Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 2. 2016,
16.29

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić Beno Udrih

Torek, 2. 2. 2016, 16.29

8 let, 1 mesec

Harden uničil Dragićev in Udrihov Miami, Vujačić razpoložen, izjemni Bryant

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miamija so na gostovanju izgubili proti Houstonu, pri katerem je bil razpoložen za igro James Harden. Tako kot Dragić in Udrih je tudi Vujačić moral priznati poraz. Kobe Bryant še zna.

Miami Heat so proti Houstonu zabeležili 22. poraz v tej sezoni. Goran Dragić, nekdaj član Raket, in druščina so izgubili s 102:115. Slovenski košarkar, ki se je nedavno vrnil po poškodbi, je na parketu prebil 33 minut, v tem času pa dosegel 14 točk (met iz igre 6/12, 1/3 prosti meti), v statistiko pa je vpisal še šest podaj in štiri skoke.

Veliko časa je preigral tudi Beno Udrih, ki je v 24 minutah dosegel štiri točke (2/5 met iz igre) in zbral še pet podaj ter štiri skoke.

Pri poraženem moštvu je največ točk dosegel Luol Deng, ki jih je prispeval 17. Zato pa so imeli razpoloženega košarkarja gostitelji. James Harden se je tokrat izkazal kot ekipni igralec in podelil kar 14 podaj, pohvalil pa se je lahko še s 26 točkami (10/19 met iz igre) ter bil prvo ime Houstona.

Ključne so bile izgubljene žoge, ki so jih imeli gostje s Floride 17. "Mislim, da na začetku nismo bili psihološko dovolj močni. Prišli smo na parket in izgubljali žoge," je potarnal Dwyane Wade.

Tako kot Dragić je s sklonjeno glavo zapuščal parket Saša Vujačić. Njegovi New York Knicks so v domačem Madison Square Gardnu morali priznati premoč košarkarjem Boston Celtics, pri katerih je bil z 20 točkami strelsko najbolj razpoložen nekdanji Dragićev soigralec iz Phoenis Suns Isaiah Thomas.

Dobro pa je minute izkoristil Vujačić, ki je v 18 minutah dosegel 13 točk (4/9 met iz igre, 3/3 prosti meti).

V Los Angelesu pa je zablestel odhajajoči zvezdnik lige NBA. Kobe Bryant je z odlično predstavo prekinil niz enajstih zaporednih porazov njegovega moštva. Z 38 točkami, dosegel je sedem trojk iz enajstih poskusov, je bil prvi mož zmage proti Minnesoti in pokazal najboljši predstavo v tej sezoni.

Ne spreglejte