Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
24. 8. 2017,
8.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

EuroBasket 2017 Edo Murić Aleksander Sekulić Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 24. 8. 2017, 8.45

6 let, 7 mesecev

Jubilej med Slovenijo in Hrvaško, ki bi lahko Slovence dodatno dvignil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Luka Dončić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čez natanko sedem dni se bo začelo evropsko prvenstvo v košarki, Slovenija pa bo do takrat odigrala še dve pripravljalni tekmi. In to obe proti Hrvaški. Prvi obračun sledi že danes v razprodanih Stožicah, drugi, ki bo za zaprtimi vrati, pa v petek. Po dveh zaporednih porazih proti Izraelu in Turčiji bi bil hrvaški skalp prava energijska bomba pred odhodom na prvenstvo. Zaustaviti bo treba dvojec Dario Šarić - Bojan Bogdanović.

V četrtek bomo v Stožicah del jubilejnega tridesetega obračuna med slovenskimi in hrvaškimi košarkarji. Zadnji so zabeležili pet zmag več. Zadnje so se veselili nedavno v Opatiji, kjer so v sklopu priprav na EuroBasket s 85:81 preskočili četo Igorja Kokoškova.

Na Hrvaškem sta bila nerešljiva uganka Dario Šarić in Bojan Bogdanović s 25 in 23 točkami, pri Slovencih pa je s 27 točkami blestel Luka Dončić.

A je treba k temu dodati, da je naša izbrana vrsta takrat igrala brez Anthonyja Randolpha in Vlatka Čančarja, kot že nekajkrat poleti pa slabo izvajala proste mete (17/30). Prvi bo tokrat zagotovo v pogonu, Čančar pa bo prav tako verjetno preizkusil gleženj proti našim južnim sosedom, potem ko si ga je proti Češki zvil in nekaj časa ni mogel igrati. A hiteli ne bodo, pravi Čančar. Pri Hrvatih je takrat manjkal prvi organizator igre Roko Leni Ukić, ki se je ta teden vključil v ekipo in bo stopil na parket razprodane dvorane v Stožicah..

Moštvo Aleksandra Petrovića je v sklopu priprav odigralo vsega štiri tekme in vse dobilo. Ob Sloveniji so padle še Francija, Litva in Ukrajina.

Zaustaviti dvojec Šarić - Bogdanović

Dario Šarić je bil na prvi tekmi v Opatiji s 25 točkami najbolj razpoložen v hrvaški izbrani vrsti, ki je s 85:81 slavila zmago. | Foto: Reuters Dario Šarić je bil na prvi tekmi v Opatiji s 25 točkami najbolj razpoložen v hrvaški izbrani vrsti, ki je s 85:81 slavila zmago. Foto: Reuters "Čaka nas obračun proti kandidatu za medaljo na prihajajočem evropskem prvenstvu. Hrvaška je v tem pripravljalnem obdobju prikazala odlično igro. Ima močno ekipo in bo pravi test za nas. Na prvem srečanju smo odigrali dobro in borbeno tekmo, kljub temu pa je zmaga ostala na Hrvaškem. Verjamem, da bomo tudi danes prikazali enako mero borbenosti. Naša želja je, da poskušamo na krilih naših zvestih navijačev tekmo dobiti. Zmaga bi okrepila našo samozavest pred odhodom na Finsko," si Edo Murić, ki je v Opatiji dosegel 20 točk, želi uspeha pred slovenskimi navijači.

Selektor Kokoškov ima na voljo še 13 košarkarjev, kar pomeni, da bo moral enega do odhoda na Finsko še črtati, morda pa se bo zadnji rez zgodil že po današnji tekmi.

"Drugič v tem pripravljalnem obdobju se bomo srečali s Hrvaško. Na prvi medsebojni tekmi smo prikazali dobro igro, vendar na koncu z nekaj nespametnimi potezami dovolili Hrvatom, da nas premagajo. Pričakujemo drugačno srečanje, pred polno stožensko dvorano in našimi navijači, ki nam vedno dajo dodatno energijo. Poskušali bomo odpraviti napake, ki so se nam dogajale na prvi tekmi. Za uspeh bomo morali omejiti učinek njihovih dveh najboljših košarkarjev Šarića in Bogdanovića," pa pred tekmo razmišlja Aleksander Sekulić, ki v reprezentanci opravlja funkcijo pomočnika selektorja.

Ne spreglejte