Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
21.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

EuroBasket

Sreda, 4. 9. 2013, 21.40

8 let, 5 mesecev

Italijan na klopi Grkov duhovičil: Igrišče je spolzko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Grčija je, kot se za enega izmed favoritov prvenstva spodobi, prepričljivo opravila prvo nalogo proti nebogljeni Švedski. Italijan na grški klopi pa je sprožil nesporazum zaradi igralne površine.

Po uvodnih standardnih frazah obeh selektorjev o zasluženosti zmage, je grški selektor Andrea Trinchieri izjavil: "Parket je bil spolzek, vendar smo igrali stabilno. Verjamem, da smo lahko na še višji ravni, ob tem pa doda nekaj vsak naš košarkar s klopi. Brez težav je lahko vsakdo izmed njih tudi član prve peterice," je za nekaj začudenja poskrbel Italijan na grški klopi.

Marsikdo se je vprašal, ali je bil Trinchieri v izjavi kritičen do organizatorjev, vendar je pozneje razjasnil: "Nisem mislil tega, bilo je spolzko, igrišče je brezhibno pripravljeno. Je pa bila žoga malce premajhna za nas," se je spet pošalil strateg, ki se je dokazal na klopi Cantuja, vodil ga je v evroligi. Na ta odgovor pa se je navezal njegov kolega na švedski klopi, Brad Dean: "Tudi mi smo imeli težavo s parketom, vendar tudi z Grki."

Trinchieri je na vprašanje o favoritih dejal: "Španija, Srbija, Slovenija, Turčija, Litva …" Tako je našteval Italijan in ob pripombi enega izmed novinarjev, ki je omenil Fince, kar vzkliknil: "Finska? Mamma mia."

Italijan se očitno na slovenski Obali zelo dobro počuti, še posebej pa so ga z igro razveselili njegovi košarkarji.

Ne spreglejte