Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 5. 2015,
18.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cleveland Cavaliers Golden State Warriors Houston Rockets

Ponedeljek, 25. 5. 2015, 18.41

8 let

Imamo prvega finalista: Cleveland z LeBronom Jamesom pometel z Atlanto!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Clevelanda so se na četrti tekmi finala vzhodne konference s prav toliko zmagami dokopali do vstopnice za veliki finale lige NBA. Atlanta odhaja na košarkarski dopust.

Prvi zvezdnik moštva iz Clevelanda LeBron James je v statistiko zmagovite ekipe, ki je z rezultatom 118:88 zmlela Atlanto, vpisal 23 točk, devet skokov in sedem podaj, s svojo igro po odsotnosti na dveh tekmah pa se je izkazal tudi Kyrie Irving, ki je prispeval 16 točk in na parketu deloval bolje, kot kdajkoli prej. J.R. Smith je statistiko Konjenikov oplemenitil za 18 točk, Tristan Thompson pa za 16 in 11 skokov.

Košarkarji Clevelanda so si tako po štirih zmagah na štirih tekmah zagotovili prvo mesto na lestvici vzhodne konference in s tem tudi prvo vstopnico, ki vodi v veliki finale najmočnejše košarkarske lige NBA, ki ga bodo tako okusili šele drugič.

Za nepremagljivega Jamesa, ki je na štirih tekmah skoraj štirikrat dosegel trojni dvojček, bo to že peti nastop v finalu, potem, ko je na naj dogodku košarkarske srenje štirikrat igral v dresu Miamija.

Za razliko od leta 2007, ko je ob zvoku sirene, ki je označevala konec zadnje tekme v polfinalu, stekel v objem centra Zydrunasa Ilgauskasa, se je tokrat vedel precej bolj zadržano. Tuji mediji so njegovo vedenje označili celo kot poslovno. "Še štiri (tekme)," je dejal, kar zgolj kaže na to, da ne želi prehitevati dogodkov.

"Imamo vse, kar je potrebno za zmago," je James po tekmi pohvalil soigralce, ki pa se ne bodo zadovoljili zgolj z nastopom v finalu. Šteje le zmaga. "Biti tukaj v tem trenutku je zame nekaj zelo čustvenega. Ko sem se odločil za vrnitev iz Miamija, sem vedel, kaj želim narediti, a sem tudi vedel, da ne bo lahko. Vedel sem, da bo moja najtežja naloga pripeljati ekipo v finale lige NBA. V določenem trenutku rednega dela sezone ob razmerju zmag in porazov 19-20 si nisem predvideti, da bi lahko prišli v finale. Vendar pa sem tudi vedel, da moram biti potrpežljiv in da se moram popolnoma predati vlogi vodilnega. Kajti, če mi bodo sledili, bi jih lahko povedal tja, kjer še nikoli niso bili. Za vse nas je res nekaj zelo posebnega, ko bomo vzhodno konferenco zastopali v finalu lige," je vrelo iz Jamesa, ki je moštvo popeljal do prvega finala v zadnjih osmih letih.

Cleveland je bil leta 2007 nazadnje v finalu lige NBA, ko je moral priznati premoč ekipi San Antonio Spurs. "Ne, nikakor še nismo končali dela. LeBron nas želi voditi in mi mu bomo sledili," pa je dodal trener konjenikov David Blatt.

James bo zaigral v petem zaporednem finalu. Leta 2010 je zapustil Cleveland in odšel v Miami, kjer je osvojil dva naslova. "Imamo vse, kar je potrebno za končno zmagoslavje. Smo odločeni ter imamo voljo biti veliki. Edino, kar lahko zagotovim, je, da bomo v finalu trgali gate, a naslova ne morem jamčiti," je še dejal James, ki je na zadnjih štirih tekmah z Atlanto imel povprečje 30,3 točke, 11 skokov in 9,3 podaj.

Konjeniki so se po tekmi opremili z novimi majicami in čepicami, na parketu pa so se jim na slavju pridružili tudi razigrani in ponosni družinski člani.

Pri Atlanti, ki se je v konferenčni finale uvrstila prvič po letu 1970, sta se najbolj izkazala Jeff Teague, ki je zadel 17 točk in Paul Millsap, ki jih je vpisal 16.

Ne spreglejte