Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
22. 8. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar EuroBasket 2017

Torek, 22. 8. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Nadarjeni slovenski košarkar je spet v polnem pogonu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Vlatko Čančar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Tekma s Češko v sklopu priprav na evropsko prvenstvo je nadarjenega slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja za nekaj časa postavila na stranski tir. Poškodba gležnja naj bi bila zdaj sanirana, njegova glavna naloga pa bo, da v najkrajšem času osvoji nove taktične zamisli in se telesno spet vrne v ustaljen ritem.

"Noga je boljše. Zdaj moram dvigniti ritem, da bom fizično spet dobro pripravljen. Težko mi je bilo gledati soigralce, ker jim nisem mogel pomagati, zato pa sem jih spodbujal. Glava bo zdaj bolj aktivna, saj smo dodali nekaj novih akcij," je pred ponedeljkovim treningom dejal Vlatko Čančar.

"Oddahnil sem si, da ni bilo zloma. Šli smo po protokolu in noga se je pozdravila."

Prvi pravi trening po zvinu gležnja je Vlatko Čančar prestal. | Foto: Prvi pravi trening po zvinu gležnja je Vlatko Čančar prestal. Pred dobrima dvema tednoma na tekmi s Češko si je težje poškodoval gleženj, vendar k sreči poškodba le ne bila tako huda, da bi mu zaprla vrata do evropskega prvenstva: "Oddahnil sem si, da ni bilo zloma. Levi gleženj je bil prvič tako hudo zvit. Nisem vedel, kako se bo noga odzvala. Šli smo po protokolu in noga se je pozdravila."

Z ekipo je odpotoval tudi v Izrael, kjer je naša izbrana vrsta izgubila proti tamkajšnji reprezentanci in Turčiji. "V redu je bilo, da se poraza nista zgodila pred prvenstvom. Veliko sem se naučil tudi kot gledalec. V sistem smo dodali nove stvari v obrambi in temu se moram prilagoditi," pravi Čančar.

Obisk iz lige NBA

V času priprav so ga obiskali iz Denver Nuggets, ki so ga izbrali na naboru lige NBA. | Foto: Vid Ponikvar V času priprav so ga obiskali iz Denver Nuggets, ki so ga izbrali na naboru lige NBA. Foto: Vid Ponikvar V Tel Avivu se je sestal tudi s predstavniki Denver Nuggets, ki so ga na letošnjem naboru lige NBA v drugem krogu izbrali 49. po vrsti.

"Javili so, da bodo prišli. Prišli so na tekmo s Češko, proti kateri sem se poškodoval. Nato smo se videli tudi v Tel Avivu in šli na pogovor. Že v Slovenijo so mi prinesli polno torbo Denverjevih stvari. Pogovarjali smo se o prihodnosti. Prepuščajo mi, da še naprej igram v trenutnem klubu Megi in ko bo čas za to, odidem v ligo NBA. Njihova osnovna želja je, da napredujem. Če bom pred tem igral še v kakšnem evroligaškem klubu, bom to storil. Moja želja je, da bi igral v evroligi, saj potrebujem veliko minut, preden bi se lahko pomeril v najmočnejši ligi na svetu."

Leta 2013 kot gledalec v polnih Stožicah, zdaj kot igralec

Na prvih tekmah v pripravljalnem obdobju je igral dobro. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na prvih tekmah v pripravljalnem obdobju je igral dobro. Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenska reprezentanca bo do začetka prvenstva, ki se začne 31. avgusta s tekmo proti Poljski, odigrala še dve pripravljalni tekmi proti Hrvaški – v četrtek in petek. Čančar upa, da bo gleženj pripravljen, da bo lahko proti našim sosedom vsaj za nekaj trenutkov stopil na parket.

"Upam, da bom lahko igral, a ničesar ne smemo prehitevati. Se pa veselim polne dvorane. To bo enkratna priložnost, da občutim takšno vzdušje, kot je bilo leta 2013 na domačem evropskem prvenstvu. Takrat sem bil še gledalec. Ravno sem prišel v Ljubljano k Olimpiji in sem si ogledal veliko tekem," je dodal član srbskega kluba Mega Bemaxa in se ozrl še proti prihodnjemu tednu, ko se bo začel EuroBasket: "Upam, da bom zaigral na svojem prvem evropskem prvenstvu. Komaj čakam."

Ne spreglejte