Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
20. 5. 2012,
12.05

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dwyane Wade Miami Heat Indiana Pacers

Nedelja, 20. 5. 2012, 12.05

8 let, 2 meseca

Hibbert: Pripravljeni, da bo imel Wade odličen večer

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Nobene škode ni, na konflikt smo pozabili," zatrjuje Dwyane Wade. S trenerjem sta zgladila spor s tretje tekme. Miami Heat so odločeni, da vrnejo udarec in izenačijo proti Indiani Pacers na 2:2.

Po kolapsu na tretji tekmi, sporu med Dwyanom Wadom in trenerjem Erikom Spoelstro in zaostanku v polfinalni seriji vzhodne konference lige NBA z 1:2 proti Indiani Pacers so Miami Heat odpovedali petkov trening in novinarsko konferenco, zgladili nesoglasja in strnili vrste. Odločeni so, da bodo na nedeljski četrti tekmi pokazali svoj pravi obraz. Odgovoril bo tudi Wade, ki je v četrtek razočaral s petimi točkami, pa tudi z obnašanjem, ko je glavnemu trenerju zabrusil, naj se mu pobere izpred obraza. Pred nedeljsko tekmo (ob 9.30 po srednjeevropskem času) se je Wade za nasvet obrnil k trenerju s kolidža. Tom Crean mu je dejal: "Z vsem tem si se že soočil, zate to ni nič novega. Veš, kako se izmotati iz te krize. Lahko ti uspe." Wade v četrtek prvič po 95 tekmah končnice v prvem polčasu ni dal niti točke. "Prepričan sem, da bo to povsem drugačna tekma od vseh ostalih v tej seriji," po vrnitvi iz osame obljublja Dwyane Wade. Napake s tretje tekme prizna: "Sam sem svoj največji kritik."

V taboru Indiane se zavedajo, da Wade tako slabe tekme ne more ponoviti, pa četudi fizično ni stoodstoten. "V mislih imamo, da D-Wade ne bo imel takšnega večera kot na tretji tekmi. Pripravljamo se, da bo imel odličen večer," poudarja Roy Hibbert, ki je bil z 19 točkami, 18 skoki in petimi blokadami najzaslužnejši za drugo zmago Pacersov. "Ne skrbi me za svoje točke, poskrbeti moramo, da bomo dobro odigrali v obrambi. LeBrona in Wada se smemo spustiti v raketo." Pravzaprav se zdi, da bo to serijo bolj kot Wadov učinek odločilo, ali bodo košarkarji Miamija brez poškodovanega Chrisa Bosha lahko ustavili Hibberta in ostale robustne centre Indiane. "Povem vam eno: skakal bom in igral obrambo. Kaj se bo nato zgodilo, pa bomo videli," dodaja Hibbert. Tekma se igra na domačem terenu Pacersov, ki bi z zmago favoriziranemu Miamiju pobegnili na težko ulovljivo prednost 3:1.

Ne spreglejte