Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2023,
18.45

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

Natisni članek

Liga NBA Los Angeles Lakers Dallas Mavericks Kyrie Irving Luka Dončić Luka Dončić LeBron James

Ponedeljek, 5. 6. 2023, 18.45

10 mesecev, 3 tedne

Kyrie Irving

LeBrona vabi, da se v Dallasu pridruži Dončiću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17
Luka Dončić LeBron James | LeBron James in Luka Dončić v isti ekipi? Na tekmi All-Star sta že bila soigralca. | Foto Guliverimage

LeBron James in Luka Dončić v isti ekipi? Na tekmi All-Star sta že bila soigralca.

Foto: Guliverimage

Kyrie Irving, ki bo poleti prost igralec in za katerega se je zdelo, da se nagiba k odhodu iz Mavericksov, je zdaj po pisanju Shamsa Charanie poklical LeBrona Jamesa in ga vprašal, ali bi ta prišel v Dallas. Bosta Luka Dončić in James soigralca?

Los Angeles Lakers LeBron James
Sportal Želijo, da LeBron nadaljuje. Če ne bo, gre Davis v Dallas?
Še ena govorica povezana z Dončićevim Dallasom: Marc Stein piše, da za pomočnika Jasona Kidda želijo Jeffa Van Gundyja. Ta je nazadnje treniral Houston Rockets (2007), odtlej pa je na tekmah v vlogi televizijskega komentatorja.

Kyrie Irving | Foto: Reuters Kyrie Irving Foto: Reuters LeBron James je po neslavnem koncu svoje 20. sezone v ligi NBA, ko so Denver Nuggets pometli z Los Angeles Lakers, izrazil dvom o nadaljevanju svoje kariere. Z Lakers ima sicer še enoletno pogodbo. Dejal je, da bo premislil, ali bo sploh še igral košarko. Kyrie Irving, ki je sredi te sezone postal soigralec Luka Dončića, pa želi poleti preizkusiti svoje možnosti za tržnici prostih igralcev. Ni skrivnost, da sta Irving in James dobra prijatelja. Pri Cleveland Cavaliers sta že bila soigralca. In številni so ugibali, da bi Irving lahko končal pri Lakers.

LeBron James | Foto: Reuters LeBron James Foto: Reuters A zdaj se zgodba obrača v popolnoma drugo smer. Dobro obveščeni ameriški košarkarski novinar Shams Charania, ki se sklicuje na svoje vire, piše, da je Irving stopil v stik z Jamesom, ali bi ga zanimal prihod k Dallas Mavericks. Mediji iz Dallasa, predvsem pa navijači Dallas Mavericks, so zgodbo že pograbili. Lani poleti si je Mark Cuban LeBrona že želel. Vprašanje pa je, ali po novi kolektivni pogodbi tri tako visoko plačane igralce lahko pridobi ena ekipa.

Novinar mreže TNT Chris Haynes je že pred časom poročal, da je Dallas pred koncem zimskega prestopnega roka (februarja) skušal s kupčijo dobiti Jamesa.

James konec tedna v Le Mansu
LeBron James ta teden sicer prihaja v Evropo. V soboto ob 16.00 bo štarter na eni največjih avtomobilistični dirk na svetu, na 24 ur Le Mansa. To bo bo jubilejna stota izvedba te dirke. Pogosto znak za štart 24-urne dirke dajo znani obrazi, leta 2016 denimo Brad Pitt, pa Rafael Nadal leta 2018, pred mnogimi leti pa Alain Delon, Georges Pompidou in Steve McQueen, če omenimo le nekatere. "Velika čast je biti del tako veličastnega dogodka, kot je dirka 24 ur Le Mansa, še posebej ob tako visoki in okrogli obletnici," je dejal 38-letni James, sicer velik ljubitelj dragih in hitrih avtomobilov.
Los Angeles Lakers LeBron James
Sportal Slovo z metlo, LeBron bo razmislil o koncu kariere
Luka Bassin
Sportal Skupaj z Dončićem po dopolnitev zbirke pokojnega očeta
Luka Dončić
Sportal Navijači so si privoščili Dončića: Moral bi tožiti frizerja
Ne spreglejte