atraktivno potezo dozdajšnje sezone EuroCupa. V tekmovanju, kjer je slovenske barve branila Cedevita Olimpija in po skupinskem delu ostala brez napredovanja, je z neverjetno trojko, doseženo krepko s svoje igralne polovice, v zadnji sekundi odločil o zmagovalcu na srečanju s turškim predstavnikom Darušafako.

 

Ne spreglejte