SiolNET. Sportal Košarka
4,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger
KOPER PRIMORSKA

Jurica Golemac: Tako ni šlo več naprej

4,22

termometer

Jurica Golemac |  | Foto: Sportida
Foto: Sportida

Pred meseci nam je dejal, da želi pri Primorski ostati še deset let. Pred tedni se je spogledoval z možnostjo, da bi v Koper preselil družino. Ko smo ga poklicali danes, je praznil stanovanje. "Ponosen sem na svoje delo in obžalujem, da se moja aktivna trenerska vloga pri slovenskem prvaku končuje," pravi Jurica Golemac, zdaj že nekdanji trener Kopra Primorske.

Koper Primorska - Cedevita Olimpija Sportal Predsednik Koper Primorske jasen: Klub ne bo ugasnil, gremo naprej

Da ob hudih finančnih težavah zapušča Primorsko, je Jurica Golemac vedel že v začetku tedna. Tega v pogovoru z glavnimi deležniki niti ni skrival. Javno pa ni želel govoriti vse do trenutka, ko bo, kot nam je dejal v sredo, svoje povedalo vodstvo kluba. Danes se je to zgodilo. Predsednik Koper Primorske Gregor Vuga je namreč v sporočilu za javnost potrdil, da Obalo zapuščajo tako trener Golemac kot tudi igralci Lance Harris (Mornar Bar), Marjan Čakarun (Szolnoki Olaj) ter Marko Jagodić-Kuridža (Crvena zvezda), a zatrdil, da se zgodba, čeprav z močno okleščenim proračunom, nadaljuje.

Jurica Golemac | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Besedo ima Jurica Golemac …

Paradoksalno, v četrtek je bil klub izbran za primorsko ekipo leta. Dan pozneje je napočil čas za polaganje računov. "Ni mi lahko. Že nekaj časa ni lahko. Trudili smo se, da bi premostili težave. A ni šlo. Nosilci so zapustili klub, jaz sem izgubil motivacijo. Prišli smo do točke, od katere ni šlo več naprej. Če nimam motivacije in energije, je pošteno, da odidem tudi jaz," pravi Golemac in dodaja, da je s svojim odhodom tudi deloma finančno razbremenil klub, katerega osnovni cilj je zdaj stabilizacija za končno preživetje.

"Storili bodo vse za preživetje"

Ali verjame v rešitev? "Nikogar ne obsojam. To se v športu dogaja. Osnovna težava je v tem, da ljudje, ki so sprožili projekt, niso naleteli na prepotrebno lokalno podporo in pomoč. Ostali so sami. V službi pridejo dobri in slabi časi. Tudi tukaj so. Žal prav zdaj, ko smo se podpisali pod dobre rezultate. Poznam ustvarjalce kluba. Vem, da bodo storili vse za to, da klub ne bi ugasnil," pravi zdaj že nekdanji trener slovenskega državnega in pokalnega prvaka ter petega na lestvici lige ABA. Ta položaj bodo Primorci težko obdržali. Vprašanje pa je, ali bodo zadržali tudi preostanek ekipe, saj zanimanje velja tudi za Žana Marka Šiška in Ivana Marinkovića. Pa še za koga.

Primorsko v ponedeljek čaka Crvena zvezda. | Foto: Sportida Primorsko v ponedeljek čaka Crvena zvezda. Foto: Sportida

"Kot v sanjah"

Zadnjo tekmo, prvenstveno proti Hopsom, je izgubil. Pred tem je večinoma zmagoval. V zadnjih 14 mesecih je ekipo vodil na 90 tekmah in zabeležil kar 79 zmag. Osvojil je drugo ligo ABA, naslov državnega prvaka in dve pokalni lovoriki. V ligi ABA je bil trd oreh za vse. Večinoma kar pretrd. "Bilo je enkratno. Kot v sanjah. Tudi na organizacijski ravni. Imeli smo fantastično ekipo. Ponosen sem na opravljeno delo. Užival sem. Prav zaradi tega mi je ob slovesu še toliko težje," pripoveduje 42-letni Zagrebčan s slovenskim potnim listom, ki je v Koper prišel leta 2017. Pred tem je bil trener Šentjurja, kot pomočnik pa se je kalil pri Ciboni in reprezentanci Gruzije.

Novi izzivi?

Predsednik kluba Vuga, ki se bo moral močno potruditi, da Primorski zagotovi tekmovalno licenco za prihodnjo sezono, pri čemer mu delo otežujejo dolgovi iz preteklosti, je v izjavi za javnost Golemca označil za novega svetovalca. "Ostali bomo v stiku. Navsezadnje so to trenerji, s katerimi sem sodeloval. Poskušal bom pomagati," na vprašanje, ali gre le za mrtvo črko na papirju, odgovarja obetavni trener. Kaj pa novi trenerski izzivi? "Nekaj dni želim preživeti z družino. Umiriti moram misli. Čustva morajo popustiti. Se pa zavedam, da sem mlad. Moram izkoristiti svojo energijo. Ko bo prišla prava priložnost, jo bom izkoristil," pravi Golemac.

Koper Primorska - Cedevita Olimpija Sportal Grozeči primorski eksodus: podpora iz Ljubljane in Novega mesta KK Koper Primorsk Sportal Prvaki iz Beograda brez težav zmagali v Kopru

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin